Antalya'nın Rüya Gibi 7 Koyu

Fotoğraf: Stefan Linton / GettyImages
 

Antalya, Türkiye’nin cennet şehirlerinden biri olarak anılıyor. Kıyılarındaki güzelliklerinin yanı sıra Antalya keşfedilmemiş koylar ve eşsiz denizlere de sahip. Benzersiz denizi ve doğa güzellikleriyle öne çıkan il, her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyor. Yaz aylarında mutlaka gidip görmeniz gereken Antalya’nın muhteşem 7 koyunu sizler için sıraladık.

 

Kekova Koyu

Demre ilçesi yakınlarında Üçağız ve Kaleköy açıklarında bulunan bu koy, küçük bir adada yer alır. 4,5 km2’lik yüzölçümüne sahiptir. Ziyaret eden herkesi büyüleyen bir manzaraya sahiptir ve ideal bir dalış merkezi olarak anılır. Ayrıca antik uygarlıkların kültürel mirasını da taşır. Doğal güzellikler ve tarihi eserleri bir arada bulabileceğiniz bu yer sahip olduğu su altı hazineleri ile de her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapıyor.

 

Adrasan Suluada

Antalya Körfezi’nin en batı ucunda yer alır ve 2 plajı, beyaz kumları ve turkuaz denizi ile gelenleri kendine hayran bırakır. Antalya’nın Maldivler’i olarak da anılan Suluada, sakin ve huzurlu bir ortam arayanlar için küçük bir koydur. Su altı mağaraları ile Akdeniz foklarının ve orfozların yuvasıdır. Uç kısmındaki Aşıklar Mağarası’ndan adanın diğer tarafına yüzerek geçmek mümkündür. Antalya sakin koyları arasında ilk sıralarda söylenebilir. Doğal güzellikleri daha da yakından görmek için yanınıza deniz gözlüğü, şnorkel ve palet kullanmanızı da öneririz.

 

Hidayet Koyu

Çukurbağ yarımadasında bulunan Hidayet Koyu, Kaş merkeze yaklaşık 2,5 km uzaklıktadır. Zeytin ağaçları ile kaplı bu koy, doğa aşıkları için olağanüstü bir ortam sunar. Ayrıca caretta carettalar ile yüzme deneyimi de elde edebilirsiniz. İsmini, bir dönem bu koyda yaşayan Hidayet Ağabey’den almış. Bir zamanlar Kaş’ın en sık tercih edilen kıyıda kalmış koylarında biriyken günümüzde beach ve konaklama hizmeti de sunuyor. Kaş Liman’dan kalkan tekneler ile Hidayet Koyu’na kolayca ulaşmak mümkün.

 

Gökliman Koyu

Antalya’nın Finike ilçesinde bulunan Gökliman Koyu, deniz ve doğaseverlerin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Dağların arasında kalan bu koyda, Likya döneminden kalıntıları da görebilirsiniz. Hem yerli hem de yabancı turistlerin dikkatini çekmektedir. Andrea Dorya Koyu ile yarımadaya ayrılmıştır. Suyu berrak ve temiz olduğundan hem deniz hem de sahil yürüyüşü keyfi yapmak için birebir olan Gökliman, Antalya Finike koyları içinde mutlaka uğramanız gereken bir duraktır.

 

Korsan Koyu

Kamp yapmayı sevenler buraya! Hem kamp yapıp hem de Akdeniz’in doğal güzelliklerinin tadını bir arada çıkarmak için Korsan Koyu sizin için ideal yer. Gelidonya Feneri’nin batısında yer alan bu eşsiz koy, Melanippe Antik Kenti’nin kalıntılarını da barındırıyor. Fırtınadan etkilenmediği için rahatlıkla kamp yapabilirsiniz. Korsan Koyu’na ulaşmak için biraz yürüyüş yapmanız gerekebilir, fakat vardığınızda karşınızda göreceğiniz manzaraya değecek. Bazen koya park eden teknecileri de görebilirsiniz. Şanslıysanız lezzetli bir balık ziyafeti de yapabilirsiniz.

 

Fırnaz Koyu

Kalkan’a 4 km uzaklıkta bulunan Fırnaz Koyu, adeta gizli kalmış bir cennet. Küçük plajı ve şifalı olduğuna inanılan çamur banyosu konusunda ünlü olmuş. Her yıl binlerce turistin akınına uğruyor ve herkesi kendine hayran bırakıyor. Mavinin her tonunu bu mükemmel manzara içinde bulabilirsiniz. Mavi tur teknelerinin mutlaka uğradığı bu koya karadan ulaşım bulunmuyor. O yüzden bir tekne turu satın alarak keyifli bir tatil yapabilirsiniz.

 

Phaselis Antik Kenti ve Koyu

Antalya’ya 45 dakika, Kemer’e ise 15 dakika mesafede olan Phaselis Koyu, özellikle hafta sonunu tatil ile geçirmek isteyenler için ideal. Tarihi kalıntıların bulunduğu bu antik kent, çam ve sedir ormanları arasında sizi doğayla baş başa bırakıyor. Dingin ve sakin denizi ile dikkat çekiyor ve turkuaz rengi deniziyle adeta huzur veriyor. Kısa zamanlı ve küçük Antalya koyları gezinizde mutlaka Phaselis’e de yer vermelisiniz.

01.09.2021