Antalya’nın Gece Hayatı

Yaz turizmi kapsamında, özellikle renkli gece hayatı ile dikkatleri üzerine çeken Antalya, gerek kültürel gerekse doğal zenginlikleri ile her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapmaktadır. İlginin yoğun olduğu yaz aylarında, gündüzleri olduğu gibi geceler de çok canlı geçmekte, turistler tarafından büyük ilgi gören gece hayatı sayesinde Antalya her saat yaşayan bir şehir özelliği kazanmıştır. Eğlencenin yüksek dozda yaşandığı bir yer olması sebeiyle bünyesinde yüzlerce eğlence mekânı açılmıştır. Antalya gece hayatı özellikle Side, Alanya, Kaleiçi ve Kemer ilçelerinde eğlence mekânları fazla oluşu sebebiyle daha hareketli olduğu rahatlıkla söylenebilir. Şehir, geceleri eğlenmeyi sevenlere farklı eğlence fikirleri sunuyor olmasıyla turistler için daha cazip hale gelmiştir. Bu eğlence seçeneklerine örnek olarak; eğlence mekânları, meyhaneler, mehtap- disko turları, kamplar, açık hava konserleri, stand-up gösterileri sayılabilir. Antalya’ya özellikle Uluslararası Altın Portakal Film festivalinin olduğu zamanlarda daha fazla sayıda turist geldiği için, gece hayatı bu tarihlerde daha canlı olmaktadır. Antalya gece hayatı konusunda turistlere çok sayıda ve özellikte eğlence imkânı sunmaktadır. Bu çeşitlilik sayesinde her türlü beklenti ve zevke uyan eğlence mekânları bulmak daha kolay bir hale gelmektedir. Şehir içinde eğlenmeyi tercih edenler için gece hayatı daha çok; disko, gece kulübü, pub, meyhane, çeşitli özelliklerdeki barların etrafında geçmektedir. Bar ve diskolarda yoğunluk daha çok marina ve çevresinde olup, eğlenceler sabahın ilk ışıklarına dek hız kesmeden sürmektedir. Eğlence denildiğinde akla bölge olarak ilk sırada Kaleiçi gelir. Burada çok sayıda pub, meyhane, türkü bar, rock bar ve gece kulüpleri yer alır. Kaleiçi’nde bulunan rock barlar müşterilerine oldukça geniş bir içki portföyü sunmasıyla meşhurdur. Kaleiçi haricince Kemer, Titreyengöl ve Konyaaltı bölgelerinde de çok sayıca bar, pub, meyhane, disko, gece kulübü bulunmaktadır.

Antalya’nın Tercih edilebilecek Pub ve Barları

Pub ve barlarda eğlenmek isteyenler için Antalya gece hayatı rock barları, türkü barları, kareoke gibi farklı bar konseptleri ve çok meşhur pubları bulunmaktadır. Gitmeyi düşünenler için Antalya’da çok rağbet gören belli başlı bar ve publardan bahsedecek olursak eğer;

Tudors pub

Her gün farklı grupların sahne aldığı Tudors cuma akşamları meşhur grupları müzikseverler ile buluşturmaktadır. Sabaha kadar eğlenmek için yer arayanlar için Kaleiçi’nde bulunan bu pub keyifli bir seçim olacaktır.

Jolly Joker pub

Rezervasyonsuz yer bulmanın neredeyse imkânsız olduğu Antalya’nın en gözde mekânlarından biri olan Jolly Joker haftanın birkaç günü tanınmış isimleri sahnesinde ağırlamaktadır. Harika grupların çıktığı ve haftanın birkaç günü tanıdık simaların konser verildiği bu mekân eğlence severlere eğlenceyi oldukça nezih bir ortamda sunmaktadır.

Shaker pub

Kaleiçi’nde bulunan Shaker pub’da eğlence bahçede başlayıp gecenin ilerleyen saatlerinde kapalı alanda devam ediyor. Tutkunu olduğunuz grupları dinleme imkânı bulduğunuz bu yerde aynı zamanda karaoke yapmak imkânı da buluyorsunuz. Samimi ve güzel bir eğlence için Shaker pub’ın iyi bir tercih olacağını söyleyebiliriz.

Irish pub

Karaoke yapmaktan hoşlananlar için güzel bir eğlence mekânı olan Irish pub güzel içki menüleri ve eğlenceli tarzıyla çoğunlukla yerli turistlerin ilgisini çekmektedir. Konyaaltı’nda bulun pub özellikle arkadaş grupları ile eğlenceli bir gece vaat etmektedir.

Lobby & Lounge Bar:

Avrupa mutfağının yoğun olarak hâkim olduğu menüleriyle yoğun ilgi gören Looby&Lounge bar Serik ilçesinde yer almaktadır. Eğlenmeyi ve farklı yemeklerin tadına bakmayı sevenler için güzel bir seçim olacaktır.

Nobel türkü bar

Antalya’ya gelmişken hem güzel türkü dinlemek hem de güzel bir ocakbaşı yemek ziyafeti çekmek istiyorum diyenler için Konyaaltı’nda bulunan bu mekân oldukça güzel bir seçim olacaktır. Nobel türkü bar’da her akşam gece 3’e kadar canlı müzik yapılmaktadır.

Antalya’da Meyhane Arayanlar

Meyhanede eğlenmeyi sevenler için şehirde farklı özellikte çok sayıda meyhane bulunmaktadır. Mütevazı olanından tutun da fasıl eşliğinde eğlenebileceğiniz,  farklı tarzlara sahip birçok meyhane yer almaktadır. Meyhaneler çoğunlukla Kaleiçi ve çevresinde olup şehir içerisinde daha az sayıdadır. Tercih edilebilecek meyhanelerden bazıları;

Bi’ Büyük Meyhane

Muratpaşa’da bulunan bu meyhane, sahibelerinin de dediği gibi ‘’Yeni nesil, eski adap meyhane’’. İçerisi tam anlamıyla yeni bir tasarıma sahip fakat ağırladıkları kişilere olan tutum ve davranış tamamıyla eski bir meyhane kültürü ve adabına sahip. Meyhane haftanın belli günleri fasıl programına bazı günleri de kanun ve ud seslerine yer veriyor.

Plaklı Meyhane

Kaleiçi’nde yer alan Plaklı meyhanesi farklı mekân tasarımı ile müşterilerinin karşısına çıkmaktadır. Meyhanenin en dikkat çeken özelliği duvarlarda asılı duran plakları ve mütevazı duruşuyla herkes tarafından fark edilememesidir. Plaklı Meyhanesi sakinlikten hoşlananlar için hoş bir seçim olacaktır.

İsyan Meyhane

Kaleiçi’nde yer alan ve oldukça ünlü olan bu mekân içerisinde yoğun bir şekilde Karadeniz esintileri taşımaktadır. Mekânın tabi ki en gözde yemeklerinden bir tanesi hamsidir. Karadeniz temasından hoşlananlar için güzel bir seçim olacaktır. Yer bulmakta zorluk yaşamamak ve kapısından dönmemek için rezervasyon yaptırmak büyük önem taşımaktadır.

Dolma Meyhane

Kendisi bir sokak meyhanesi olup açık büfe mezeleri ve fasıl eğlencesi ile öne çıkmaktadır. Yazın kapalı mekânlarda vakit geçirmek istemeyen ve fasıl eşliğinde keyifli vakit geçirmek isteyenler için güzel bir seçim olacaktır.

Ayyaş Meyhane

Ağırlıklı olarak canlı müzik yapılan bu yerde özellikle duvarlardaki Hayyam ve Nazım Hikmet’in dörtlükleri göze çarpmaktadır. Meyhane, tasarımının yanı sıra deniz ürünleri ikramları ve çok geniş mezeleri bulunmaktadır. Kışın soba ile ısınan mekân yazın dış mekânda müşterilerini ağırlamaktadır. Meyhanenin bir diğer özelliği ise son müşteri kalkana kadar açık kalmasıdır.

Antalya’nın Nabzı Gece Kulüpleri

Antalya gece hayatının mihenk taşlarından bir tanesi de tabii ki eğlencenin nabzının attığı gece kulüpleridir. Yerli ve yabancı turistler tarafından özellikle Ally’s, Club 29, Soho Night Clup, İnferno, Aura Clup, Barbossa ve Oblo yoğun ilgi gören kulüplerdendir. Farklı tarzlarıyla öne çıkan bu kulüplerde her gece farklı şekilde eğlencenin tadını çıkartabilirsiniz.  

Ally’s

  Nezih ve şık bir ortamda canlı müzik dinlemek isteyenlerdenseniz Ally’s sizin için en uygun eğlence yeri olacaktır. Özellikle rock severler için cuma ve cumartesi günleri tema olarak rock müzik çalınmaktadır. Burada eğlenmek için gelenlerin şık kıyafetler tercih ettiği unutulmamalıdır. Mekân turistler tarafından yoğun talep gördüğünden dolayı kapıda uzun kuyruklar olmakta ve kapıdan geri dönme konusunda giyilen kıyafetlerin de etkili olduğu unutulmamalıdır.

Club 29

Türk rock müziğinden hoşlanıyorsanız Antalya’nın merkezindeki en büyük gece kulübü olan Club 29’da sabahlara kadar eğlencenin tadını çıkartabilirsiniz. 2000 kişilik kapasiteye sahip olan bu ünlü club çok sayıda yerli ve yabancı turisti sabahlara kadar eğlendirmektedir. Club 29’un bir diğer avantajı ise restoran olarak hizmet verebiliyor olmasıdır. Akşam yemeğini yedikten sonra gecenin ilerleyen saatlerinde club’ta sabahlara kadar eğlenebilir başka mekân aramak zorunda kalmazsınız.

Soho night club

Dj performansları eşliğinde gece boyunca eğlenmek istiyorsanız eğer Antalya’nın en meşhur ve en eski clublarından olan Soho Night clupta eğlencenin doruk noktasına ulaşabilirsiniz. Mekân özellikle gece hayatı severler tarafından yoğun ilgi görmektedir.

Club Burlesgue

  Unutulmaz sahne şovları ile ünlenen club Burlesgue her gece biririnden farklı şovlarla eğlence severlerin karşısına çıkmaktadır. Gece boyunca eğlencenin hız kesmeden sürdüğü bu yerde keyif dolu vakit geçirebilirsiniz. Club Moonlight beach içerisinde yer almaktadır.

İnferno

Köpük partilerinden hoşlanıyorsanız ya da yeni bir şey denemek istiyorum diyorsanız eğer clup İnferno sizin için doğru seçim olacaktır. 3000 kişilik kapasiteye sahip olan Antalya’nın en büyük club’ı olan İnferno içerisinde yer alan 19 bar ile yerli ve yabancı çok sayıda turisti sabahın ilk ışıklarına kadar eğlendirmekte ve harika dansçılarıyla muhteşem dans performanslarına yer vermektedir.

Aura club

Çoğunlukla yerli turistlerin uğrak yeri olan Aura club güzel dans performansları izlemeyi sevenler tarafından oldukça büyük bir ilgi görmektedir. Farklı kültürlerle karşılaşmak isteyenler için iyi bir tercih olacağı kesin denebilir.

Barbossa

  Antalya’da farklı tasarımıyla karşımıza çıkan Barbossa kapalı mekânda eğlenmek istemeyenler ve deniz üzerinde eğlenmek isteyenler için oldukça güzel bir seçim olacaktır. Kocaman bir yatın içerisinde, köpük partilerinin ve son sürat eğlencenin gece boyunca sürdüğü bu yerde denize girmenin serbest olması daha da bir cazip hale getirmektedir.

Oblo

  Deniz kenarında güzel bir akşam yemeği yemeyi düşünenler için restoran hizmeti de veren Oblo bütün bir günün yorgunluğunu tek bir mekânda tam anlamıyla atmanıza yardımcı olacaktır. Harika manzarası eşliğinde yenen yemekten sonra üst katında müzik eşliğinde eğlencenin tadını çıkartabilirsiniz.  

Antalya’da Mehtap ve Disko Turu

Mehtap turu Antalya gece hayatı içinde gerçekleştirilecek en gözde eğlence aktivitelerinden bir tanesidir. Mehtabın o eşsiz görsel şovunun denizin sakinliğiyle birleştiği adeta güzel bir tabloya bakakalmak ve aklınızın bir köşesinde unutulmayacak anılar kalsın isteyenler için mehtap turları harika bir eğlence alternatifi olarak sunulmaktadır. Mehtap turlarını isterseniz sevdiğiniz kişiyle baş başa yapabileceğiniz gibi isterseniz arkadaş gurubunuzla birlikte de tura katılabilirsiniz. Grup halinde mehtap turu yapmak isteyenler, baş başa güzel vakit geçirmek isteyen çiftler ve yeterli sayıda arkadaş grubunu toplayamayan fakat mehtap turlarına katılmak isteyen yani kısaca herkes için uygun turlar gerçekleştirilmektedir. Tura katılmak isteyenlerin yapması gereken tek şey kendilerine uygun olan tekneyi kiralamak ve eğlencenin tadını çıkartmaktır. Diskoda eğlenmenin keyfini katlamak isteyenler ve bu eğlenceyi denize taşımak isteyenler için tur firmaları tekne ile disko turları ve köpük partileri düzenlemektedir. Eğlence severler, deniz üzerinde gece boyunca dilediği kadar eğlenme imkânı bulmakta ve o denizin muazzam kokusu ve göl gibi görüntüsü eşliğinde gece hayatının tadını doyasıya çıkarabilmektedirler.  Disko turlarına katılım da aynı mehtap turları gibi olup, yat limandan istediğiniz eğlence tarzına uygun olan turu gerçekleştirecek tekneyi seçip rezervasyonunuzu yapmanız yeterli olmaktadır.

Yanartaş Turu

Olimpos’un sönmeyen ateşi olarak bilinen Yanartaş turuna katılmak Antalya’da farklı bir gece hayatı deneyimi yaşamak isteyenler için oldukça popüler eğlence aktivitelerinden bir tanesidir.  Yanartaş, Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı Çıralı köyü yakınlarında bulunan doğal bir gaz çıkışının olduğu turistik bir bölgedir. Arkadaş grubunuzla kamp alanında kamp kurabilir, tur eşliğinde Yanartaş’a çıkabilirsiniz. Yol üzerinden aldığınız yiyecekleri çubuklara takıp Yanartaş’ın ateşinde pişirip tüketebilirsiniz. Daha sonra yine turla birlikte kamp alanına geri dönerek geceyi kampta geçirebilirsiniz.   Eğlenmek isteyenler için çokça seçenek sunan Antalya gece hayatı, her zevke uygun eğlence tarzına karşılık verebilmektedir. Nasıl eğlenmek istediğinizi biliyorsanız eğer o eğlencenin olduğu yere gitmeniz yeterli olmaktadır. Kafanızda herhangi bir eğlence fikri yoksa umarım bu yazı kafanızda birkaç fikir oluşturabilir, iyi eğlenceler dileriz. www.delphinhotel.com İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR Kaleiçi Güneyde Sessiz ve Huzurlu Bir Kaçamak: Kaş Antalyada Mükemmel Bir Tatil Geçirmek için 5 Sebep

02.07.2021