Pressoterapi Nedir?

Fotoğraf: Drazen Zigic - GettyImages

Günümüzde kilo vermek için kullanılan pek çok yöntem vardır. Bölgesel incelme açısından verimli sonuçlar sunan pressoterapi de bunlardan biridir. Medikal estetik alanında yeni bir gelişme olan ve pek çok kişinin ilgisini çeken bu yöntem, göğüs kısmından başlayarak ayak bölgesine kadar uygulanan bir basınç terapisidir. Lenf noktalarını masaj basınçları ile uyararak kan dolaşımını hızlandırır ve bölgesel zayıflamayı kolaylaştırır. Pressoterapi sayesinde damarlar arasında biriken sıvılar dışarı atılır ve bölgesel incelme görülür. Ödem tedavisinde de yaygın olarak kullanılır ve ağrısız bir şekilde fazla kilodan kurtulmaya da yardımcı olur.

 

Pressoterapi Uygulanma Şekli

Sık sık tercih edilen bir kilo verme yöntemi olarak pressoterapi öne çıkmıştır. Bu yöntemde vücuda basınç uygulamak için şişirme pompaları kullanılır. Göğüsten aşağısı tamamen sarılır ve bunun için özel battaniyeler kullanılır. Tüm bölgeler sarıldıktan sonra basınç terapisine başlanır. Pressoterapi cihazı bir bilgisayarın kontrolünde çalışır. Pompalar, 5 ayrı bölüm olacak şekilde bacakların etrafına yerleştirilir. Basınç yapan bu pompalar, ayak bileğinden başlayıp üst kısma kadar tüm venöz ve lenf akışını hareketlendirir. Özellikle farklı yöntemlerle kilo veremeyen kişiler, pressoterapi nasıl uygulanır sorusunun yanıtını merak etmektedir. Hem etkili hem de ağrısız bir yöntem olduğu için pek çok kişi tarafından bu yöntem tercih edilir. Pressoterapi esnasında kullanılan basınç noktaları kas dokusunu, damarları ve lenf dolaşımını hızlandıracak şekilde aralıklı olarak basınç uygular. İlk basınç ayak bölgesinden verilir ve baldır, bacak, kalça şeklinde göğse kadar yükselerek devam eder. Genellikle haftada 2 kez olacak şekilde planlanır ve her seans ortalama 20-30 dakika sürer. Etkili bir sonuç için 15 seans devam edilmesi önerilir.

 

Pressoterapinin Faydaları

Pressoterapi nedir ve nasıl uygulanır sorularının yanıtından sonra bu konuyla ilgili en çok merak edilen detaylardan bir diğeri, pressoterapinin faydalarıdır. Bölgesel incelme, selülitleri yok etme, ödem atma konusunda etkili bir yöntemdir ve pek çok fayda sağlar. Bunlar kısaca aşağıda sıralanmıştır:

●      Etkili bir detoks kürüdür ve cildin daha genç görünmesini sağlar.

●      Cildin gergin ve canlı olmasını sağlar.

●      Bacakları şekillendirir ve selülit tedavisi yapar.

●      Cildin ve bölgesel olarak fazla kiloya sahip yerlerin daha çok oksijen almasını sağlar ve bölgesel olarak metabolizmanın hızlı bir şekilde çalışmasına yardımcı olur.

●      Aşırı kilodan dolayı bacak ve basen bölgesinde su ve yağ toplanma sorununu tedavi eder.

●      Kılcal damarlar ve lenf sistemindeki kan dolaşımını hızlandırır; böylece varis tedavisine yardımcı olur.

●      Bölgesel kilo verme, incelme ve zayıflama sağlar.

Pressoterapi ne işe yarar sorusu hem medikal hem de estetik açıdan sağladığı pek çok fayda örnek gösterilerek yanıtlanabilir. Pek çok farklı problemden dolayı pressoterapi tedavisine başlanabilir.

 

Pressoterapi Fiyatları

Pressoterapi tedavisine başlamak isteyenler bu tedavinin fiyatı hakkına bilgi sahibi olmak ister. Pressoterapi fiyatları hakkında net bir rakam verilemez; çünkü pek çok faktöre göre bu tedavinin fiyatlarında değişiklik görülür. Örneğin; tedaviye başlayacak kişinin vücut tipi, bölgesel incelme isteği kısım, hangi amaçla bu tedaviye başlayacağı, gidilen klinik, hekimin deneyimi ve uzmanlığı gibi faktörler bunlar arasında sayılabilir.

Kullanılan pressoterapi cihazı fiyatı da fiyatları etkileyen bir kriterdir. Çünkü kliniklerde veya güzellik merkezlerinde kullanılan cihazlar, farklı marka ve kalitede olabilir. Bu da tedavinin ne kadar süreceği, ne kadar etkili olacağı gibi konular açısından önemlidir. Farklı amaçlarla kullanılan pressoterapi tedavisinin fiyatı ile ilgili net bir bilgi almak için bizzat bu işlemi yapan yerlere başvurmalısınız. Böylece tedavinin sizin için ne kadar olacağı ile ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz.

22.02.2022