DELPHIN PALACE ÖNBÜRO DEPARTMANI-2018

Soldan sağa; Gülşen Yenice-Resepsiyonist, Duygu Yurdakul-Santralist, Güçlü Korkmaz-ÖnBüro Müdürü, Evgeniia Emirhan-Resepsiyonist, Yekaterina Kuşkonmaz-Resepisyon Şefi, Esma Türkan-Asistan Önbüro Müdürü, Ayhan Güler-Asistan Önbüro Müdürü, Carolina Çelik-Resepsiyonist, Devrim Türksoy-Bellcaptain, Nazlı Çelik-Santralist, Seda Akçay-Santralist, Burhan Karadere-Bellboy, Deniz Çeven-Shift Leader, Anıl Akın-Bellboy, Bahattin Ateş-Bellboy

Misafirlerimizin Otelimize gelişinden ayrılışına kadar, kalış süresi boyunca misafirin kayıt işlemlerini yapmak, bilgilendirmek, tüm istek ve önerilerini yerine getirmek, rüya niteliğinde olan tatillerini en konforlu bir şekilde geçirmeleri için tebessümü hiç eksik etmeden hizmet etmek ve memnuniyet oranını en yüksek seviyelerde tutabilmek en öncelikli vazifemizdir.

Ön büro departmanı olarak başlıca görevlerimiz şunlardır; Otele gelen misafirleri karşılar, konaklama formu düzenler, tesisimiz ile ilgili tanıtıcı bilgiler verir, tesis hakkında ve oda konusunda açıklamalarda bulunuruz. Kalacakları odaları hakkında tanıtıcı bilgiler veririz. Bagajlarına yardımcı oluruz. Otelin aynası olan Resepsiyon, otelimize gelen misafirlerimizi samimi ve güler yüzlü, dil, din ve ırk ayrımı yapmaksızın karşılar. İyi başlayan tatil iyi biteceğinden, herhangi bir olumlu veya olumsuz durumlarda mümkün olabildiğince hızlı ve kalıcı çözümler üretiriz.

“Memnun ayrılan her misafir, yeni bir misafir demektir” 2005 yılında faaliyete başlayan otelimizin değerli misafirlerini, kaliteden ödün vermeden koşulsuz %100 misafir memnuniyetiyle, her sezonda otel doluluğumuzun yarısını oluşturan daimi misafirlerimizi ve ilk defa otelimize gelen misafirlerimizi otelimize tekrar gelmeleri için, Firmamızın ilke ve prensiplerini hiç unutmadan, Ön Büro departmanı çalışanları olarak kendi içimizde ve diğer departmanlar ile koordineli bir şekilde, ast – üst ilişkilerimizle, kılık kıyafet düzenimizle, görev ve sorumluluklarımızın bilincini kaybetmeden faaliyetlerimizi 7 gün 24 saat ve 5 yıldızlı olarak özenle yerine getirmekteyiz. Bu sayede misafir sadakati kazanan otelimize gelen daimi misafirlerimiz ‘Evimiz Delphin Palace Hotel’ sözünü söyletebiliyoruz ve söz bize emeğimizin karşılığı olarak bir kat daha mutluluk veriyor, bizleri motive ediyor. Çalışanlar olarak ast-üst ilişkisinde talimatlara harfiyen riayet etmekteyiz. Malzeme düzeni ile çalışma düzeninin birlikteliği olmazsa olmazımızdır. İş paylaşımı en önemli organizasyonumuzdur. Çalışanlar olarak işlerimizi iş bölümü yaparak daha verimli hale getiririz. Diğer departmanlar ile koordineli çalışırız ve bu sayede misafirlerimizin özel istek ve özel günlerinde en çabuk şekilde çözümler üretiriz.

Birçok misafirimiz daha otele gelmeden isteklerini tarafımıza bildirir ve isteklerine uygun oda-istek organizasyonu yaparak konuklarımızı gelmeden mutlu etmeyi başarırız. Günlük gelen - giden konuk listelerini hazırlayarak ve ilgili departmanlara gönderir, günlük, haftalık, aylık, sezonluk ve yıllık raporları düzenleriz. Misafir hesaplarını takip ederek faturalandırmayı sağlıklı bir şekilde yaparız. Konuk listelerini kontrol ederek Çok Önemli Kişi (VIP)  misafirleri belirleyip, onlara özel ilgi gösterir, misafirlere gelen mesajların zamanında iletilmesini sağlar, konukların iletişim araçları ile görüşmelerini sağlar, gerektiğinde ihtiyacı olan döviz bozum işlemlerini Resepsiyonda günlük kur takibi ile yapılmasını sağlarız. İhtiyaç olması halinde misafirlerimizin özel eşyalarını emanet kasalarında korunmasını sağlarız. Polis anında bildirim sistemine (KBS) misafirlerimizin kimlik bilgilerini yazar, misafirlerimizin kalacakları odaların anahtarlarını, günlük olarak temiz plaj havluları için havlu kartlarını veririz. Firmamıza özel olan Antalya servisi ile misafirlerimizin şehir merkezine ulaşımını sağlarız.

Giriş yapan misafirlerimizi kapıda Bell-Team güler yüzlü ve sıcakkanlı bir şekilde karşılar. Resepsiyona kadar eşlik ederken aynı zamanda valizlerin güveli bir şekilde korunmasından da sorumludur. Numaralandırılan valizler giriş - çıkış işlemine göre kontrol altına alınarak misafire teslim edilir. Kamera sistemi ile izlenen valiz odamızda valizlerin güvenliği sağlanır. Misafirlerimize gelen mesajları ivedilikle odalara bırakırlar. Telefonlarda sesimiz olan santral hizmetlerimiz 7/24 firmamızın sesi olmaya devam etmektedir. İç ve dış hat görüşmelerinde santral hizmetimiz ön büro departmanını temsil eder. Tesisin tüm hatlarını kontrol eder ve sisteme uyandırmaları işler. Misafir isteklerini gerekli departmanlara iletir. Delphin Hotels standartlarına eksiksiz uyarken, görev yetki ve sorumluluklarımızı harfiyen yerine getirerek, Kalite, Gıda Güvenliği ve Çevre Yönetimi sistemi ile ilgili prosedür ve talimatlarına uygun çalışarak, başkalarına değer vermek, saygılı olmak, anlayışlı olmak, yenilikçi olmak, fark yaratmak, ilk ve en iyisi olarak hizmet etmeye de devam edeceğiz. Delphin Palace Hotel ÖnBüro ailesi olarak bütün kıymetli misafirlerimize; ‘Evimiz Delphin Palace Hotel’ sözünü en iyi hizmeti vererek söyletmeye devam edeceğiz. www.delphinhotel.com

07.07.2021