Her Yönüyle Boat Antalya 2019

2019 yılının Antalya tekne ve denizcilik fuarı Boat Antalya başladı. TÜYAP bünyesinde her sene düzenlenen Boat Antalya, 2019 yılında da ziyaretçilerine kapılarını 13-17 Mart tarihlerinde açıyor. Türkiye turizminin başkenti Antalya’da olması nedeniyle önemi bir kat daha artan Boat Antalya 2019 programında neler var, fuara katılan ziyaretçileri neler bekliyor ve Boat Antalya 2018’de neler yaşandı birlikte bakalım.

Boat Antalya 2019 Takvimi ve Fuar Detayları

TÜYAP 2019 fuarları takviminde yer alan Boat Antalya 2019, Motorlu motorsuz ve Yelkenli Tekneler ve Su sporları Fuarı olarak tanıtılıyor. Çevresinde pek çok tekne ve yat limanı (marina) barındıran Antalya, bu tür fuarlar için oldukça önemli bir yer tutuyor. 13 Mart 2019 tarihinde ziyaretçilerine kapısını açan Boat Antalya 2019, 17 Mart Pazar gününe kadar ziyarete açık olacak. Fuara giriş ve kapanış saatleri ise fuarın son günü Pazar hariç 10:30 -20:00 olurken 17 Mart Pazar günü 18:30’da sona erecek. Anfaş, Antalya Fuar ve Kongre Merkezi’nde yer alan Boat Antalya 2019 fuarı, tam 7.600 metrekare sergileme alanı ile görkemli bir sunum vaat ediyor. Peki, Boat Antalya 2019 fuarının içeriği ile neden ve kimler tarafından ziyaret edilmesi gerektiğine bir bakalım. Esasen Boat Antalya bir deniz ve denizcilik fuarı. Denizi ile hem ülkemizin hem de uluslararası anlamda bölgenin en önemli noktalarından biri olan Antalya için bu fuar ticaret, kültür ve tanıtım yönünden çok değerli. TÜYAP organizasyonu, Boat Antalya fuarını, uluslararası Boat Show takvimine dahil ederek Cannes ve Monaco gibi prestijli kentler arasına sokmayı hedefliyor. Bu da yukarıda bahsettiğimiz tanıtım ile buna bağlı olarak ekonomik gelişim yönünden önemini gösteriyor.

Boat Antalya 2019 Fuarı Bilgileri – Fuarda Neler Var?

Fuar, ziyaretçilerin başta tekne olmak üzere deniz ve su alanında geniş bir yelpazede son gelişmeleri görmeleri açısından gösterişli bir pozisyona sahip. Motorlu ve motorsuz teknelerin yanında denizcilik sektörüne dahil olan balık avı ile av malzemeleri de fuarda yerini alıyor. Yine sektörün içinde bulunan dalış sporu ve diğer su sporlarına ait ekipman ve aksesuarlar, outdoor sporları yapanlar ya da kamp ve doğa yaşamına merak duyanlar için kamp malzemeleri, doğa giysileri, dağcılık malzemeleri gibi aksesuar ve ekipmanlar da fuarda ziyaretçileri bekliyor. Kanodan sörfe, raftingden jet skiye kadar su sporları ile ilgili ana ve yan ürünlerin tamamına ait tedarikçileri ve temsilciler, fuarda katılımcı olarak hazır bulunuyorlar. Fuarda elbette hedeflenen tek şey ziyaret ve bilgi alma yönünde değil. Fuarda “be to be sale” yani birebir satış da öne çıkıyor. Fuara katılımcı olarak gelen birçok seçkin tekne üreticisi ile karşılıklı görüşerek satın alma imkanı bulunuyor. Tekne satın almak isteyenler, Boat Antalya 2019 sayesinde birçok farklı modeli hem görme hem de teknik özellikleri ile güncel fiyatlarını, satın alma koşulları ile birlikte karşılaştırma şansı elde ediyor. Yalnızca tekne değil fuarda yer alan yan alanlar ve su sporları ile hem tanışma hem de detaylı bilgi alma fırsatını tek bir mekanda elde edebilirsiniz.

Boat Antalya 2019 Fuarı’na Kimler Katılıyor?

Antalya’nın fuar şehirleri içinde saygın bir yere sahip olmasına katkıda bulunan Boat Antalya 2019 fuarına katılan sektörlere gelince. Fuar yönetimi tarafından verilen bilgiye göre fuarda yer alacak ürünlerin sektörel anlamda listesi şu şekilde:

  • Tekne ve su sporları araçları Motorlar ve Güç Sistemleri
  • Seyir Sistemleri ,Alarm Sistemleri
  • Tekne Tekstili, Mobilya ,Dekorasyon
  • Aydınlatma Donanımları
  • Balıkçılık ve Dalış Malzemeleri
  • Su Sporları Malzeme ve Donanımları
  • Doğa Sporları Giyim ve Aksesuarları
  • Tekne ve su sporları araçları
  • Motorlar ve Güç Sistemleri

Bu listeden de anlaşılacağı gibi teknenin yanında doğa ve su sporları ile tüm iç ve dış donanım alanlarında üretim yapan ya da faaliyette bulunan; ithalat ve ihracatçılar, toptancılar ve dağıtıcılar fuarda ziyaretçileri bekliyor. Mimarlar, distribütörler, su sporu meraklıları, tekne tutkunları, otel sektöründen yetkililer, kamp ve karavan meraklıları için Antalya Boat 2019 adeta biçilmiş kaftan.

Antalya Boat 2019 Fuar Programı ve Etkinlikler

Antalya Boat 2019 Motorlu motorsuz ve Yelkenli Tekneler ve Su sporları Fuarı, ziyaretçilerine ayrıca bir takım etkinlikler ile konferanslar da sunuyor. Bunlardan biri de fuarın ana fuaye alanında 16 Mart Cumartesi günü yapılacak olan “Antalya Kıyılarında Yabancı ve İstilacı Türler” başlıklı konferans. Saat 15:30 ile 16:30 arasında gerçekleştirilecek olan konferansın konuşmacısı ise Dr. Şeyma Merve Kaymaz olacak. TÜYAP, bu konferansın dışında tüm organizasyon boyunca yeme – içme olanaklarından özel etkinliklere kadar hem keyifli hem de ilgi çekici zaman geçirmenizi sağlamayı hedefliyor. Antalya Boat 2019 fuarı, Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi, KOSGEB ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ile Türkiye Otelciler Federasyonu ( TÜROFED) destekleri ile gerçekleştiriliyor.

Antalya Boat 2019 Ulaşım ve Giriş

Antalya ANFAŞ Fuar Merkezi’ne ulaşım içinse farklı alternatifler mevcut. Eğer fuara kendi aracınızla gelmek isterseniz, 1400 araçlık otoparka sahip olan bu büyük mekana çevre yolu bağlantısıyla da kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Tabi, trafiğin yoğun olduğu zamanları doğru planlayın. Şehir merkezine yakın konumu ile ANFAŞ’a taksi ile de ulaşım oldukça rahat. Toplu taşıma kullanmak isterseniz, şehir merkezine 15 kilometre uzaklıktaki ANFAŞ Fuar Merkezi’ne AC03, AF04, AF04A, MK81, MK80, 519 şehir içi otobüs hatlarını kullanarak ulaşabiliriz. Ayrıca yine şehir merkezinden sefer yapan tramvay ile de fuar merkezine ulaşımı direkt sağlamanız mümkün. Eğer Antalya dışından fuara geliyorsanız Antalya Otogarı ile 17 kilometre Uluslararası Antalya Havalimanı ile 3 kilometre mesafede yer alan fuar merkezine tek seferde ve hızlıca ulaşabilirsiniz. Havalimanına yakın olan ANFAŞ Fuar Merkezi’ne geldiğinizde şehir merkezine hiç girmeden hemen dönüş yapma şansına da sahipsiniz ama Antalya’ya gelmişken bu güzel şehir gezmenizi ve en azından 2-3 gün kadar konaklamanızı tavsiye ederiz. “Antalya Boat 2019 fuarı giriş nasıl oluyor?” diye soruyorsanız, öncelikle fuarın resmi web adresine şuradan ulaşarak detaylı bilgi alabileceğinizi belirtelim.  Fuara dilediğiniz gün açık olan saatlerde gelerek bilet alarak girebilir, uygun zamanda online davetiye için başvuruda bulunabilirsiniz. Türkiye’nin turizm başkenti Antalya’nın denizcilik fuarı Boat Antalya 2019 sizleri bekliyor.

14.06.2021