Antalya’da Olan Biten ve Devam Eden Etkinlikler 2019

Akdeniz’in göz bebeği, dünyanın en etkileyici falezlerinin, dünyanın en fazla ziyaret edilen plajlarının ve dünyanın en güzel şelalelerinin görülebileceği, parklarında, sokaklarında portakal ağaçlarından yayılan muhteşem turunç kokularının duyulabileceği, Mart ayından Kasım ayına kadar denize girilebilen, yılda 300 gün güneşi gören, bir yanı mavinin en güzel tonlarını barındıran deniz, bir yanı dağ, diğer yanı muhteşem manzaralar sunan ormanlar. Bergama kralı Attalos 'un kurduğu, Roma imparatoru Hadrian 'ın hayran olduğu, Mustafa Kemal Atatürk 'ün çok beğendiği dünyada en fazla endemik bitkinin bulunduğu şehir Antalya.  Aynı zamanda yazar Alexandra Ferenditon'un Aşk Yolculuğu- Selanik, Antalya, Monza isimli kitabında "İspanya'dan Yunanistan'a bütün Avrupa rivierasını gezseniz Antalya kadar güzel bir yer bulamazsınız" dediği bir şehirdir. Antik kent görmek istediğinizde Aspendos, Olimpos, Phaselis, Apollon tapınağı gibi bir sürü büyüleyici yere gidebileceğiniz bir şehir.  Aynı zamanda Türkiye’nin turizm lideri konumunda Antalya’da eğlenmek isteyenler için çılgın, unutulmaz, rengarenk  gece kulüpleri, sanat isteyenler için müzeler, kültür merkezleri var. Her yıl 10 milyon turistin ziyaret ettiği bu görkemli şehirde etkinlik, festival de hiç bitmez doğal olarak.  Biz de, sizin için 2019’u bitirmeye birkaç ay kala, gece-gündüz aksiyonun hiç bitmediği Antalya’da bu zamana kadar yapılan etkinlik ve festivallerden öne çıkanları ve yıl sonuna kadar yerli ve yabancı turistin hangi etkinliklerle kucaklaşacağını derledik.

Kış ve Yaz Aylarında Yapılmış Festivaller/Etkinlikler 2019

Saklıkent Kar Festivali

Geçtiğimiz Ocak ayında 3.sü gerçekleştirilen Saklıkent Kar Festivali’nde her yıl olduğu gibi bu yıl da eşsiz bir deneyim olan, sahilde denize girip 35 dakika mesafede kayak yapılırken,  snowboard ve kayak yarışları da etkinliği adeta kar şenliklerine çevirdi. 4. Enduro Motosiklet Kampı 5-7 Nisan tarihleri arasında 4.sü gerçekleştirilen Enduro Motosiklet Kampı Papaz Koyu-Kumluca’da motor tutkunlarını ağırladı.

Antalya Çikolata Ve Kahve Festivali 

Çikolata ve kahveye doymak isteyenlerin bir araya geldiği, Türkiye’nin en iyi markalarının stantlarının yer aldığı, barista şovlarıyla, pasta ve çikolata şeflerinin ikramlarıyla katılanlarına hem görsel hem tadımsal anlamda lezzetli bir festival yaşatan, Antalya Çikolata Ve Kahve Festivali 27 Nisan’da 2. defa meraklısıyla buluştu.

Alanya Uluslararası Turizm Ve Sanat Festivali

Her yıl Mayıs ayının son haftasında gerçekleştirilen Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali Alanya’nın kültürel mirasını tanıtmak amacıyla düzenlenirken,  kozacılık, dokumacılık gibi artık unutulmaya yüz tutmuş Türk değerlerini öne çıkaran standlar ve Selçuklu döneminin kültürel öğelerinden oluşan sergiler organize edildi. Bu yıl ki teması “Osmanlı” olan19. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’nde birçok sanatçıda halk konserleri verdi. Türkiye-Rusya Kültür ve Turizm Yılı olarak kutlanan festivalde Rusya, Polonya, Letonya, Litvanya ve Almanya temsilcileri de hazır bulundu.

Uluslararası Antalya Kum Festivali

Her yıl Mayıs ayında düzenlenen, dünyanın en büyük kum heykel organizasyonu arasında gösterilen bu festival, devasa boyutlardaki heykellerini sanatseverlerle buluşturan birçok heykeltıraşa ev sahipliği yapıyor. Bu yılki teması, "Deniz Efsaneleri" olan festival 14. kez ziyaretçileriyle buluştu.

Uluslararası Manavgat Motosiklet Festivali

9.su düzenlenen Uluslararası Manavgat Motosiklet Festivali bu sene de binlerce motosiklet tutkununu bir araya getirdi. 26-30 Haziran tarihleri arasında Manavgat'ta buluşan motosikletçiler, motosiklet gezileri, yarışmalar gibi aktivitelerle keyifli bir atmosferde buluştu. 

Likya Kaş Kültür ve Sanat Festivali

Kortej yürüyüşüyle başlayan 22. Likya Kaş Kültür ve Sanat Festivali, halk oyunları ve mini konserlerle start verdi. Kaş’ın doğal güzelliklerini ve içinde barındırdığı tarihsel değerleri korumak ve tanıtmak amacıyla düzenlenen festivalde geleneksel hale gelen Meis Yüzme Yarışı’yla yine Yunanistan’daki komşu yüzücülerimizle bir araya gelindi. Tiyatro gösteriminin, yemek yarışmasının, film gösterimlerinin ve konserlerin olduğu festival her yıl olduğu gibi bu yılda Haziran ayında Kaş’ta olan ve Kaş’a gelen yerli ve ziyaretçilerin yüzünü güldürdü.

Aspendos Uluslar arası Opera ve Bale Festivali

Her yıl Eylül ayının ilk haftası başlayıp iki hafta süren bu geleneksel festival tam 26 yıldır düzenleniyor. Bu yıl ünlü besteci Georges Bizet’nin 4 perdelik operası Carmen ile açılışı yapılan festival, 5 bin yıllık Troya efsanesi de sahneye taşındı.

Phaselis Festivali

Antalya’nın ünlü liman kenti Phaselis’te 09 – 14 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen festival, 10’uncu yılında da yüzlerce seyircisiyle, birçok konseri ve özel sanatçıları buluşturdu.

Yolu Antalya’ya Düşecekler Olanları Şöyle Alalım 2019 Kalan Etkinlikler

5. Yöreler Renkler Festivali

Barış, dostluk ve kardeşlik festivali de denilen Yöreler Renkler Festivali bu yıl 16- 22 Eylül tarihleri arasında gerçekleşiyor.  Muratpaşa Belediyesi’nin organize ettiği festivalde 60 yöre, kültür, hemşeri ve dayanışma derneği ve birçok sanatçı ziyaretçileriyle buluşacak.

18. Side Dünya Müzikleri Kültür ve Sanat Festivali

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Side Dünya Müzikleri Kültür ve Sanat Festivali, bu yıl 16-26 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Manavgat Belediyesi tarafından düzenlenen festivalde Iyeoka, Fatih Erkoç, Ayhan Sicimoğlu gibi Türkiye ve dünyadan birçok sanatçı, dinleyicisiyle buluşurken, ayrıca caz konserleri ve sanat sohbetleri gibi özel etkinliklerle ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatacak.

Hobi Festivali Hobi Fest

Türkiye’nin ilk ve tek hobi festivali şiarıyla 21-22  Eylül tarihleri arasında düzenlenecek etkinlikte Enduro motosiklet yarışı, off-road araçları özel seyirci etabı ile paramotor uçuşları, nostalji araç sergisi ve konserlere yer verilecek. 

Alanya Uluslararası Jazz Günleri

Antalya-Alanya’nın en büyük kültür sanat etkinliklerinden olan Uluslar arası Jazz Festivali bu yıl 26-29 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. Sevenleriyle 16. kez buluşacak festivalde Türk ve dünya yıldızlarının muhteşem performansları izlenecek.

Uluslararası Antalya Piyano Festivali

Her yıl Ekim- Kasım aylarında müzik şöleni tadındaki etkinliği olan Piyano Festivali’nde dünyaca ünlü müzisyenlere dinleme fırsatı bulan sanatseverler ayrıca halka açık ücretsiz etkinliklerden de yararlanıyorlar.

Antalya Altın Portakal Film Festivali

1964 yılından beri devam eden sinema dünyasının en önemli ve prestijli festivallerinden olan Antalya Altın Portakal Film Festivali bu yıl da 26 Ekim- 1 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Türkiye’den ve dünyadan sinema sanatçı ve emekçilerinin akın ettiği festivalde bu yıl bir ilk gerçekleştirilecek. Sinemada kadın emeğinin görünürlüğünü vurgulamak amacıyla Türkiye sinemasının önemli yıldızlarından Cahide Sonku anısına ödül verilecek. Ekim ayında ayrıca Manavgat Film Festivali de yapılmaktadır.

Uluslararası Alanya Noel Pazarı

Bu yıl 10.su düzenlenecek Noel pazarı 9 Aralık günü meraklılarıyla buluşuyor.  Alanya Belediyesi ve Alanya’da yaşayan yerleşik yabancıları temsilen Yabancılar Meclisi tarafından düzenlenen etkinlikte hediyelik eşyalardan, yiyecek-içeceklere, el işi ürünlerden özgün kıyafetlere birçok eşyanın satıldığı stantlar, müzik dinletileri eşliğinde açılacak.  Önceki yıllarda panayır havasında geçen Noel pazarında bu yıl da Noel ağacının önünde hatıra fotoğrafları çekilebilecek. 

07.07.2021