Güneyde Sessiz ve Huzurlu Bir Kaçamak: Kaş

El değmemiş doğası, eşsiz güzellikleri ve sıcak insanları ile bir tatilden daha fazlasını misafirlerine sunan Kaş , Antalya’ya 168 km uzaklıkta, şirin, sakin bir balıkçı kasabasıdır. Tertemiz doğası ve suları ile herkesi kendine hayran bırakan Kaş, Antalya’da gizli kalmış bir cennettir adeta. İl merkezine uzak olmasından dolayı doğası tahrip edilmeyen ve tertemiz kalan tatil beldemiz özellikle de su sporları ve doğa sporları için harika fırsatlar sunuyor. Kaş’ta tatil yapmadan önce burası hakkında derlediğimiz içeriğe göz atmanızı tavsiye ederiz. Doğal güzellikleri, eşsiz temizliği ve huzurlu atmosferiyle misafirlerine arınacakları, dinlenecekleri ve yenilenecekleri bir tatil fırsatını sunan Kaş, tarihi ile de misafirlerini kendine hayran bırakıyor.

Kaş, Likya döneminde Antiphellos ismi ile biliniyormuş. Tarihi Likya bölgesinin küçük ama önemli liman kentlerinden biri olan Kaş sokaklarında Antik Tiyatroyu görebilir ve birçok Likya dönemi mezar kalıntısına rastlayabilirsiniz.Bembeyaz evleri, dar ve şirin sokakları, masmavi denizi ve eşsiz güzellikleriyle Kaş her dönem için en çok tercih edilen tatil bölgelerinden olmuştur. Akdeniz’in eşsiz güzelliklere sahip olan bu tatil bölgesinde her bütçeye uygun konaklama mekanları bulmak da mümkün. Pansiyon, otel veya apart şeklinde birçok farklı alternatif konaklama imkanı bulunmakta.

Kaş’ta Gezilecek Yerler Huzurlu bir adres arayanların vazgeçilmez yerlerinden olan Kaş, bir tatil boyunca misafirlerine aradıkları her şeyi sunuyor. Deniz, kum, güneş tatilinin yanında gezilip görülmesi gereken o kadar güzel ve saklı yerleri misafirleri ile paylaşıyor ki, bir kere buraya gelen her seferinde gelmek istiyor. Doğal güzellikleri ve tarihi değerleri ile Kaş’ta gezilecek yerler birçok farklı nokta oluştururken, buranın dalış sporlarında önemli bir merkez olduğunu da hatırlatalım. Dünyadan çok sayıda dalış meraklısı Akdeniz’in gizemli sularına dalmak için direkt olarak buraya geliyor.

Plaj ve Koylar Kaş deyince akla ilk deniz, kum, güneş tatilleri geliyor. Akdeniz bölgesinin tüm özelliklerini bünyesinde barındıran Kaş’ta tatil sezonu Mayıs ayı itibari ile başlamış oluyor ve Ekim ayına kadar da devam ediyor. Tertemiz plajlara sahip olan tatil yöremiz, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Kaputaş Plajı, Akçagerme Plajı, Küçük Çakıl Plajı,Patara Plajı, Büyük Çakıl Plajı Bu tatil yöremizde en çok tercih edilen plajlar arasında yer alıyor. Farklı güzellikleri ve olanakları ile her tatilcinin beklentisini karşılayan bu plajlar dışında Kaş’ta Hidayettin Koyu ile Fırnaz Koyu da kesinlikle tercih edilebilecek plajlara ve güzelliklere sahip.

Atik Kentler Tarih boyunca birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapmış olan Kaş, aynı zamanda tarihi zenginlikleriyle misafirlerini büyülemekte. Kaş’ta bulunan antik kentler şu şekilde sıralanabilir: -Myra Antik Kenti -Xanthos Antik Kenti -Aperlai Antik Kenti -Phellos Antik Kenti -İsinda Antik Kenti -Trysa Antik Kenti -Kynaneai Antik Kenti -Andriake Antik Kenti -Antiphellos Antik Kenti

Patara Okyanusu andıran denizi ve incecik kumsalı, antik kentiyle Patara kesinlikle Kaş’ta görülecek yerler arasında bulunuyor.

Kalkan Kaş’a 20 KM uzaklıkta bulunan Kalkan özellikle de plajı, çarşısı ve limanı ile tatilcilerin tercih ettiği bölgelerden olmakta.

Kekova Bir batık kente ev sahipliği yapan Kekova Kaş’tan kalkan teknelerle ulaşabileceğiniz bir noktada bulunuyor. Ayrıca buradaki Simena Antik Kenti de görülmesi gereken yerler arasında.

Kaş’ta Yapılacaklar Kaş, tatil için tercih edilecek iyi seçimlerden biri olurken misafirlerine birçok farklılık sunarak tatillerini dolu dolu geçirmesini de sağlıyor. Kaş’ta yapılacaklar listesinde ilk sırada deniz, kum ve güneşin tadını çıkartmak, tertemiz denizinde, sımsıcak kumlarında yorgunluğunuzu atmak varsa aynı zamanda Kaş’ın tarihi mirasını da planlarınıza eklemelisiniz. Antik kentleri ve kültürel dokusu ile Kaş, sizi uzun bir tarih yolculuğuna çıkartabilir. Bunların dışında ise sizlere harika vakit geçirtecek aktivitelere de Kaş’ta rastlayabilirsiniz. Sizleri rahatlatacak ve farklı bir deneyim yaşatacak olan ilk aktivite dalış olacaktır. Kaş’ta dalış sporlarının ünü artık ülkemiz sınırlarını aştı ve tüm dünya tarafından biliniyor. Akdeniz’in o büyüleyici denizaltı atmosferini yaşamak ve sualtı dünyasını tanımak istiyorsanız Kaş sizin için güzel bir dalış noktası olacaktır. Daha önce dalış yapmadıysanız uzman dalış eğitmenlerinin gözetiminde dalışlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Kaş yüksekten uçmayı sevenlerin de ilk tercihleri arasında. Harika doğası ve eşsiz manzaraları ile Kaş, ziyaretçilerine yamaç paraşütü yapma imkanı sunuyor.

Kaş’ta yamaç paraşütü uzman eğitmenler eşliğinde yapılıyor ve bu eşsiz güzellikleri her ayrıntısı ile görmeniz sağlanıyor. Ayrıca Kaş’ta Trekking, Kanyoning ve tırmanış sporları ile de ilgilenebilirsiniz. Kaş, eşsiz doğası, tarihi kalıntıları, denizi, kumu, güneşi ve harika aktiviteleri ile hem yerli hem de yabancı turistler için adeta bir çekim noktası oluyor. Gündüzü kadar gecesi de eğlenceli ve unutamayacağınız anlar yaşatacak Kaş’ta her zevke uygun kafeler, restoranlar ve dinlenme alanları yer alıyor. İster sakin ve gözlerden uzak, denize nazır bir sahil restoranında balığınızı afiyetle yiyebilir, isterseniz de müzik dinleyebileceğiniz bir yerlerde kurtlarınızı dökebilirsiniz. Kısacası her arayışa uygun mekanı Kaş’ta bulabilir ve doyasıya bir tatil keyfi çıkartabilirsiniz.

Kaş’a Nasıl Gidilir? Öncelikle söylemek gerekir ki Kaş’a ulaşım biraz zorlayıcı olabiliyor. Fakat Kaş’a ulaştığınızda gördükleriniz ve yaşadıklarınız bu ulaşım zorluğunu bir anda unutturuyor. Zaten ulaşımın zor olması da Kaş nüfusunu artmasına biraz olsun katkı sağlıyor ve kalabalık, ‘iğne atsan yere düşmez’ misali bir yoğunluk yaşatmıyor. Kaş’a ulaşmak için iki farklı havaalanı kullanılabiliyor. Bunlardan biri Kaş’a 220 km uzaklıkta olan Antalya Havaalanı iken diğer 150 km uzaklıkta olan Dalaman Havaalanı. Dalaman Havaalanı’ndan Kaş’a ulaşım nispeten daha kolay. Ulaşımlar özel servis araçları, araç kiralama veya toplu taşıma araçları ile sağlanıyor. 

www.delphinhotel.com

02.07.2021