Sağlık Turizminin Popüler Destinasyonu: Türkiye

İnsanlar çeşitli nedenlerden dolayı sağlık turizmini tercih ediyor. Sağlık ve turizm kavramlarının bir araya gelince ise kişi tedaviye geldiği noktada aynı zamanda tatil yapma olanağı elde ediyor. Kaliteli hizmet anlayışına sahip sağlık kuruluşlarının tercih edilmesi ve ardından keyifli bir tatil düşüncesi kişiye farklı imkânlar sağlıyor. Tedavi amaçlı geziler farklı hangi neden ile yapılırsa yapılsın, gezmek ve tatil yapmak işin eğlenceli kısmıdır. Antalya uzun zamandır turistlerin gözde tatil mekânı ve ilgi odağı olmuştur. Sağlık açısından kendini geliştiren Antalya ise farklı bir turist akınına uğruyor. Turistler ve farklı şehirden gelen insanlar bir taş ile iki kuş vurmuş oluyor. 

 

Dünyanın çeşitli yerlerinden her türlü insanın ziyaretine uğrayan ülkemizde her yaş grubuna özel sağlık hizmetleri sağlanıyor. Estetik güzellik amacı ile ya da tedavi amacı ile Türkiye’ye gelen hastalar, ülkenin neredeyse her yerinde bulunan sağlık kuruluşlarından yararlanabiliyor. Gerek ekonomik gerek hizmet kalitesi ile tercih edilen bu hizmetler sayesinde uluslararası hastalar hem tatilin keyfini çıkarıyor hem de ihtiyacı olan hizmeti elde ediyor. Türkiye’nin sahip olduğu yeraltı su kaynakları sayesinde turistler termal hizmetlerden faydalanabiliyor. Kaplıca suları ve otelcilik hizmetinin bir araya gelmesi ile oluşan Termal oteller, masaj ve peloid gibi doğal tedavi hizmetleri sunuyor. Yaşlı turistler ise bakım, fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri sayesinde ihtiyacı olan sağlıklarına kavuşuyor. 

 

Medikal, Termal ve Yaşlı-Engelli Turizmi olarak üçe ayırabileceğimiz bu turizm çeşidi kişinin istek ve ihtiyaçlarına göre değişiklik gösteriyor. Her türlü sağlık imkânının bulunduğu Türkiye’de zengin hizmet seçenekleri yer alıyor. Batısından doğusuna her ilinde farklı güzelliklerin yer aldığı Türkiye’de sağlık turizmi bir hayli talep görmektedir. Nitelikli sağlık hizmetlerini barındıran şehirlerde tatil yapmak ve gezmek mümkündür. Dört mevsimin yaşandığı ülkede her dönem farklı tatil seçenekleri mevcuttur. Kış aylarında Bursa, Bolu, Erzurum, Kayseri ve Kars gibi şehirlerde kayak yapabilir ya da yaz aylarında Karadeniz, Ege Denizi ve Akdeniz’de yüzebilirsiniz. Ülkenin iç kesimlerine gidebilir ve antik dönemden kalan şehirleri, müzeleri ve doğal oluşumları ziyaret edebilirsiniz.  

 

Bir bireyin ihtiyacı olan her türlü imkâna sahip Türkiye’nin dört bir yanında gezilebilecek pek çok yer bulunuyor. İstanbul gibi metropol bir şehirde eğlence ve macerayı damarlarınızda hissedebilir ya da daha sakin şehirlere giderek keyfinize bakabilirsiniz. Türkiye’de gezilecek yerler saymakla bitmez ancak gittiğiniz her şehirde görülmeye değer mutlaka bir nokta bulunuyor. Ankara’nın Çankaya’sında Anıtkabir, İstanbul Kadıköy’de Moda Sahili, Denizli Pamukkale’de travertenler, Bartın Amasra’da ise Barış Akarsu Anıtı gezmeye başlayacağınız noktaların sadece başında yer alıyor. Doğal oluşumlar arasında, destanlara ve efsanelere konu olmuş Cennet ve Cehennem Mağaraları, tarihte adı geçen antik tapınaklar, kaleler ve ozanlar ve şairlerin dillerinden düşürmediği göller, ırmaklar ve şelaleler bulunuyor. 

 

Türkiye’de bir hayli turistik şehir ve sağlık imkânı yer alıyor. Ancak Antalya’yı farklı kılan sahip olduğu özellikler ve güzelliklerdir. Doğal ve tarihi güzelliklerle dolu Antalya’yı ziyaret etmek için pek çok neden bulunuyor. Yüksek kalite sağlık hizmetinin yanı sıra Antalya, çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış, tarihte kendine yer edinmiş, pek çok güzelliği ve hizmeti bünyesinde barındıran bir şehirdir. Koyları, masmavi denizi ve tarihi yapısı ile kendine hayran bırakıyor. Antalya’da gezilecek ve ziyaret edilebilecek noktalar arasında Antik Yunana ev sahipliği yapmış yerler bulunuyor. Kaleiçi, Perge Antik Kenti, Termessos Kaplıcaları, Hadrian Kapısı, Ters Ev, Konyaaltı Plajları ise bunlardan sadece birkaçıdır. 

19.11.2022