Akdeniz'de Takip Edebileceğiniz Sahil Rotaları

Fotoğraf: okman - GettyImages

Akdeniz'de Takip Edebileceğiniz Sahil Rotaları

 

Akdeniz, ülkemizin cennet bölgelerinden biridir. Gerek deniziyle, gerek yemyeşil doğasıyla herkesin beğenisini kazanmıştır. Özellikle yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarında pek çok yerli ve yabancı turist, Akdeniz’in birbirinden güzel sahillerini tercih eder. En güzel Akdeniz sahilleri ile kendinize bir tatil rotası oluşturabilirsiniz.

 

Kalkan

 

Kalkan, turkuaz denizi ile ön plana çıkan Kaputaş Plajı’na da ev sahipliği yapıyor. Her yıl oldukça fazla yerli ve yabancı turisti ağırlayan Kalkan, Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı. Denizin keyfini doyasıya yaşayabileceğiniz Kalkan, şirin bir turizm kasabası. Buraya kadar gelmişken kuruluşu MÖ 8. yy’a kadar uzanan 13 km uzaklıktaki Likya Kenti Patara’yı da görmelisiniz.

 

Finike

 

Portakalın anavatanı olan Finike Antalya’ya bağlı bir ilçedir. Portakal ağaçlarından yayılan mis kokular hem sokakları hem de sahilleri sarmış durumdadır. Sakin ve sıcacık bir kasaba olan Finike’nin üç tarafı dağlarla çevrilidir. 10 km boyunca devam eden ince kuma sahip eşsiz bir sahili var. Ayrıca Arykanda, Limyra Antik kentleri ve Suluin Mağarası da görülmeye değer. Hem doğal güzellikler hem de tarihi bir seyahat için tercih edebilirsiniz. Akdeniz sahilleri haritası çıkarırken ilk sıraya Finike’yi yazabilirsiniz.

 

Karataş

 

Adana’ya bağlı Karataş, Adana’nın denize açılan iki noktasından biridir. Seyhan ve Ceyhan ilçeleri arasında kalan bu ilçenin 60 km uzunluğunda denize kıyısı vardır. Karataş’ta denize girmek isteyenler için 3 farklı plaj bulunur. Eşsiz kumsalları ve masmavi denizleri ile aynı zamanda kaplumbağaların yumurtlama alanı. Denize yakın antik kentleri de gezmeyi unutmayın.

 

Side

 

Hem doğa hem de tarih severler için Side, eşsiz bir tatil alanı. Masmavi denizi ve ince kumlu sahili, konforlu bir şekilde deniz keyfi yapmanızı sağlar. Antik bir yapı olan Apollon Tapınağı’nın yanından güneşin batışını izleyebilirsiniz. Çok yönlü bir tatil arayışındaysanız, Side sizin için birden fazla aktiviteyi bir arada sunar. En iyi Akdeniz sahilleri için mutlaka Antalya’nın Side ilçesine uğramalısınız.

 

Çevlik Plajı

 

Hatay’ın Samandağ ilçesinde yer alan Çevlik Plajı, onu diğer plajlardan ayıran önemli bir özelliğe sahip: Dünyanın en uzun ikinci plajı. 14 km uzunluğu ile oldukça büyük bir alan kaplıyor. Yüzerken dağların ve yeşilin görüntüsü size eşlik eder. Eşsiz manzarası ile huzurlu bir tatil isteyenlerin vazgeçilmezi. Denizi çoğunlukla dalgalı olduğu için yüzerken dikkat etmenizi öneririz. Eğer Çevlik Plajı’na giderseniz yanında bulunan Titus Tüneli ve kaya mezarlarını da görmeden dönmeyin.

 

Kleopatra Plajı

 

Kleopatra Plajı yalnızca Akdeniz’in değil, ülkemizin en güzel sahilleri arasında yer alıyor. Alanya Kalesi’nin eteklerinde yer alan plaj, 2 km uzunluğunda altın sarısı bir kumsala sahip. Her yıl yaz aylarında çok sayıda yerli ve yabancı turistin akınına uğruyor. Akdeniz'in en güzel sahilleri arasında bulunan Kleopatra’da ayrıca pek çok farklı su aktivitesi de yapabilirsiniz.

 

Anamur

 

Mersin denince akla ilk gelen yerlerden biri olan Anamur, Akdeniz’de görmeden geçilmeyecek yerler arasında. Burada sizi antik kent, kale, geniş kumsal, masmavi ve tertemiz deniz karşılıyor. Ayrıca eğlence hayatı da oldukça hareketli; bu yüzden tatilde yapmak istediğiniz tüm aktiviteleri gerçekleştirebilirsiniz. Yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çeken Anamur’a giderseniz, Toroslardaki yayla köylerini de görmeniz tavsiye edilir.

 

Arsuz

 

Deniz, kum, güneş ve kültürün bir arada bulunduğu Arsuz, Hatay’a bağlıdır. Mimari dokusunu ve doğasını korumayı başarmıştır. Bu yüzden gittiğinizde her şeyin doğalını yemeye hazır olun. Tatil boyunca sakinlik istiyorsanız, Arsuz’da aradığınızı bulacaksınız. Arsuz sahilinde yüzmeye doyduktan sonra mutlaka görmeniz gereken mimari yapılar da şunlardır: Mar Yuhanna Kilisesi, Meryemana Havuzu, Kutsal Havariler Kilisesi ve Arsuz Kalesi. Akdeniz sahilleri gezilecek yerler arasında farklı bir sahil arıyorsanız mutlaka uğramalısınız.

13.10.2021