Aspendos Antik Tiyatrosu’nda 51 Ülkenin Büyükelçisine 7 Tenor Konser Verdi

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye´nin yeni tip korona virüs salgınıyla mücadelesindeki normalleşme sürecinde sunacağı “güvenli turizm hizmetleri”nin tanıtımı programı kapsamında Antalya'ya 51 ülkenin büyükelçisini davet etti.  Dünyaca ünlü Aspendos Antik Tiyatro'sunda “Yeniden Keşfet” etkinliği kapsamında “7 Tenor” adlı konser 20 Haziran 2020’de gerçekleşti. Antalya Opera ve Balesi Orkestrası, Antonio Pirolli’nin şefliğinde; Şenol Talınlı, Bülent Bezdüz, Efe Kışlalı, Hüseyin Likos, Aydın Uştuk, Hakan Aysev ve Murat Karahan’dan oluşan yedi tenorla sahne aldı ve Türkiye’de ilk kez yedi tenor aynı sahneyi paylaşmış oldu.  İki perde ve 90 dakika süren konsere Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya´ya davet edilen 51 ülkenin büyükelçisi, çok sayıda uluslararası basın mensubu ve turizm sektörü temsilcileri katıldı. Konserde orkestradaki sanatçılar ve katılımcılar arasında en az 1,5 metre sosyal mesafe kuralı uygulandı. Orkestradaki bazı sanatçılar ise maske kullanırken, sosyal mesafe kuralı nedeniyle bazıları da kullanmamayı tercih etti. Konser sonunda izleyiciler sanatçıları ayakta alkışladılar.

20 Haziran'ı İple Çekin!

20 Haziran’da Antalya’daki Aspendos antik tiyatrosunda gerçekleşen konseri TRT çekimlerini yaptı ve daha sonra yayımladı. Yakın bir zamanda 14 Mayıs 2020’de Denizli Hierapolis Antik Tiyatrosu’nda olduğu gibi yaygın mesafeli yerleşim düzeni, üflemeli çalgıların önlerine pleksiglas siperlik uygulaması yapıldığından, sanatçılarımız bu konuda nasıl bir düzenle çalmaları ve kendilerini korumaları gerektiği konusunda tecrübelilerdi, dolayısıyla, pandemi sürecinde normalleşmenin yanı sıra güvenli bir turizm hizmeti sunma konusundaki kriterlerimizi ülke olarak tüm dünyaya göstermemiz bakımından, gerçekleştirilen bu konserlerin örnek olması beklenen hedefler arasında yer aldı.

 Ülkemiz genelindeki antik kentlerimizde önümüzdeki günlerden itibaren gerçekleştirilecek olan Devlet Opera ve Balesi’nin yaz için planladığı diğer etkinlikler ise şöyle:

2. Uluslararası Bodrum Konserleri, 5 Temmuz- 22 Ağustos 2020 (dört etkinlik)

3. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali, 17-27 Temmuz 2020 (beş etkinlik)

18. Uluslararası Bodrum Bale Festivali, 4-18 Ağustos 2020 (altı etkinlik)

27. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, 1- 22 Eylül 2020 (altı etkinlik)

11. Uluslararası İstanbul Opera Festivali, 22 Eylül- 3 Ekim 2020 (altı etkinlik)

Silvan Güneş

Biyografi Yazarı

11.06.2021