PLATİNUM ÖNBÜRO-2017

İmaj sadece görüntü değildir, sizin kim olduğunuzdur. Siz imajınızla nasıl tanınmak istiyorsanız çevrenize de onu yansıtırsınız. Önbüro birimi olarak işletmemizin imajı olduğumuza inandığımız için, misafirlerimizin işletmemize giriş yaptığı andan itibaren güler yüzlü, saygılı ve kendinden emin bir vaziyette dil, din ve ırk ayrımı yapmaksızın herhangi bir olumlu veya olumsuz durumlarında anında mümkün olabildiğince hızlı ve kalıcı çözüm üretmek asıl görevlerimizin başında gelmektedir. Misafirlerimizin konaklama yaptıkları süre içerisinde kaliteli hizmetimizle işletmemizden memnun ayrılmalarını sağlayarak “Memnun ayrılan her misafir, yeni bir misafir demektir” anlayışını ilke edinerek Botanik Platinum Hotel Önbüro birimi olarak daimi misafir sayımızın yüksek olması kaliteli hizmet anlayışımızdandır. Önbüro birimi olarak misafirlerle birebir iletişim halinde, konuklarımızın ilk karşılandığı ve işletmemizin bütün birimleri hakkında kendilerine bilgilendirme yapmamız nedeniyle her zaman saygılı ve güler yüzlü hizmet amaçlamaktayız. Önbüro departmanı olarak hizmet anlayışımız koşulsuz misafir memnuniyetidir. Otelimizi tercih eden değerli misafirlerimizin otelimiz hakkında ilk izlenimlerinin önbüro departmanındaki hizmet kalitesinden başladığının bilincinde olarak misafirlerimize en üst kalitede hizmet vermek misafirlerimizin kendilerini evlerinde hissetmelerini sağlayacak şekilde koşulsuz misafir memnuniyetini düşünerek bütün isteklerini imkanlar dahilinde ekip olarak yardımcı olup anında ve hızlı çözümler üretmekteyiz.

Misafir memnuniyetini üst seviyede tutmak için Önbüro birimi ile diğer birimler arası iletişimi sağlamakta ve misafirlerin istek ve önerilerini diğer birimler ile koordineli şekilde çalışarak memnuniyeti üst seviyede tutmak amacındayız. Diğer birimler ile koordineli çalışmaktaki amacımız, Misafirlerin (Doğum günü, Evlilik yıldönümü, masa rezervasyonu v.s.  gibi isteklerinde Halkla ilişkiler ve F&B birimleri ile Oda temizliğinde ve oda ile ilgili herhangi bir isteklerinde housekeeping birimi ile Teknik servis birimi ile alakalı olabilecek sorunlarında Teknik servis birimi) küçük veya büyük sorunlarına anında ve süratle çözüm üretmektir.

Önbüro birimi görev tanımları;

Önbüro Müdürü; Önbüro bölümünde verilen hizmetlerin eksiksiz ve zamanında uygulanmasında birim çalışanlarının iş akışı organizasyonundan ve diğer birimler ile önbüro biriminin koordinesinden sorumludur. Önbüro müdür yardımcısı; Önbüro birimindeki hizmetlerin rezervasyon, kapı, bagaj hizmetleri, santral hizmetleri, oda hizmetleri organizasyonunda ve misafirlerin öneri ve şikayetlerinin çözümü sürecinden sorumludur. Resepsiyon Şefi; Resepsiyonda günlük yapılan işlerin takibinde, shift çalışanlarının organizasyonunda ve gün içerisinde yapılan bütün işlemlerin kontrolünden ve raporlamasından sorumludur. Resepsiyonist; Günlük giriş ve çıkış işlemlerinde oda işlemlerinde ve kasa işlemlerinden sorumludur. Rezervasyon Görevlisi; Misafirlerin daha otele gelmeden otel hakkında misafire en küçük ayrıntısına kadar bilgilendirmeyi yapan ve rezervasyon işlemlerini gerçekleştirmeden sorumludur. Santralist; İşletmedeki bütün birimlere, konaklama yapan misafirlere işletmede görevli acente yetkililerine gelen bütün telefonların yönlendirilmesinde ve misafirlere gelen notların ivedi şekilde odaya yönlendirilmesinden sorumludur. Bellboy; Misafirlerin işletmeye girişi esnasında karşılamada, valizlerini odaya taşımada, odaya giden postalarda ve konukların otelden ayrılacağı zaman valiz hizmetlerini eksiksiz yerine getirmeden sorumludur. 

 Botanik Platinum Hotel Önbüro ekibi olarak hizmet kalitemizi üst düzeyde sunmak ve uzun vadede misafirlerimizin Otelimizi tekrar tercih etmelerini sağlamak amacı ile çalışmalarımıza özenle devam etmekteyiz.

02.07.2021