DELPHIN BOTANİK PLATINUM OTEL F&B DEPARTMANI-2018

Soldan sağa üst 1.sıra : Savaş Polat-İlker Kozkıran-Orhan Gümürcü-Meriç Akdoğan-Hüseyin Gümürcü-Doğukan Gürdal-Ünsal Püne 2.sıra :Sema Bağcı-Rezzan Minaz-Ramazan Alpa-Sinan Yatkı-Vedat Şeyhanlı-İdris Tan Ferhan İŞ-Doğan Aslan-İzzettin Enük-Kadir Kahyaoğlu-Sergen Kiremitçi-Uğur Yanıktaş-Hacı Mustafa Yıldırım 3.sıra :Hakan Futsi-Orhan Eraslan-Burak Gündoğdu-Emine Tuğ-Zübeyde Aydın-Gülay Ayniz-Uğur Bayram-Osman Döğer-İlter Kış-Talat Yücekaya-Orhan Kaygısız-Hanif Yılmaz Öztürk-Ziya Alıcı-Faruk Aslan Oturanlar : Erhan Şahin-Mehmet Ergen-Serkan Büyükgök-Şahin Sezer-Neşet Arıduru-Hakan Ulusoy-Yasin Çinpolat Yiyecek – içecek bölümü, konaklama işletmelerinin çeşitli restoranlarında ve barlarında  konuklara sunulmak üzere yiyecek ve içeceklerin değişik yöntemlerle tedarik edilmesini, korunmasını ve konukların her türlü yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşılayan bölümdür.

Konukların arzu ettikleri yiyecek ve içecekleri belirli kurallar dâhilinde sunmak,  Konuklara sıcak ve samimi bir ortam yaratarak, kendilerini psikolojik ve sosyolojik yönden rahat hissetmelerini sağlamak,  Konukların memnuniyet ve devamlılığını sağlamak temel görevlerimizdendir. Konuklar; beslenme, dinlenme, eğlenme gibi nedenlerle konaklama işletmelerini tercih ederler. Yiyecek ve içecek servisi bölümü konukların olumlu ya da olumsuz etkilendikleri önemli bölümlerden biridir. Bu bölümde konukların memnun ayrılmasını sağlamak için dinlendirici, eğlenceli ve kaliteli hizmet sunmak değişik program ve aktiviteler yapmaktayız.Bu konu dahilinde Türk Gecesi,Latin Gecesi,AşkGecesi,Gala Gecesi,Balık Gecesi gibi değişik aktiviteler yapmaktayız.Aynı zamanda otel bünyemizde bulunan Osmanlı Restaurant,İtalyan Restaurant,Lübnan Restaurant,,Yunan Restaurant,Meksika Restaurant ve Uzak Doğu Restaurant gibi(Çin ve Japon Mutfağı) Alakart Restaurantlarımızda değişik servis şekilleriyle sizleri ağırlamaktayız. Delphın Botanik Platinum Otel F&B (Food & Beverage) Departmanı  Delphin Ailesinin bir parçası olarak misafirlerimize en iyi hizmeti ilke edinmiş bulunmaktayız. Misafirlerimizin istek ve arzularını onlar istemeden hisseder ve yerine getiririz. Delphin Ailesinin olmazsa olmazı olan Güler yüzlü personelimizle sizlere en iyi şekilde ağırlamaktan mutluluk duyarız. Güler yüz, nazik karşılama, kibar bir sunuş tarzı başarı için gerekli ilk adımlardır.

Üst soldan sağa : Hakan Futsi-Orhan Kaygısız-Doğan Aslan-Azat Taş-Osman Döğer-Yasin Çinpolat-Neşe Ergün-Hanif Yılmaz Öztürk-Ali Yatla-Orhan Eraslan Oturanlar:Ramazan Alpa-Ferhan İş-Habip Altunkaynak

İşinin gerektirdiği disiplin ve sorumlulukları bilen Takım ruhu ve iyi ilişkiler içinde çalışan servis görevlisi, misafirler tarafından takdir edilir. İşletmede bulunan tüm bölümler bir zincirin halkaları gibidir,Birinin başarısı diğerini olumlu yönde etkileyeceği gibi başarısızlığı da tüm bölümleri olumsuz yönde etkiler.Yiyecek ve içecek servisi çalışanları diğer bölümlerle de iyi ilişkiler kurar ve takım ruhu ile uyumlu çalışır.Bu şekilde kaliteli hizmet sunulurken siz misafirlerimizin  işletmemizden memnun ayrılması sağlanmış olur. Alkollü, alkolsüz, sıcak içecek, soğuk içecek,  kahve,  çay hepsi ayrı bir kültürdür. Bu bilinçle eğitim almak ve öğrenmek gereklidir. Ulusların farklı yiyecek ve içecek kültürleri de vardır. Farklı kültürden gelen misafirlerin, beklentileri vardır. Bunların bilinmesini ve karşılanmasını beklerler. Bu beklentilere cevap vermek için de, bunları çok iyi bilmemiz gereklidir. İşletme içerisinde vermiş olduğumuz eğitimler ve seminerlerle  işletmemize,aynı zamanda   Turizm sektörüne de katkıda bulunmaktayız.

Departmanımızın bünyesinde bulunan barlarda farklı alkollü ya da alkolsüz kokteyllerizi, Patisserie bölümünde günün her saatinde sıcak içecek ve farklı lezzetlerdeki pasta ve keklerimizi siz misafirlerimize sunmaktayız. Keyif almak, dinlenmek, eğlenmek, konaklamak, yeme içme hizmetleri almak için, , istenilen servis, verilen hizmet sonucunda misafir, bir sefer ya da çok sefer övgü, tercih edilmesini sağlama ve farkındalık yaşatmak. Otelimizin havuzlarında sizler dinlenirken ve eğlenirken havuz başı içecek ve meyve aracımızla sizlere servis vermekteyiz. Başarılı bir organizasyon disiplinli bir çalışma, bölümler arası koordinasyon, iyi bir planlama ile birlikte iyi bir ekip tarafından standartların korunması ile gerçekleşir.

Temizlik ve hijyen, işin ilk adımlarından birisidir. Sürecin başarıyla ilerlemesinde, servis personelinin eğitimli olması gerekir. Günlük hayatın temel kuralı olan kişisel bakım ve temizliktir. Temizlik ve hijyen Otelcilikte özellikle de yiyecek ve içecek bölümünde çok önemlidir ve bunun da önemiyle  hareket ederiz. Farklı kültürler, farklı insanlar ve yeni dostluklar,bunlar mesleğimizin bize sunduğu çok güzel imkanlardır. Onun için otelcilik dünyanın en keyifli mesleklerinden birisidir. Hizmet ettiğimiz kişilerin, bizim evimize gelen çok değerli misafirlerimiz olduğu düşüncesi ile misafirlerimizin istek ve beklentilerini her zaman memnuniyetle karşılamamız ve o şekilde cevap vermemiz gerektiğinin bilinci ile sizleri ağırlarız. Delphın Botanik Platinum Otel F&B departmanı olarak siz misafirlerimizi Delphin Ailesinin bir parçası olarak görürüz. Yiyecek ve içecek departmanı olarak yenilikçi vizyonumuzla sizlere en iyi şekilde hizmet vermeyi ve sizleri mutlu etmeyi amaçlamaktayız. Siz değerli misafirlerimizin Doğum Günü,Evlilik Yıl Dönümü vb. özel günlerinizde yaptığımız organizasyonlar ve dekorlarla anılarınızda yer almaktan mutluluk duyarız. www.delphinhotel.com

14.06.2021