Spa Masajı Nasıl Yapılır?

Fotoğraf: x-reflexnaja - GettyImages

Latince “Selus Par Aqua”nın kısaltması olan SPA, su ile gelen sağlık anlamı taşımaktadır. Özellikle son dönemlerde popüler hale gelen spa masajı, bir rahatlama ve dinlenme yöntemi olarak tercih ediliyor. Spa masajının nasıl yapıldığı da oldukça merak edilen konulardan biri. Su ile birlikte uygulanan bir masaj yöntemidir ve doğal taşların enerjisinden yararlanılır. Kişilerin ihtiyaçlarına uygun olarak seçilen yöntem sonrasında masajda kullanılacak yağlar ve doğal taşlar da kişinin ihtiyacına göre belirlenerek masaja dahil edilebilir.

 

Spanın Kuralları

Spa bakımı esnasında hangi kıyafetin giyileceği ve spa masaj salonu kuralları merak edilen bir detaydır. Özellikle ilk defa spa masajı yaptıracak kişiler bu konularda gergin olabilir; ancak spa salonunda gerginliğe yer yoktur. İlk girdiğiniz andan itibaren atmosfer ve müziğin etkisiyle rahatlamaya başlayabilirsiniz. Spa salonunun başlıca kuralları ve giyilmesi gerekenler ile ilgili aşağıda bilgi verilmiştir:

●      Pek çok spa masaj salonunda, masaja gelen kişilere bornoz, havlu, peştemal, terlik gibi ürünler verilir. Hamam veya saunaya girerken bikini, mayo gibi kıyafetler giyilebilir ancak bunlar lastikli olduğundan masaj esnasında vücuttaki dolaşımı etkiler. Bu nedenle tercih edecekseniz, lastiksiz kıyafetleri seçmeye özen göstermelisiniz.

●      Spa kuralları direkt kişileri rahatlatmaya yöneliktir. Randevudan 15 dakika önce gelerek duş ve terapiye hazırlanma işlerinizi halledebilirsiniz. Ayrıca masajdan tam süre olarak yararlanabilirsiniz.

●      Masaj esnasında oluşabilecek sorunları önlemek için öncesinde vücudunuzdaki hasarlı yerler hakkında bilgi vermelisiniz. Bu sayede vücudunuzun herhangi bir bölgesine yanlış bir işlem yapılmasını önleyebilirsiniz.

●      Spa ve masaj işleminden maksimum verim alabilmek için cep telefonunuzu soyunma odasında tutmanız oldukça önemlidir.

 

Spa Masajının Faydaları

Oldukça eski dönemlerden beri uygulanan spa masajı pek çok faydaya sahiptir. Terapi esnasında kullanılan spa masaj yağları cildinizin rahatlamasına ve iyileşmesine yardımcı olur. Ayrıca ruhsal olarak da spa pek çok kişiye iyi gelmektedir. Genel olarak spa masajının sağladığı faydalar şunlardır:

●      Kan dolaşımını düzenler.

●      Toksinlerin vücuttan atılmasını sağlayarak vücutta detoks etkisi yaratır.

●      Vücudun aşırı elektrik yükünü alarak hafifleme ve rahatlama sağlar.

●      Stres, gerginlik, uyku bozukluğu gibi depresif problemlere karşı iyileştirici bir etkiye sahiptir.

●      Romatizmal hastalıkları iyileştirmeye yardımcı olur.

●      Beyin ve zihin yorgunluğu gibi iş temposundan kaynaklanan sinir sistemi üzerindeki olumsuz etkileri yok ederek zindelik verir.

●      Sindirim sisteminin düzenli bir şekilde çalışmasını sağlar.

●      Yağların eritilip vücudun formda olmasına ve cilt ve deri dokusunun pürüzsüzleşmesine yardımcı olur.

●      Kasları yumuşatıp gevşetir. Bedensel çalışmalardan sonra sertleşen adele yapısındaki spazmları iyileştirir.

Spa masaj taşı olarak kullanılan pek çok doğal taş, vücuda çeşitli etkiler eder. Elektriği alma, vücudu dinlendirme, stresi azaltma gibi faydalar sunar.

 

Spa Masaj Fiyatları

Farklı masaj salonlarında verilen spa masaj hizmeti, sağladığı faydalar ile pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir. Spa masaj fiyatları ile ilgili net bir bilgi verilemez çünkü pek çok kriter fiyatlarda değişikliğe neden olur. Örneğin; seansın süresi, seansta kullanılan materyaller, kişilerin ihtiyacı gibi pek çok faktör bunlar arasında yer alır. 20 dakika ile 1 saat arası değişen seans süreleri vardır ve süre arttıkça fiyat da artar. Ayrıca seansta masaj yağı, doğal taş gibi ek materyaller kullanılırsa bunlar da fiyatı yükseltir. Farklı masaj salonları spa masajı fiyatları konusunda farklılıklar sunar. Çünkü çalışan kişilerin uzmanlıkları ve deneyimleri de fiyatları etkileyen faktörler arasındadır. Ayrıca sizin spa masajdan beklentileriniz ve ihtiyaçlarınız da fiyatların belirlenmesinde etkilidir. Çünkü bunlara yönelik masaj yapılır ve farklı teknikler kullanılır. Yani spa masajı nasıl yapılır sorusu için farklı temelde bir cevap ancak özelde çeşitli yöntemlere yönelik cevaplar verilebilir.

01.02.2022