Sıcak Taş Masajı Nedir?

Fotoğraf: boggy22 - GettyImages

Volkanik ve farklı türdeki taşlarla uygulanan masaj türü, sıcak taş masajı nedir sorusunun yanıtı olarak verilebilir. Masaj esnasında terapist vücudun belirli bölgelerine sıcak taşları koyar. Bu taşlar kendilerine özgü bir sıcaklığa sahip olduğundan kaslar ısınır ve vücut rahatlar. Bu masaj tekniği sayesinde vücudun iyileşmesine yardımcı olan sıcaklık ve serinlik birleşir. Taşların belli bir sıcaklığı ve ağırlığı vardır. Masaj terapisti bu taşlarla, vücudu rahatsız etmeden çok sert masaj uygulamaları da yapabilir.

 

Sıcak Taş Masajının Yararları

İnsan sağlığı için oldukça faydalı bir masaj tekniği olan sıcak taş masajı, vücudun iyileşmesini sağlar. Sıcak taş masajı faydaları şu şekilde sıralanabilir:

  • Kaslardaki gerginlik ve ağrıyı azaltmak için uzun zamandır kullanılır. Sıcak taş konulan bölgenin kan akışı hızlanır. Kas kramplarını azaltır ve esnekliği artırır.
  • Sıcak taşlar ile yapılan 10 dakikalık masaj, kardiyovasküler sağlığa iyi gelir. Yani stresi azaltmada etkilidir.
  • Rahatlamayı sağladığı için uyku bozukluğunu giderir.
  • Bağışıklık sistemi hastalıklarından kaynaklanan ağrıları ve semptomları azaltır. Kan basıncı ve su tutulmasını düzenleyen hormonda azalma sağlayarak bağışıklığı güçlendirir.
  • Rahatlamayı sağlar ve depresyona iyi gelir.
  • Enerji seviyesini yükseltir ve gerginliği azaltır.

Sıcak masaj taşı ruhsal ve fiziksel sağlığa iyi gelen pek çok fayda sunar. Düzenli olarak yaptırılırsa bu faydalar daha etkili bir şekilde görülebilir. Hem daha genç bir cilde hem de daha sağlıklı bir ruh haline sahip olmak için sıcak taş masajı uzun yıllardır kullanılan bir tekniktir.

 

Sıcak Taş Masajı Uygulanma Şekli

Sıcak taş masajı nasıl yapılır, faydaları nelerdir soruları özellikle bu masajı ilk defa tercih edenler tarafından merak edilen bir konudur. Uygulama için öncelikle taşlar uygun sıcaklığa gelebilsin diye önceden hazırlanır. Masaj seansına başlamadan önce kullanılacak taşlar sıcak suya konur. Ardından el, ayak, sırt, karın gibi çeşitli bölgelere bu taşlar konulur. Bazen masaj terapistleri taşla birlikte ellerini de koyarlar. Masaj yapılacak bölge yeterince ısınınca terapistler masaj işlemine başlar ve ısıdan dolayı kişilerde rahatsızlık hissi oluşmaz.

Sıcak taş masajında genel olarak yoğurma, yuvarlama, uzun vuruşlar gibi klasik teknikler kullanılır. Sıcak suyun yanı sıra profesyonel sıcak taş masajı ısıtıcısı içinde de taşlar ısıtılabilir. Taşların sıcaklığı genel olarak 44 – 55 derece arasındadır. Masaj terapistleri anatomi bilgilerine dayanarak taşları doğru noktalara yerleştirir. Bazen ise vücudun enerjisini dengelemek için farklı bölgelere de koyabilirler. Vücut taşlardan aldığı ısı ile hücrelerin oksijenle beslenme ihtiyacını karşılar. Kan dolaşımı hızlandığından seans sırasında kişiler aşırı baskı hissetmez.

 

Sıcak Taş Masajı Fiyatları

Vücudun belirli bölgelerine sıcak taşlarla yapılan bu masaj tekniği, oldukça uzun yıllardır tercih edilir. Sıcak taş masajı fiyat olarak ise oldukça değişkendir. Çünkü kişinin beklentileri, ihtiyaçları, sağlık geçmişi, masaj terapistinin uzmanlığı gibi konular fiyatları etkiler. Masaj uygulaması yapılacak bölgeye göre farklı fiyatlar verilir. Ayrıca ne kadar fazla bölgeye uygulama yapılacaksa, fiyat da o kadar artar. Sıcak taş masajından beklentileriniz göre farklı ücretler ödemeniz gerekir. Bu nedenle masaj için bizzat uygulama yerine gidip fiyat bilgisi alabilirsiniz. Fiyatları etkileyen en önemli faktörlerden biri masaj terapistinin deneyimi ve uzmanlığıdır. Bu alanda özel olarak çalışan bir terapist, daha fazla ödeme alabilir. Ayrıca sıcak taş masajı seti fiyatları da önemlidir; çünkü uygulamada kullanılan ekipmanlar masajın etkisini ve kalitesini etkileyen bir durumdur. Bu nedenle fiyat açısından sıcak taş masajı için geniş bir aralık olduğu söylenebilir.

12.04.2022