Akdeniz'de 4 Mevsim Tatil

Fotoğraf: mikolajn / GettyImages

Akdeniz yalnızca yaz aylarında değil kışın da tatil için tercih edebileceğiniz yerler arasında. Her ne kadar yazın sıcak havalarda tatil yapmak çekici gelse de kışın da tatile ihtiyacınız olabilir. Bunun için Akdeniz en iyi bölgelerden biridir. Hava sıcaklıkları 9 ay boyunca denize girmeye müsaittir. Diğer kalan 3 ayda da Akdeniz’in doğal, tarihi ve kültürel güzelliklerini görebilir ve tatilinizi keyifli hale getirebilirsiniz. Akdeniz seyahat rotanızı 4 mevsim tatil yapabilecek şekilde ayarlayabilirsiniz.

 

Çıralı Villa 4 Mevsim ile Antalya Her Zaman Güzel

Doğayla iç içe ahşap evlerden oluşan Çıralı Villa, Antalya’nın Kemer ilçesinde Ulupınar Köyü sınırları içinde yer alır. Sessiz sakin tatil yapmak isteyenlerin 4 mevsim tercih edebileceği bir yer olmaktadır. Çırali Plajı ve Olympos Sahili’ne yakın olduğu için yaz aylarında gidebilirsiniz. Olympos Antik Kenti ve Phaselis Antik Kenti gibi yerlere yakın olduğundan kültürel bir tatil için de çok uygundur. Özellikle tahtalı teleferik etkinliği olmasından dolayı kış aylarında muazzam manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. Kemer’in her mevsim ayrı bir güzel olduğu düşünüldüğünde buradaki güzellikleri görmek için dilediğiniz mevsimde Akdeniz seyahat Antalya rotanıza Çıralı Villa’yı ekleyebilirsiniz.

 

Fethiye’de 4 Mevsim Gezilecek Yerler

Fethiye yalnızca deniz, kum ve güneşiyle değil, eşsiz doğal güzellikleri, tarihi yapısı ve mimari eserleriyle de ön plana çıkmıştır. Kış tatillerinizde de Fethiye’yi tercih edebilir ve buranın kültürel yapısını yakından görebilir ve pek çok etkinlik yapabilirsiniz. Akdeniz seyahat Fethiye bölgesinde 4 mevsim gezebileceğiniz yerler aşağıda sıralanmıştır:

●      Kelebekler Vadisi

●      Kayaköy

●      Letoon Antik Kenti, Patara Antik Kenti, Telmessos Antik Kenti

●      Saklıkent Kanyonu

●      Çubucak Tabiat Ormanı

●      Toparlar Şelalesi

●      Belceğiz Plajı

 

Mersin’i Yeniden Keşfedin

Konforlu ve şık bir hayat sunan Mersin, ülkemizde turistik bölgeler arasında da sık sık tercih edilmektedir. 4 mevsim ziyaret edebileceğiniz Mersin’de gezip görebileceğiniz pek çok yer var. Tarihi, kültürel, doğal miras seyahatleri yapmayı seviyorsanız mutlaka Akdeniz seyahat Mersin için bir plan yapmanızı tavsiye ederiz. Tarihi geçmişiyle dikkat çeken Mersin’de görmeden geçmemeniz gereken yerler şunlardır:

●      Kleopatra Kapısı

●      Kız Kalesi

●      Kırk Kaşık Bedesteni

●      Mersin Deniz Müzesi

●      Çamlıyayla Baştepe

●      Gelincik Tepesi

●      Çoçakdere Milli Parkı

●      Yerköprü Şelalesi

●      Cennet-Cehennem Obrukları

●      Astım Mağarası

●      Gezende Kanyonu

 

Kültürel Bir Seyahat İçin Manavgat’ın Gezilmesi Gereken Yerleri

Manavgat, Antalya’nın bir ilçesidir ve doğal güzellikleri ile ön plana çıkar. Bu yüzden yaz ayları kadar diğer mevsimlerde de tatil için tercih edilen yerler arasındadır. Manavgat’ın doğal güzellikleri ve tarihi yapısı, her yıl oldukça fazla yerli ve yabancı turistin ziyaretine uğramaktadır. Özellikle kültürel bir Akdeniz seyahat Manavgat için görmeniz gereken yerler aşağıda verilmiştir:

●      Manavgat Şelalesi

●      Köprülü Kanyon

●      Side Müzesi

●      Aspendos Tiyatrosu

●      Titreyen Göl

●      Oymapınar

●      Boğaz Plajı

●      Altınbeşik Mağarası

●      Side Antik Kenti

●      Alabalık Vadisi

●      Lyrbe Antik Kenti

 

Zengin Bir Tatil İmkanı İçin Adana

Adana sayısız tarihi ve turistik mekana sahip bir bölgedir. Denize kıyısı olduğundan yaz aylarında deniz tatili yapmak isteyenlerin uğrak noktasıdır. Onun dışında diğer mevsimlerde de doğal ve tarihi güzelliklerini görmek için Adana’ya pek çok turist gelmektedir. Ayrıca geleneksel lezzetleri tatmak için Adana’ya bir seyahat planlamanız tavsiye edilir. Akdeniz seyahat Adana gezilmesi gereken yerlerden bazıları işte şöyle:

●      Varda (Alman) Köprü

●      Kapikaya Kanyonu

●      Seyhan Barajı

●      Taş Köprü

●      Belemedik Vadisi

●      Çoban Dede Türbesi ve Parkı

●      Bebekli Kilisesi

●      Yılan Kalesi

●      Karpuzbaşı Şelalesi

●      Dinozor Parkı

●      Yumurtalık Plajı

●      Anavarza Kalesi ve Antik Kenti

●      Adana Tren İstasyonu

●      Adana Sinema Müzesi

23.11.2021