Delphin Deluxe Hotel Housekeeping Departmanı-2018

DELPHIN DELUXE RESORT HOTEL Kat hizmetleri departmanıyız. Housekeeping departmanı olarak bünyesinde bulunan meydan, çamaşırhane departmanı ile birlikte turizmde köklü kuruluş olmanın bilinciyle müşterilerimizi misafirimiz olarak kabul eder, kalite, misafir memnuniyeti, güleryüz, temiz ve hijyen hizmet sunmak temel ilkemizdir.

Housekeeping departmanı olarak konaklayan misafirlerimizin kendilerini evlerinde gibi  hissetmeleri için  otele geldiklerinde kendilerine  özel olan tesisin konuk odalarını, koridorlarını, salonlarını, genel alanların temizliğini, tertip ve düzenlemesini  en iyi şekilde sunarız. Çalışanlarımız özellikle ISO 9001 Kalite yönetim sistemi, ISO 14001 Çevre yönetim sistemi, ISO 22000 Gıda güvenliği yönetim sistemi , OHSAS 18001 İş sağlığı ve güvenliği yönetim sistemi ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi konularında yeterli eğitim, beceri ve yetkinliğe sahip olmasını sağlamak için  eğitim ve sürekli gelişime önem veren  bir yönetim anlayışına sahibiz. Yaptığımız işlerimizde gerek misafirlerimizin ve çalışanlarımızın sağlığı ile güvenliği bizim için önceliklidir. Kat hizmetleri olarak tesise gelen misafirlerimizin isteklerine ve konseptine göre Balayı odaları, V.I.P. odalar, doğum günü ,evlilik yıl dönümü gibi oda süslemeleri hazırlayarak memnuniyeti en üst seviyeye taşırız. Kat bölümünde 1 housekeeper,1 asistan housekeeper, 7 kat şefi ve 35 maid toplam 44 kişi hizmet vermekteyiz. Odaların seri bir şekilde temizlenmesi c/in esnasında misafirin bekletilmemesi için her zaman hızlı bir çalışma ile koordinasyonlu bir şekilde takip edilir. Ön bürodan alınan bilgilerle misafir c/in saatleri takip edilerek odaların temizliğini sağlarız. Her hafta 2 gün çalışma proğramı oluşturarak havuzlardaki şezlongların detaylı temizliğini yapar. Çamaşırhanemiz 1 şef, 6 çamaşırhane elemanı ile hizmet vermektedir. Çamaşırhanemizde de hem misafir hemde personel kıyafetlerini yıkar ütüler hazırlarız. Çünkü temiz personel temiz kıyafet görsellik ve hijyen açısından çok önemli olduğunun bilincindeyiz. Perde arkasında ki olmazsa olmazlardan olan çamaşırhane hizmetleri de housekeeping departmanın bel kemiğidir. Çalışanlara da görevlerinin ne kadar önemli olduğu eğitimi sık sık verilmektedir.

Meydan bölümü vardiyalar halinde  3 ayrı vardiyada  toplam 32 kişi ile hizmet sunmaktadır. Otelin genel alanının yüzüdür. Onlar olmazsa otel alanının ne halde olacağı ise hiç düşünülemez. Çünkü alanların, alanlarda ki wc lerin yani kısaca umumi alanların temiz olmasının en etkili bölümüdür. Genel alanların sanitasyonu ve hijyeni için sürekli kontrolleri takip edilmektedir. Bu bakımdandır ki otelin ilk önceliği eğitimli personellerinin olmasıdır. Bütün çalışanların işlerini bilinçli olarak yapmaları misafir memnuniyetinin sağlanmasıdır. Housekeeping departmanı temizlik ve hijyeni sağlaması için ise kimyasal maddeler kullanmak zorundadır. Bilinçli olmayan eğitim almayan personeller de nasıl yapacağını bilmezse hem kendisine hem de çalıştığı şirketine büyük zararlar verebilirler. Eğitim bütün bir sistemin vazgeçilmezdir.

Housekeeping departmanı tarafında titiz bir şekilde gözlemlenmektedir. Biz bu hizmetleri iyi bir şekilde sunar ve her geçen gün kendimizi geliştirirsek başarılarımızın da devamlılığını sağlarız. Bacasız fabrika olarak tanımlanan turizm ise dünyadaki bütün ülkeler için gün geçtikçe önemini artırmakta ve rekabet ortamı da gün geçtikçe artmaktadır. Bu rekabet ortamında hizmetini en iyi verenler ise başarıya ulaşmaktadır. Başarılarımızın devamı ve sürekliliği için biz her zaman güler yüzlü ve kaliteli hizmeti ilke edinmiş olan Housekeeping ekibi olarak, tesisimizde konaklayan tekrar gelen misafirlerimizin memnuniyetini kaybetmemek ve ilk defa gelen misafirlerinde memnuniyetini kazanarak tekrar gelmelerinde etkili olmak amacımızdır. Vizyonumuz sürekli büyümenin yanı sıra kalite, güleryüz, misafir memnuniyeti, temiz ve hijyen hizmet sunmaktır. Biz misafirlerimiz ve çalışanlarımızla büyük bir Delphin Ailesiyiz. Uzun yıllar beraber olmak ve daha da büyümek hedefimizdir.

www.delphinhotel.com

14.06.2021