Dopdolu Bir Tatil Antalya'da Sizi Bekliyor!

Fotoğraf: Jean-Michael ARCHER - GettyImages

Akdeniz Bölgesi’nin ve ülkemizin en önemli turizm noktalarından olan Antalya, kuşkusuz bir marka haline gelmiştir. Eşsiz plajları ile yaz aylarında binlerce yerli ve yabancı turistin akınına uğruyor. Antalya gezilecek yerler önerisi oldukça fazla seçenek sunulabilir. Denizde yüzdükten sonra kültürel bir gezi yapmanız da mümkün. Çünkü birbirinden eşsiz doğal ve tarihi güzelliği de var. Hem merkezde hem de ilçelerde gezebileceğiniz, kendinize uygun bir yer mutlaka bulabilirsiniz.

 

Antalya Merkezde Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler

Antalya merkezde bulunuyorsanız görmeniz gereken şu noktaları kesinlikle atlamamalısınız. Sizin için şu şekilde bir Antalya gezilecek yerler listesi hazırlanmıştır:

●      Kaleiçi: Gerek konumu gerekse tarihi yapısı ile Antalya’da gezmeniz gereken yerler arasında bulunuyor. Helenistik döneme dayanan bu yapı, Osmanlı ve Selçuk’tan kalma yapılara da sahip.

●      Düden Şelalesi: Antalya’nın renkli gece hayatı ve plajlarının yanı sıra saklı doğal güzellikleri de ön planda. Şehrin iç kesimlerinde kalan Düden Şelalesi, Antalya merkeze yaklaşık 11 km uzaklıkta yer alıyor.

●      Antalya Müzesi: Kültürel gezi yapmayı seviyorsanız Antalya merkezde yer alan Antalya Müzesi’ni mutlaka görmelisiniz. Kent, İtalyanların işgali altındayken yabancı arkeologların tarihi eserleri yağmalamaması için kurulmuş. Kazı alanlarından bulunmuş farklı temaya sahip antik kalıntılar sergileniyor.

●      Konyaaltı Plajı: Antalya’nın merkezinde bulunan 7 km’lik sahil şeridi ile Konyaaltı Plajı, hem serinlemek hem de vakit geçirmek için en iyi yerlerden biri. Şehir merkezinin içinde bu kadar büyük bir plajın bulunması oldukça işlevli. Antalya gezilecek yerler merkez turunuzu tamamladıktan sonra Konyaaltı’ndaki kafelerde oturarak deniz havası alabilirsiniz.

 

Antalya Çevresinde Gezilecek Yerler

Antalya hem merkezi hem de çevresi ile kendine hayran bırakan kentlerden biri. Oldukça fazla sayıda plaj, tarihi eser, müze, doğal güzelliğe sahip olduğu için her kesime hitap ediyor. Özellikle Antalya çevresindeki yerler merak ediliyor ve yoğun bir turist akınına uğruyor. Antalya çevresinde gezilecek yerler listemizden siz de rotanızı belirleyebilirsiniz.

●      Olympos Antik Kent: Tanrılar Kenti olarak da anılan bu kent, tarihi dokusu ile doğa harikası bir yer. Zamanla plaj olarak da kullanılmaya başlayan Olympos, antik dönemden kalma tarihi dokusunu da korumaya devam ediyor. Olympos-Bey Dağları Milli Parkı’nın bir kısmını oluşturur. Ağaç evlere, çadır mekanı için uygun açık alanlara sahip. Özellikle kamp yapmayı sevenlerin uğrak noktalarından. Her gün farklı bir aktivite yapmanızı sağlayan zengin bir yelpazesi var. Bir gün ATV ile safari yaparken diğer gün su altının derinlerine dalabilirsiniz.

●      Aspendos: Antalya’nın Serik ilçesinde bulunur ve gizli kalmış güzellikler arasında sayılabilir. Çoğu kişi burayı Belkıs olarka bilir. Antik tiyatrosu ile ün kazanmıştır. Özellikle tarihi ve kültürel gezi yapmayı sevenlerin mutlaka uğraması gereken bir yerdir. Antalya Serik gezilecek yerler listenizde ilk sıraya Aspendos’u yazmanız tavsiye edilir.

●      Karain Mağarası: Ülkemizde bulunan doğal oluşumlu mağaralar arasındadır. Antalya’nın 30 km kuzeybatısında, Yağca Mahallesi sınırlarında kalır.  Yan tarafında bulunan Karain Müzesi’nde bu mağaradaki buluntular sergilenmektedir. 500 bin sene öncesinde de yaşam merkezi olarak kullanılan Karain Mağarası, Antalya’ya gittiğinizde mutlaka ziyaret etmeniz gereken doğal güzelliklerden biridir.

●      Köprülü Kanyon: Köprülü Kanyon Isparta’dan başlar ve Koprüçay’ın vadisinde son bulur. Burada rafting yapmak oldukça popülerdir ve iki adet köprü bulunur. 14 km uzunluğa ve 100 metreden fazla duvar boyu ile Türkiye’nin en büyük kanyonu olma özelliği taşıyor. Ayrıca Milli Park olduğu için kurt, geyik, tilki gibi hayvanlar da burada yaşamaktadır. Antalya'da gezilecek yerler Manavgat için rotanıza kesinlikle Köprülü Kanyon’u da eklemelisiniz.

21.09.2021