BOTANİK PLATİNUM OTEL HALKLA İLİŞKİLER DEPARTMANI-2017

HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRÜ- DERYA APAYDIN ERKOÇ HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜR YRD- PINAR BİCAN HALKLA İLİŞKİLER-EMRE ORAL BİZ DELPHIN OTELLERİNİN İLK GÖZ BEBEĞİYİZ GÜLER YÜZLÜ HİZMET POLİTİKAMIZLA DAİMA MİSAFİRLERİMİZİN YANINDAYIZ. Bizler Botanik Platinum Otel halkla ilişkiler ekibiyiz. Bizim görevimiz, misafir ve otel arasında diyalog kurarak misafirlerin her türlü sorununun çözülmesi, istek ve önerilerinin dinlenmesi, misafirlerin otelde konakladıkları süre içerisinde onların memnuniyetinin sağlanmasına yönelik olarak, misafirin yoğun olduğu yer ve zamanda otelin her alanında aktif ve birebir misafir ile ilişki içerisinde bulunarak planlı bir çalışma yapmaktır. Bazen bize oldukça önemsiz görünen bir sorundan ötürü misafir çok mutsuz olabilir ve buna anlam veremeyebiliriz. Ancak yapmamız gereken şey olaylara ve durumlara misafir gözüyle bakmalıyız. Yani Empati kurmalıyız. Empati kurarak olaylara misafir gibi düşünerek, sabırla, sakin, tarafsız bir şekilde yaklaşmalıyız. Bizler ekip olarak misafirimizin zamanının değerli olduğu bilinciyle her şeyi dört dörtlük yapmamız gerektiğine inanmaktayız. İnsana dayalı bir sektör olduğumuz için işler her zaman yolunda gitmeyebilir. Bize oldukça önemsiz görünen bir sorundan ötürü misafir mutsuz olabilir. Bu durumda olaylara ve durumlara misafirin gözünden bakıp yaptığımız hamlelerle misafire unutamayacağı bir tatil yaşatmamız gerektiğine inanmaktayız. Gelen şikayetlerin bir çoğu kontrolümüz altındaki nedenlerden ötürüdür ve giderilebilir. Tek yapılması gereken, misafiri iyice dinlemek, memnuniyetsizliğin kaynağını çok iyi anlamak, özür dilemek ve telafi edici aksiyona geçerek sorunu gidermektir. Ardından, misafirden mutlaka geri bildirim alınmalıdır. Misafir sorunlarının çözümü için ne kadar az sayıda otel çalışanı ilgilenirse o kadar iyidir. Çünkü misafir aynı şeyleri bir ona bir buna anlatarak oyalanmaktan hoşlanmaz. Onun beklediği bir kişinin onu anlaması ve canı gönülden yardım etmesidir. Sinirli bir misafire nasıl davranılmalı? Nasıl bir yol izlenilmeli? Bunun tüm misafirlere uygulanabilecek bir tek formülü yoktur. Ancak genellikle kendimizi onların yerine koyarak beklentilerini gerçekleştirebiliriz. İşte bu durumda misafir ilişkileri departmanı devreye girer ve misafire yardımcı olur. Misafir ilişkileri departmanı genel itibariyle misafirlerin şikayetleri ile ilgilenen, memnuniyetlerini araştırıp somut bir şekilde ölçümleyen, operasyonunu ev sahibi gözüyle yürüten, yorumları ile yönetimi ve departmanları bilgilendiren, dolayısıyla ile otellerin sürekli iyileştirme ve geliştirme faaliyetleriyle ile kalite hedeflerine ulaşmasında önemli role sahip bir departmandır.

Soldan sağa doğru; Pınar BİCAN, Derya APAYDIN ERKOÇ

Otellerde misafiri bilgilendirme işlerini de misafir ilişkileri departmanı yürütür. Hava sıcaklıkları, deniz suyu sıcaklıklarından, oteldeki her türlü aktivitenin yer ve zaman bilgilerine kadar her türlü bilgiyi misafire ulaştırma görevi bizim departmanındır. Kısacası misafirle ilgili her iş bizden sorulur. VIP hizmeti alacak misafirlerin listesinin alınarak ilgili departmanlara misafirlere sunulacak özel hizmetler hakkında bilgi verip takibinin yapılması, sağlık şikayeti olan misafirlerin durumunu takibe alarak sağlık hizmetlerinin hemen yerine getirilmesinin sağlanması, yılbaşı, sevgililer günü, ulusal ve uluslar arası milli ve dini bayramlar gibi özel günlere has programların hazırlanmasında diğer departmanlar ile beraber ortak çalışmalar yapılması gibi daha birçok faaliyet bizler tarafından takip edilir ve yerine getirilir. İletişim bilgilerini kayıt altına almamız sayesinde misafirlerin bir sonraki tatil planlarını yaparken, huzurlu bir tatil geçirecekleri, kendilerini özel hissettirecek güven duydukları yüzler görebileceklerini hissettiren kısacası sadık ya da yeniden kazanılmış misafir kavramını oluşturan ve koruyan bir unsuruz. Sonuç olarak Misafir İlişkileri otelin vazgeçilmez bir parçası ve diğer departmanların da eksiklerini kapatmaya çalışan destek departmanıdır.

Soldan sağa doğru; Derya APAYDIN ERKOÇ, Pınar BİCAN

Bizim işimizin temeli misafiri dinlemektir. Onlarda bizimle ilgili güven başladığında, sorun neredeyse çözülmüş demektir. Onlara bu güveni hissettirmek bizim en önemli vazifemizdir. Botanik Platinum Halkla İlişkiler ekibi olarak bütün misafirlerimizi müşteri olarak değil misafirimiz olarak görmekte ve onlara Türk misafirperverliğini en güzel şekilde yansıtarak hizmet vermekle görevliyiz.

Soldan Sağa Doğru; Emre ORAL, Derya APAYDIN ERKOÇ, Pınar BİCAN, Emrah NALBANTOĞLU

02.07.2021