Buz Gibi Sularıyla En Ünlü Antalya Şelaleleri

Photo: Gogosvm / GettyImages

Türkiye’nin turizm merkezi olan Antalya, sahip olduğu şelaleleri ile de beğeni kazanmaktadır. Doğal güzelliği ve manzarası ile görenleri büyüleyen bu şelaleler, yaz sıcaklarında size buz gibi gelecek. Gürül gürül akan Antalya şelaleleri, yeşilin güzelliği ile bir araya gelince daha da çekici hale gelir. Yaz sıcaklarında ayaklarınızı buz gibi suya sokarak hem serinleyebilir hem de manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Keyifli zaman geçirmek için işte uğramanız gereken Antalya’nın en güzel şelaleleri!

 

Yukarı Düden Şelalesi

Antalya şelaleleri deyince kuşkusuz ilk akla gelen Düden Şelalesi’dir. Ama aslında Düden, tek bir şelale değildir. Aşağı Düden ve Yukarı Düden olmak üzere iki kısımdan oluşur. İşte Yukarı Düden Şelalesi de, Kepez ilçesinde Antalya şehir merkezine yaklaşık 8 km uzaklıkta bulunur. Ağaçların arasında kaybolmuş bu şelale adeta bir bakir cennet. Yukarı Düden, mesire alanıdır ve gezilecek oldukça fazla alanı vardır. Bu yüzden ilk önce Yukarı Düden’den gezmeye başlayıp sonra Aşağı’ya geçmeniz tavsiye edilir.

 

Aşağı Düden Şelalesi

Aşağı Düden Şelalesi, Düden Çayı’nın Akdeniz ile bir araya geldiği yerdir. Antalya merkeze yaklaşık 20 dakika uzaklıkta bulunur. Lara yakınlarında yer alır ve Antalya Havalimanı’na, Gençlik Parkı’na ve Karpuzkaldıran Askeri Tesisleri’ne çok yakındır. 40 metre yükseklikteki falezlerden aşağı doğru dökülen şelale, gürül gürül sesi ile huzur verir. Denizin, şelalenin ve yemyeşil doğanın birleştiği bu doğal güzellik, Antalya gezilecek şelaleler listesinde olmazsa olmaz.

 

Değirmendere Şelalesi

Gizli Cennet Şelalesi olarak da bilinir ve eşsiz görüntüsü ile bu ismin neden verildiği anlaşılmaktadır. Antalya merkeze 105 km uzaklıkta, Manavgat ilçesinde yer alır. İrili ufaklı 4 şelaleden oluşuyor ve konumu dolayısıyla gizli kalmış cennet olarak anılıyor. Şehrin gürültüsünden uzaklaşıp doğayla yalnız kalmak isteyenler için ideal sakinlikte. Buz gibi suyu yaz sıcaklarında sizi serinletecek, yemyeşil doğası temiz hava almanızı sağlayacak. Hatta tavus kuşu ve ördekleri bile yakından görebilirsiniz.

 

Manavgat Şelalesi

Antalya denince herkesin aklına gelen Manavgat Şelalesi, artık bir marka haline geldi. Her mevsim suyu bol olan şelale, Antalya merkeze 80 km uzaklıktadır. Manavgat’ın 4 km kuzeyinde muazzam bir manzara verir. 93 km uzunluğu ile sularını Akdeniz’e döker. Berrak renge, yemyeşil doğaya ve eşsiz manzaraya sahip şelale, görenleri büyülüyor ve kendine hayran bırakıyor. Antalya şelaleler haritası ve rotası oluşturuyorsanız mutlaka ilk sıralara Manavgat Şelalesi’ni yazmalısınız.

 

Sapadere Şelalesi

Antalya merkeze 175 km uzaklıkta bulunan Sapadere Şelalesi, Alanya ilçe sınırları içinde bulunuyor. Alanya merkeze yaklaşık 45 dakikalık mesafede. Çeşitli büyüklüklerdeki şelaleler, ziyaretçilere adeta bir sergi havası sunuyor. Toros Dağları’nın içinde yer alan Sapadere Kanyonu’nda bulunan Sapadere Şelalesi, yaz sıcaklarından bunalanlar için harika bir durak. Ayrıca kanyonun içinde bulunan küçük havuzlar da yüzmek için uygun. Aynı anda hem temiz hava almak, hem yüzmek ve hem de doğa yürüyüşü yapmak istiyorsanız aradığınız yeri buldunuz demektir.

 

Kurşunlu Şelalesi

Antalya il merkezi içinde yer alır ve merkeze yaklaşık 20 km uzaklıktadır. 2 km uzunluğunda bir kanyonun üzerinde bulunur. 18 metre yükseklikten aşağı doğru dik bir şekilde kurşun gibi aktığı için Kurşunlu Şelalesi olarak adlandırılmıştır. Ayrıca burada bir tane şelale değil, ufak tefek birçok şelale bulunuyor. Bu şelalecikler 7 tane minik gölet oluşturuyor. Her mevsim sık sık ziyaret alan Antalya Kurşunlu Şelalesi, yemyeşil bitki örtüsüyle de göze hitap ediyor.

08.09.2021