Korsan Koyu Doğa Sahasında Gün Batımı Antalya

       Korsan Koyu sahasında, gün batımı zamanında ufku seyrederken, Akdeniz’in sütliman sakinliği gökyüzünün altın sarısına bürünmüş renklerin cümbüşü içinde güneş küçülmüş bir sonraki güne buluşmak üzere seyircisine elveda diyor. Gün batımı, tüm hüzünlerinizden arınarak ruhunuza sindirdiğiniz andır. Kızıl, pembe ve mavinin, adeta doğa aşkı adına birleşmesi ve güneşin yakıcı güzelliğinin yerini gecenin sessiz coşkusuna bırakması zamanıdır.

       Altın sarısı renkler Korsan Kayalıklarını kızıla boyamış, hala hazan mevsiminin izleri cap canlıdır. Kayalıklarda gün batımını yalnız veya sevdiğinizle izliyorsanız, düşleriniz gün batımına karışır, yaşantılarınız veya yaşatacaklarınız gökyüzüne yansıtılır o an. Farkında olmadan; günbatımı, gözyaşlarınızı alır kendine. İlmek ilmek dokursunuz düşüncelerinizi, gün batımının gizemli nakışlarında. Umut ve gün batımı arasında yıkılmaz bir köprü oluşur hayallerinizde. Günbatımı her daim yeni umutların, en yeni coşkuların doğumudur. Gün batmaya başlarken, siz yeniden doğarsınız. Gün batarken, siz çoğalır, doğacak günlerin müjdeli hayalleriyle. Doğa ile etkileşimi kuvvetli olanlar, her şeyin bir anlam ile yüklü olduğunu bilir. Gün batımı, yarın doğacak güneş ile insan için yeni bir umuttur.

       Güneş; aşkçı meşkçi yazarlara inat en büyük sanatçıdır; o kadar yeteneklidir ki çok çirkin bir şehrin çok güzel görünmesini bile sağlayabilir! Sahtekar yazar çizerlerin safsatasına rest çeken büyük bir sanatçı. Gün batımı da yalakalık ve riyakarlıkta dibe vuran, halkının önderi olamayan bağnaz sözde sanatçıların kirli ve karanlık ruhunu gecenin karanlığına gömerek bir sonraki güne yeni umutları doğurur.

       Her gün batımında o an, o zaman ve bugün de hayatta kaldığımız için aklımıza, şansımıza doğaya ve evrene teşekkür ederiz. İnsan ve canlı için, hayatta kalmak, her daim bir mucizedir. Güneş battı ama korkma, Karanlık bulutları gördüğünde ise hiç üzülme, kendini kötü hissetme ve korkma, çünkü güneş orada, hemen onların arkasındadır. Güneş, nerede olursan ol sana ulaşan sonsuz kozmik bir güç ve eldir. Her gün batımının bir gizemi vardır. Güneş batarken o an, içinde derinlerde bir yerde hayatın battığını hissedersin. Eğer hala yaşamaya dair zamanın varsa, bir sonraki gün doğumu insan için yeni umutların başlangıcı hatta kaynağı olabilir.

       Güneş çok büyük bir sanatçıdır, Diyoruz. Neden mi? Her güneş batışı farklı, bulutlar, uzay, yansımalar, dağlar, sisler farklıdır ve hepsinden önemlisi insan olarak biz farklıyız. Ruhumuz, düşüncemiz daima yaratıcı ve felsefe zenginidir. Güneş ve gün batımı denklemi çok mükemmeldir. Karşı olsan da olmasan da, sevsen de sevmesen de, önem versen de vermesen de güneş hep sonsuz doğacaktır. İlgili, ilgisiz düşünceniz ne olursa olsun, ne hissederseniz hissedin yaşamınızda mutlak döngüler olacaktır.

       Günbatımı zamanında yapılması gereken en iyi şey; işini bırakmalı ve onu seyretmek ruhun yorgunluğunu atacaktır. Günbatımı, güneşin bize verdiği bütün olağanüstü yaşamı takdir etmek için harika bir fırsat olmalıdır. Gündoğumu ve batımı doğada, fotoğraflarda, rüyalarımızda, tablolarda her zaman muhteşem görünür, çünkü Güneş olağan üstü muhteşemdir. Günbatımı, bir senfoni müziği, gecenin açılış müziğidir.

 

Mehmet SÖKMEN Doğa Belgeselleri Yazarı

02.07.2021