Antalya'nın Ünlü Şaraplarını Yerinde Tadın

Fotoğraf: Anonim - Getty Images

Şarap özel günlerde sık sık tercih edilen bir içecektir. Oldukça farklı tatlara sahip pek çok şarap bulunur. Bunlar arasından her damağa uygun bir alternatif bulmak mümkündür. Kendi damak tadınıza en uygun şarabı bulmak için şarap tadımı yapabilirsiniz. Antalya şarap konusunda oldukça gelişmiş bir bölgedir. Tatile gittiğinizde burada oldukça fazla şarap içeceğiniz mekan bulabilirsiniz. Antalya’daki şarap evleri sizin için aşağıda listelenmiştir.

 

Vanilla Antalya

Kaleiçi’nde yer alan Vanilla, şık bir ambiyansa sahip. Lezzetli yemekleri ve zengin şarap menüsü ile her kesime hitap eder. Sakin bir sohbetlik gece geçirmek istiyorsanız, Kaleiçi’nde tercih edebileceğiniz en iyi yerlerden biri. Antalya şarap mekanları listenize mutlaka eklemeniz tavsiye edilir.

 

Telatur

Lezzetli yemeklere eşlik edecek geniş şarap yelpazesine sahip oldukça nezih bir mekan. Özellikle balık severler için Antalya’da bulunan en iyi mekanlardan biri. Damak tadınıza uygun şarabı, Telatur’un şarap çeşitleri arasında kesinlikle bulabilirsiniz. Ayrıca deniz kenarında bulunduğu için eşsiz bir manzara sunuyor.

 

Karaf Winehouse

Kaleiçinde lüks ve sakin bir mekan arayanlar için ideal. Şarapla ilgili seçeneklerinizi artırabileceğiniz, yeni tatlar deneyebileceğiniz bir yer. Doğal ve sağlıklı malzemelerle üretilen şarapları tatma imkanı bulabilirsiniz. Kaleiçi’nde şarap içilecek yer denince akla mutlaka Antalya Karaf şarap evi gelir.

 

Hasanağa Restaurant

Geleneksel Türk mimarisi ve lezzetinden vazgeçemeyenler için Kaleiçi’ndeki Hasanağa Restaurant oldukça ideal. Yemek konusunda geniş menüye sahip. Hem damak tadınıza hitap eden yemekler yiyebilir hem de şaraplarla gecenizi daha da güzelleştirebilirsiniz. Evinizin sıcaklığını hissedeceğiniz Hasanağa, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarından biri.

 

Antalya Şarap İmalathanelerini Yerinde Gezin

Antalya, oldukça fazla şarap markasına sahip bir şehir. Farklı lezzetlerdeki bu şaraplar ülkemizde oldukça fazla tüketiliyor. Antalya’ya gittiğinizde de bu imalathanelere giderek hem şarap tadımı yapabilir, hem de üretim hakkında bilgi edinebilirsiniz. Hem üretim yapan hem de halka açık Antalya şarap evleri şunlardır:

 

Kavaklıdere Şarapları

Antalya Kepez’de bulunan Kavaklıdere Şarapları üretim tesisi, şarap tadımı yapabileceğiniz en iyi yerlerden biri. Tesisi gezerek şaraplar hakkında bilgi edinebilir ve damak tadınıza uygun şarapları satın alabilirsiniz.

 

Likya Şarapları

Kocaman bahçesi, eşsiz manzarası ve etkileyici mimarisi ile sizi kendine hayran bırakacak. Şarap almadan önce mutlaka tesisi gezmeniz tavsiye edilir. Birbirinden farklı Likya şaraplarının üretimine şahit olabilirsiniz. Geziniz bittikten sonra şarap tadımı yapabilir, oturup keyifli vakit geçirebilir veya şarap satın alabilirsiniz. Antalya Kaleiçi şarap evi arayışındaysanız Likya’ya bir uğramalısınız.

 

Doluca Bağcılık ve Şarapçılık

Doluca marka şarapların üretildiği bu kocaman tesise, bir şarap sever olarak mutlaka uğramalısınız. Oldukça farklı lezzetlerde fazla sayıda şarap üretimi yapan tesis, Antalya merkeze çok yakın bir konumda bulunmaktadır. Şarap tadımı yapabileceğiniz, oturup şarap içerek güzel vakit geçirebileceğiniz veya şarap satın alabileceğiniz bir mekan.

Antalya tatilinizde bir gecenizi şarap tadımına ayırarak keyifli vakit geçirebilirsiniz. Antalya’nın ünlü şarap markalarını tadabilir ve damak tadınızı zenginleştirebilirsiniz. Şarap konusunda bilgi sahibi olmak için de üretim yapan tesisleri gezebilirsiniz. Antalya şarap içilecek yerler konusunda oldukça fazla seçenek bulabilirsiniz. Öncelikle yapmak istediğiniz aktiviteyi belirleyip sonrasında bu mekanlardan birini tercih edebilirsiniz. Kaleiçi gibi merkezi bir yerde sakin bir gece geçirmek istiyorsanız, şarap evleri sizin için uygun olabilir. Yalnızca yazın değil kış aylarında da Antalya sıcak şarap lezzetleri ile şarabın farklı aromalarını deneyimleyebilirsiniz. Ünlü şarap evleri, üretim yapan tesisler ve restaurantlar sizin için çeşitli şarap menüleri sunuyor.

29.09.2021