ANTALYA AKTİVİTELERİ

İnsanların yaz tatilinden beklentileri hatta daha geniş söylemek gerekirse genel olarak tatilden beklentileri değişiyor. Yaz tatillerindeki deniz, kum, güneş üçlüsü elbette halen geçerliliğini korusa da yerli ve yabancı turistlerin bu üçlü ile birlikte tatil yapacakları sürede ilave etmek istedikleri aktiviteler oluyor. Aktivite denilince akla eski tip, otel içi animasyon ya da alışılagelmiş oyunları oynamak da gelmiyor artık. Mümkün olduğunca doğaya dönmek, şehir atmosferinin yorgunluğu ve kent yaşamının psikolojik etkilerini atarak bir nevi detoks yapmak isteyen tatilcilerin beklentileri de buna göre oluyor. Öyle ki son zamanlarda artık yaz tatili için kalabalık olmasından ötürü, merkezi plajların olduğu bölgelerden kaçınıp denizden bile vazgeçenler var. Bu duruma bir de kış tatillerini eklersek aktivite kavramının bugün ne kadar geniş ve farklı olduğu da ortaya çıkıyor. İşte tüm bu beklenti ve yeni anlayışları, geleneksel tatili karşıladığı gibi hakkıyla karşılayan bir şehir var: Antalya.  Sadece deniz ve güneşi ile değil,  doğası, kültürü ve tesisleri ile çok geniş bir yelpazede turistik değeri olan Antalya’da yapılabilecek aktiviteleri sizler için derledik.

Doğa Yürüyüşü

İngilizce olan Trekking kelimesinin de kullanıldığı doğa yürüyüşü meraklıları için Antalya bulunmaz bir cennet durumunda. Hemen her ilçesinde tarih ve doğanın bir veya birden fazla güzelliğini bulma şansına sahip olduğunuz Antalya’da bunun farkında olan organizatörler bir çok farklı rotayı hazırlamış durumdalar. Kıyı şeridinden Likya yolu, Kemer patikaları, Antik Karya Yolu gibi bilinen ve uzun rotalar dışında her ilçede var olan ve doğayla iç içe geçmiş antik kentlere doğa yürüyüşü yapmak mümkün.  Yaylaları, ayrı bir konu olan Antalya’nın yayla çıkış rotaları da keza doğa yürüyüşü için iyi parkur seçimleri yaratıyor.  Eğer siz ekip olarak ya da bir organizasyon içinde yürüyüş yapmak istemiyorsanız, bulunduğunuz noktadan çevrenize bakın. Çok fazla uzağa gitmeden mutlaka bir yürüyüş ya da koşu parkuruna ulaşırsınız.

Eğlenceli Su Oyunları

Şimdi konumuz deniz. Çünkü bu oyunlar denizde oynanıyor. Her ne kadar bu oyunları oynatanlar isim olarak su sporları kelimelerini kullansa da biz oyun demeyi daha doğru buluyoruz çünkü  tam da spor kavramının içine girmiyor ve yanlış anlaşılmalara yol açıyor. En çok bilineni jet-ski olan bu aktivitelerin içinde muz ve simit bot  gibi, bir motorun arkasına bağlanarak yapılan yarı heyecanlı etkinlikler de var. Her yaz kendisini yenileyen bu oyunlarda en son denizin üzerinde yükselerek havada uçmaya varana dek çeşitli oyuncaklar ortaya çıkıyor. Çok uzun sürmeyen bu etkinlikleri yapmak en azından bir kereliğine denemeye değer ancak güvenlik ve güvenilirlik önceliğiniz olsun.

Rafting – Kano

İşte bilenler bilir diyebileceğimiz bir etkinlik. Rafting ile kano elbette farklı ancak her ikisi de akarsularda yapıldığı için tek başlık altında topladık. Rafting tutkunlarının öncelik verdiği bir çok rota Antalya sınırları içinde kalıyor. Hiç kuşkusuz ilk sırada ise Köprülü Kanyon gelmekte. Köprülü Kanyon’da rafting yapmak isterseniz bir çok noktadan günübirlik turlar mümkün. Bir diğer rafting noktası da Uçansu Şelaleri. Şelalelerin döküldüğü Alara Çayı’nı da bu aktivite için tercih edebilirsiniz. Birçok akarsuya sahip olan Antalya’da kano ile tur yapmak isterseniz de, bulunduğunuz bölgeye en yakın akarsuda mutlaka bir karşılık bulacaksınız.

Tekne Turu

Yaz tatillerinin vazgeçilmezi tekne turunu da bu listeye almak zorundaydık. Her plajı ayrı bir güzellik olan Antalya’da birçok farklı tekne rotası bulunuyor. Bunlardan öne çıkanlardan biri de Alanya korsan gemileri. Alışılagelmiş tekne turu formatından çok farklı olan ve dış tasarımlarında Karayip Korsanları filminin yakışıklı korsanı Jack Sparrow yani Johnny Depp figürleri de bulabileceğiniz büyük gemiler, eğer Alanya’daysanız denemeye değer bir deneyim olacaktır. Yine aynı korsan gemilerini Kemer’den bulabilirsiniz. Antalya merkezinden ise Kaleiçi tekne turlarını araştırabilir daha sakin bir tur yaşayabilirsiniz.  Tekne turu için bir başka benzersiz deneyim de Kaş- Kalkan – Kekova bölgesinde bulunuyor. Akdeniz’in en güzel armağanlarından olan bölgede, yüzme odaklı bir tekne turunu eğer o bölgede iseniz kaçırmayın deriz.

Yamaç Paraşütü

Sırada biraz tehlikeli görünen, heyecanlı ama yapıldığında unutulmaz bir his yaşayacağınız yamaç paraşütü aktivitesi var. Mutlaka izinli ve profesyonel eğitmenlerin olduğu bir organizasyonla yapmanız gereken yamaç paraşütünü Antalya’da başlıca bulabileceğiniz ilçeler Alanya, Kaş, Kalkan ve Tekirova. Ulaşım ve iletişim imkanlarının gelişkinliği sayesinde eğer Antalya’daysanız bulunduğunuz yerden rahatlıkla ulaşabileceğiniz yamaç paraşütü etkinlik noktalarında hem adrenalini hem de uçma hissiyle manzara keyfini bir arada yaşama şansına sahipsiniz. Ortalama 20-30 dakikalık uçuş süresinin olduğu aktiviteyi ayrıca Olimpos Teleferik bölgesinde de çeşitli alternatiflerle bulabilirsiniz.

Dalış

Su altı meraklılarının aklındaki seçenekse dalış aktivitesi oluyor. Dalış konusunda dünya çapında bir konumu olan Kaş ilçesinden başlamak gerekir. Antalya Kaş’a geldiğinizde zaten sizi yapılabilir etkinliklerin başında dalış karşılıyor. Hiçbir deneyiminiz yoksa bile size uygun kısa bir eğitim ve yeterli donanım sağlanarak, uzmanlar eşliğinde denizin altındaki esrarengiz hayata yakından bakma olanağı buluyorsunuz. Tabi Antalya’da dalış yapabileceğiniz tek nokta Kaş değil. Antalya merkezinde Konyaaltı dahil Alanya, Kemer, Side, Çamyuva, Kemer, Beldibi, İncekum gibi sahillerden dalış yapma olanağına ya da birden fazla etkinliğin içinde yer aldığı dalış turlarına katılabilirsiniz. Bu tarz deneyimi yaşayıp devamında kurslara katılıp kendini geliştiren çok insan var. O nedenle, Antalya’daysanız ve sualtı ilginizi çekiyorsa daha fazla vakit kaybetmeyin deriz.

Teleferik – Kayak

Deniz, akarsu, doğa yürüyüşü tamam da Antalya’da kayak nereden çıktı dediğinizi duyar gibiyiz. Oysa en başta da belirttiğimiz gibi Antalya’nın doğal güzellikleri sınırsız. Hava sıcakken ve denizin suyu yüzmeye müsaitken bu şehirde aynı gün Saklıkent’e tırmanıp kayak yapma şansınız da var. Beydağları üzerinde kurulu kayak merkezi ve telesijeyi buluan Saklıkent, ekvatora en yakın kayak merkezi olma özelliği ile adeta bir doğa mucizesi. Dilerseniz bu alanda kurulmuş 500 dağ evinden birinde konaklayarak keyfinizi uzatabilirsiniz. Antalya merkezinden kalkan servislerle en fazla 1 saat içinde bambaşka bir iklim sizi bekliyor olacak. Kayak dışında yamaç paraşütü içinde de bahsettiğimiz üzere Olimpos’ta kurulu olan teleferik de böyle bir aktiviteden keyif alanlar için gayet uygun.    

www.delphinhotel.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR Antalya'nın Harika Tarihi ve Kültürel Mirası: Kaleiçi Akdenizin Balıkları Manavgat'ta Gezilecek Yerler Delphin Hotellerinde Tatil Yapmak Bir Ayrıcalıktır

02.07.2021