Antalya’nın Yeni Buluşma Noktası Agora AVM

Alışveriş Merkezleri, 1990’lı yıllarda kendisini gösterip 2000’li yıllarda sayıca sıçrama yaparak günlük hayatın bir parçası haline geldi. Ağırlıklı olarak İstanbul’da başlayan alışveriş merkezi yatırımları, devamında Ankara, İzmir, Bursa gibi kentlerle birlikte Antalya ile de buluştu. İlk yapılan alışveriş merkezleri, bir nevi modern ve devasa çarşı görünümünde olurken ilerleyen yıllarda insanların ihtiyaçları ve alışveriş merkezlerin sunduğu şartların değerlendirilmesi ile yalnızca mağazalardan ve yeme-içme mekanlarından ibaret olmayan bir yaşam merkezi konseptine ulaştı. Artık sadece hafta sonları değil, her günün her saati pek çok ihtiyaca yanıt vermek üzere tasarlanmış ve mimari estetiği öne çıkan AVM yapılarından bahsetmek mümkün. İşte Antalya’da yer alan bu konseptteki alışveriş merkezlerinden biri de Antalya Agora AVM. Bu yazıda gözlerimizi günümüze çevirip Agora AVM özelinde bir değerlendirme yaptık. Bakalım Agora AVM nerede ve ziyaretçilerine hangi imkanları sunuyor?

Özel Mimarisiyle Agora AVM

İstanbul merkezli Odak Grup tarafından oluşturulan Agora AVM markası, İzmir ve Adapazarı’ndan sonra 18 Kasım 2017 tarihinde Antalya ile buluştu. 30 yılı aşkın inşaat yapım tecrübesine, 10 yıldan uzun bir süre gayrimenkul geliştirme ve yönetimi tecrübesini katan Odak Grup, Antalya’nın değişen sosyo-ekonomik koşullarına uygun bir şekilde Agora AVM yatırımını gerçekleştirdi. 150 Milyon TL’lik bir yatırımla gerçekleştirilen Agora AVM, IKEA mağazasının olduğu 2. Fazın da açılışını geçtiğimiz ay yaptı. Mini bir saat kulesi ile şık ve sade görünümlü dış cepheye sahip olan yapı, Antalya merkezinde yer alan çarşılara benzer ön gölgelik mekanlarıyla Akdeniz iklimine uygun, kullanışlı mimarisiyle dikkat çekiyor. Yatay ve geniş çizgilerle tasarlanan, özgün bir anlayışın hakim olduğu tasarım projesinde gelenekselin modernizasyonu üslubu öne çıkıyor. 1.326 araç kapasiteli iki bodrum katta yer alan otoparka sahip olan yapı, 21.000 m2 alanda hizmet veriyor. Yaklaşık 5 Bin kişiye istihdam sağlayan Agora AVM’nin toplam inşaat alanı ise 144.509 m2 olarak gerçekleşti. İkinci faz olarak değerlendirilen IKEA mağazası haricinde; Mağaza, Gurme lezzetler, Sinema ve Eğlence Merkezi şeklinde 4 bölümde hizmet veriyor. Bu haliyle dinamik ve kapsamlı bir yaşam merkezi olma iddiasında olan Antalya Agora AVM, açıldığı günden beri Antalyalılar tarafından büyük ilgi görürken ikinci fazın da açılışı ile birlikte bulunduğu konumda ciddi bir çekim merkezi olmaya aday görünüyor.

Agora AVM Mağazaları ve Yeme – İçme Mekanları

Agora AVM, ziyaretçilerine sunduğu markalar ve yine o markalara sunduğu mağazalarla oldukça iddialı. AVM yatırımlarının başladığı ilk tarihlerden bu yana ülkede hem tüketici hem de yatırımcı bazında bir tecrübe birikimi yaşandı. Tüketicinin zamanın ruhuna uygun ihtiyaçları açısından AVM içinde kendisine sağlanan mağazaların çeşitliliği ve marka değerinin yanında fiziksel koşullar da önem kazandı. Bu tecrübe birikimi ve değişen talep tarzı, Antalya Agora AVM gibi yeni nesil AVM yatırımları için de bir avantaj haline geldi. Ege ve Akdeniz bölgesinin en büyük alışveriş merkezi olarak tasarlanan ve Antalya’nın 20. AVM yatırımı olan Agora, ulusal ve uluslararası çapta saygınlığa sahip pek çok markaya ev sahipliği yapıyor. Giyimden aksesuara, kitaptan oyuncağa kadar hemen her alanda ihtiyaçları karşılamaya dönük mağazaların yer aldığı Agora AVM’de bütçenize uygun farklı alternatifleri konforlu bir şekilde bulma şansınız var. Antalya Agora içinde Gurme başlığı altında enfes lezzetler de sizi bekliyor. Herkesin yakından tanıdığı zincir restoranların şubelerinin yer aldığı yemek bölümünde aynı zamanda seçkin cafeler de bulunuyor. Agora AVM yönetimi yeme – içme hizmetleri ile alışverişi bütünleşik ve kolay ulaşılabilir bir şekilde tasarlamış durumda.  Agora Meydan ismi verilen açık alanda da bu anlamda rahat ve konforlu alternatifler bulmanız mümkün.

 Agora AVM Eğlence Merkezi

Agora AVM, yalnızca alışveriş ve yemek alanı olarak değil bir yaşam alanı olarak hizmet veriyor.  Alışveriş merkezi içinde bulunan sinema, bu anlamda önemli bir yer tutuyor. Antalya gibi İzmir ve Adapazarı Agora AVM içinde de yer alan sinemalar için Agora Sinemaları markası oluşturulmuş durumda. Dolayısıyla Agora Sinemaları,  Agora AVM içinde yer alan sinemalar anlamına geliyor. 8 adet sinema salonunda modern teknik imkanlara sahip olan Agora Sinemaları, vizyondaki en güncel ve popüler filmlere yer veriyor. Agora AVM, özel etkinlikler ve eğlence merkezi ile de öne çıkıyor. 1000 metrekare büyüklüğünde bir eğlence merkezi ile 800 metrakarelik bowling salonu, Antalyalıların yeni uğrak yeri olmuş durumda. Agora AVM, içerdiği bu salonların yanında düzenlenen etkinlik ve konserlerle Antalya gündeminde kalmaya devam ediyor. Temmuz ayı boyunca çocuk tiyatrosu oyunlarıyla minik seyircilerine kapısını açan Agora, eğlence merkezinde hem çocuklar hem de büyükler için birbirinden heyecanlı aktivitelere sahip. Daha önce Yeni Türkü, Bengü, Atiye Konserleri ile Ece Seçkin sahne gösterisi, Bahar Festivali gibi dikkat çeken etkinliklere ev sahipliği yapan mekan, tüm yıl boyunca bir alışveriş merkezinden fazlasını misafirlerine sunuyor. Gösterileri ve konserlerin yanında sergilerin de yerini aldığı Agora’da şu sıralar “Dahi Antalya’da” sloganıyla dünyaca ünlü İtalyan efsanesi ressam Leonardo Da Vinci resim sergisi var. Sergi, 12 Ağustos tarihine kadar gezilebilir durumda. Alışveriş Merkezi bünyesinde sürekli devam eden kampanyaların yanı sıra üyelikle dahil olunan, Kadın ve Çocuk kulüpleri de bulunuyor. Agora AVM, eğlence, etkinlik, gösteri, sinema, tiyatro, sergi ve konserlerle dopdolu bir mekan olarak Antalya günlük yaşamının en keyifli ve dinamik mekanlarından biri olmuş durumda. 

Agora AVM Nerede, Nasıl Gidilir?

Antalya merkez ilçelerinden Kepez’de bulunan Agora AVM’ye ulaşım oldukça kolay.  Antalya halkının kullanımına alıştığı Antray ( Antalya tramvay hattı) ile alışveriş merkezine ulaşım mümkün. Kepez ilçesinin Altınova Sinan Mahallesinde bulunan mekana Markantalya, Çamlıbel ve Esentepe’den Antray ile Teracity Mall yönünden otobüs ve Antray ile 5M Migros’tan da direkt otobüs ile ulaşmak mümkün. Adını antik dönemde çarşı – pazar anlamına gelen Agora kelimesinden alan ve tarih ile moderni bir araya getirerek yaşatan bir çarşı olan Agora AVM, her gün 10:00 – 22:00 saatleri arasında açık. Antray Fatih – Expo hattında bulunan Altınova durağına 1 km. mesafede yer alan alışveriş, eğlence ve yaşam merkezi Antalya Agora AVM, Antalyalıları ve Antalya’ya uğrayan tüm ziyaretçileri bekliyor.

Kaynaklar: http://www.odakgroup.com.tr

02.07.2021