Alanya'nın Güzelliklerini Ailenizle Birlikte Keşfedin

Fotoğraf: FevreDream - GettyImages

Yılın her ayında verimli iklim koşulları, doğal güzellikleri, lezzetli mutfak alternatifleri, turistik yerleri ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeyi başaran Alanya; size ve ailenize birbirinden zengin gezi alternatifleri sunmaktadır. Alanya doğal güzellikleri, aklınızı başınızdan alacak bir görsel şölen yaşamanızı sağlayabilir. Aileniz ile keyfini doyasıya çıkarabileceğiniz Alanya gezisi, hafızanızda eşsiz bir yere sahip olacaktır. Denizin en güzel haline tanık olmanızı sağlayacak Alanya kumsal, sizlere sahil yürüyüşünüzde rahatça gevşeyebileceğiniz bir ortam yaratacaktır. Alanya’da gezilecek yerler hakkında bilgi sahibi olarak seyahatinizi en verimli şekilde değerlendirebilir, ailenizle birlikte güzel tatil hatıraları biriktirebilirsiniz.

 

Alanya’nın Benzersiz Doğal Güzellikleri ile Tabiatın Büyüsüne Kapılmak

Alanya, Antalya’nın turistik olarak en çok rağbet gören yerleri arasındadır. Şehir merkezindeki yoğunluktan uzaklaşırken kendinizi Akdeniz’in masmavi suları ile buluşturmak için yapacağınız geziler Türkiye Alanya bölgesinde bir başka güzel olacaktır. Alanya’nın geniş kültürel mirası, hareketli eğlence hayatı, lezzetli mutfağı her ne kadar tercih edilme sebebi olsa da Alanya’nın doğal güzellikleri ziyaretçilerine bambaşka bir haz yaşatmaktadır. Güneyi Toros Dağları’nın yemyeşil ormanlarıyla çevrili, Kuzeyi ise Akdeniz’in masmavi suları ile kaplı olan Alanya ve çevresinde görülecek yerler oldukça fazladır. Türkiye’nin eşsiz doğa harikalarından biri olan Dim Çayı, Alanya merkeze 16 kilometre mesafededir. Onlarca restoran, çay bahçesi, piknik alanı ile etrafı donatılan çay; özellikle yaz aylarının vazgeçilmez uğrak noktaları arasında yer almaktadır. Türkiye’nin turizme açılan ilk mağarası olan Damlataş Mağarası da yine Alanya’nın sahip olduğu doğal güzellikler arasında yer almaktadır. Turistik Alanya Türkiye gezilerinde mutlaka görülmesi gereken bu mağara, benzersiz havasıyla astım hastalarına oldukça iyi gelmektedir.  Bir diğer doğa harikası olan Sapadere Kanyonu, Alanya merkezine 43 kilometre mesafede bulunmaktadır. 400 metrelik göz alıcı yüksekliğe sahip kanyonda yürüyüşün kolaylaştırılması amacıyla ahşap yürüyüş platformları yapılmıştır. Aileniz ve sevdiklerinizle yapacağınız bu benzersiz doğa yürüyüşü ile Alanya Türkiye manzaraları arasında en büyüleyici olanlarından birine tanıklık edebilirsiniz. Alanya merkezine 3 kilometre uzaklıktaki Korsanlar Mağarası, tekne turu ile ziyaret edebileceğiniz doğal harikalardan biridir. Küçük bir kayık ile giriş yapmanın mümkün olduğu Fosforlu Mağara da yapı ve görüntüsüyle jeolojik değeri olan görülmeye değer Alanya mağaralarındandır.

 

Alanya’nın Turistik Yerleri Yılın Her Zamanında Ziyaretçilerin Gözdesi Oluyor

Alanya ziyareti esnasında gezilecek yerlerin çeşitliliği, seyahat rotası belirlerken her durakta birbirinden güzel turistik bölgeleri görmeye olanak tanır nitelikte. Turistik yerler Alanya gezilerinin sıklıkla tercih edilme nedenleri arasında yer almaktadır. İçeriğimizde hakkında bilgi edineceğiniz Alanya seyahat tüyoları sayesinde siz de bölgenin en güzel ve özel turistik yerlerini keşfedebilirsiniz. Türkiye Alanya turistik yerler açısından oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Örneğin Alanya’nın simgeleri arasında yer alan Kızılkule geziniz ile bu tarihi yapıya manzaralı bir bakış atabilirsiniz. Kızılkule yakınında yer alan Tersane ve Tophane’yi de gezdikten sonra Tersane Plajı’nda denize girebilir ve gezinize deniz serinliğini kazandırabilirsiniz. Alanya’nın turistik yerleri arasında önemli bir yere sahip Syedra Antik Kenti geziniz ile M.Ö. 7 ve 13.yüzyıl arasında varlığını sürdüren bu kentte tarih kokan detayların keyfini çıkarabilirsiniz. Ayrıca altın rengi kumlarının özel dokusu ile herkesin gözdesi olan Kleopatra Plajı’na giderek bu eşsiz plajda güneşlenme ve masmavi denizde keyifle yüzme ayrıcalığını yaşayabilirsiniz. Alanya’dan geziler ile heybenize dolduracağınız eşsiz doğal manzaralar, ömür boyu hafızanızda yer edinecek kazanımlar olacaktır. Doğal güzelliklerinden turistik bölgelerine doyasıya gezebilmeye ek olarak gerçekleştireceğiniz yan Alanya gezileri arasında yer alabilecek Alanya kitap gezileri ile birbirinden eşsiz kitap fuarlarını deneyimleyebilirsiniz. 

29.12.2021