Antalya’da Bir Efsaneler Diyarı – The Land of Legends

Kültür ve turizm yatırımlarıyla ülkemizin en önde gelen şehri olan Antalya, 2018 Temmuz ayı itibariyle yepyeni bir tema parka kavuştu. Serik ilçesinde kurulan devasa ve bütünleşik bir yapı olan The Land of Legends, yalnızca Antalya değil Türkiye için de pek çok ilki bünyesinde barındırıyor. Antalya ve Türkiye turizmine büyük bir katkı sunacak olan The Land of Legends hakkında detaylı bilgileri sizin için derledik. The Lands of Legends ne demek, Lands of Legends giriş şartları nasıl ve bu önemli tema park nerede, birlikte bakalım.

 The Lands of Legends Nerede? The Lands of Legends Tema Parkı Neler Vaat Ediyor?

İngilizce bir isim olan The Lands of Legends, Türkçede “ Efsaneler Ülkesi” ya da “Efsaneler Diyarı” anlamına geliyor. Bu dev parkın ismi ise detaylarına bakacağımız sanat tasarımcısı ve yönetmeni Franco Dragone tarafından verilmiş. Modern sanat tarihinde adı geçecek önemli işlere imza atan ve disiplinleri birbirine uyumlayarak yeni yaratıcı üsluplar ortaya koyan Franco Dragone, projenin tasarımında yer alıyor. Dünya çapında tasarladığı ve uygulamaya koyduğu gösterilerinden birini de “The Land of Legends” ismiyle Antalya için hazırlayan Dragone, bu gösterisini tema parka armağan ederken aynı zamanda mekanın ismini de vermiş. Rixos grubu ile dünyaca ünlü emlak geliştirme firması Emaar ile stratejik ortaklık çerçevesinde inşa edilen The Land of Legends, geniş çaplı bir yaşam merkezi konseptinde ziyaretçilerini bekliyor.  Tema park alanında daimi devam eden aktivitelerin yanında sürekli yeni etkinlikler ekleniyor.  Peki The Land of Legends Tema Park neler vaat ediyor? Tema park alanında tam 50 aktivite ziyaretçileri bekliyor. Aktiviteleri; oyuncaklar, su oyunları ve adrenalin etkinlikleri olarak gruplandırmak mümkün. Temapark içinde yer alan Land of Legends Aquapark, suyla zaman geçirmeyi, Antalya sıcağında serinlemeyi ve en önemlisi su eğlencelerini sevenlere hitap ediyor. Geniş imkanları ve seçenekleri ile Türkiye’nin en büyük Aquapark’larından birine sahip olan Land of Legends, misafirlerine enfes bir deneyim sunuyor. 5 Boyutlu Sinema, Lazy Floats gibi aktiviteler ise heyecan yaşamak isteyenler için tasarlanmış durumda. Yunuslarla yüzme ve hatta dans etme imkanı sizlerle. Tema park içinde yer alan oyuncaklar ise mekanı dünya çapında bir kaliteye ulaştırmış durumda. Lunapark oyuncakları ile zaman geçirmek isteyenlere, teknolojinin en son imkanları ile oluşturulmuş keyifli oyuncaklar var. The Land of Legends tema parkına geldiğinizde unutamayacağınız eğlence ve heyecan dolu bir gün size yetmeyebilir. The Land of Legends, ziyaretçilerine çok özel deneyimler de sunuyor. Mekanda yer alan köpekbalığı, penguen, fok gibi özel hayvanlarla tanışma, şnorkelle dalış yapma gibi deneyimler, güvenli ve keyifli bir biçimde hazırlanmış durumda.

Franco Dragone Kimdir?

Mekanın ismini ve konseptini aldığı, Franco Dragone tarafından tasarlanan The Land of Legends müzikal gösterisi, hem çocuk hem yetişkinler için sahnelenmeye devam ediyor. Dragone, Antalya için hazırladığı bu gösteri gibi bu güne kadar  Las Vegas için Le Reve, Celine Dion Yeni Bir Gün,  Macau için Dans Eden Su ve Tabu Evi, Napoli için Aida, Çin’in Wuhan kenti için Han Şovu, Xishuangbanna kenti için  Dai şovu, Paris için Paris Merveilles ve Rusya için Philipp Kirkorov gösterilerinin altına imzasını attı. Fransız sanatçı, tiyatro konservatuar mezuniyetinin ardından İtalyan Komedi Del Art tiyatrosu gibi geleneklerle bir araya gelmiş ve dünyaca ünlü Cirque De Soleil ( Sirk de Soley) topluluğunun ilk zamanlarındaki kurucuları arasında yer almıştır. Yalnızca bir tiyatro yönetmeni değil sanatın birçok disiplinini bir araya getiren bir estetik tasarımcı olan 66 yaşındaki Franco Dragone, uluslararası modern sanat camiasının önde gelen parlak isimlerinden biri. Halen Dragone isimli eğlence şirketi ile dünya çapında işlere imza atmaya devam ediyor. The Land of Legends yatırımcıları, Franco Dragone ile birlikte tasarladıkları bu proje ile Antalya ve Türkiye için özel bir kapı aralamayı başardılar.

The Land of Legends Giriş Ücreti ve Alışveriş Merkezi

Herkesin merak ettiği bir soru da Land of Legends giriş ücretinin ne olduğu.  Öncelikle mekanın internet sitesi üzerinden bilet alımı doğrudan sağlanabiliyor. Birçok aktivitenin, gösterinin ve konserlerin bir arada sunulduğu bu cazibe mekanında her etkinliğin bilet fiyatı farklılık gösteriyor. Dilerseniz kendiniz de doğrudan ziyarete gelerek seçtiğiniz aktiviteye yerinde bilet alabilirsiniz. Tabi bazı etkinlikler önceden belirlenen programa bağlı olarak organize edildiği için yer bulamama ya da bekleme riski de söz konusu. İlk etapta 500 milyon Dolar gibi ciddi bir yatırıma sahip olan ve Türkiye’ye ait Dünya çapında bir marka olma hedefi koyan Efsaneler Diyarı – The Land of Legends, yıl boyunca konserlere de ev sahipliği yapıyor. 24 Temmuz’da Serebro, 28 Temmuz’da Mot konserleri gibi programlar, yaz boyu devam edecek. 24 Ağustos’ta Türkiye popunun yükselen yıldızı Aleyna  Tilki de yine burada Antalyalılarla buluşacak. Antalya’nın yeni cazibe merkezinde bir de Alışveriş merkezi bulunuyor. “Shopping Avenue” Alışveriş Bulvarı ismiyle hizmet veren alışveriş merkezinde yeme –içme  bölümünde atıştırmalıklardan fast food restoran zincirlerine ve dünya mutfağından örnekle sunan elit restoranlara kadar pek çok seçenek mevcut. Dünyaca ünlü markalardan ulusal çapta bilinirliği olan mağazalara kadar konforlu ve keyifli bir alışveriş sunan alışveriş merkezinde ayrıca etkinlikler de yer alıyor.   Türkiye’nin eğlence anlamında dikkat çeken bir dünya markası olmayı hedefleyen The Land of Legends – Efsaneler Diyarı, tüm Antalyalılara ve Antalya’ya gelen turistlere, aktivite, konser, etkinlik, alışveriş ve konaklama hizmetleri sunan çok farklı bir mekan. Yatırımcıların hedefi ise böylesine farklı bir konsepti film platolarının da olduğu apayrı bir mekana dönüştürmek. Projenin bu vizyonu ise 2025 yılını işaret ediyor.

The Land of Legends Ulaşım - The Land of Legends Nerede?

The Land of Legends, Antalya’nın Serik ilçesinde yer alıyor. Açık adresi ise “Kadriye Mahallesi Atatürk Caddesi No 515-1 Serik/ Antalya” şeklinde. Antalya merkezinden Serik’e ulaşım mümkün. Dünyaca ünlü golf kulüplerine ev sahipliği yapan Serik ilçesinin Belek bölgesine yakın olan Efsaneler Diyarı’na özel aracınızla geldiğinizde ise geniş bir otopark imkanı mevcut. Antalya merkezinden Konyaaltı BeachPark, Muratpaşa ve Varyant noktalarından otobüsle ulaşım şansı da bulunuyor.  Eğer Antalya’da yaşıyorsanız ya da Antalya’ya ziyarete veya tatile geldiyseniz The Land of Legends’ı görmek için daha fazla beklemeyin. Doğal ve tarihi güzellikleri ile özel bir şehir olan Antalya, çağı yakalayan yatırımlarıyla da fark yaratmaya devam ediyor.

Kaynaklar:  https://www.thelandoflegendsthemepark.com

02.07.2021