Sezon Öncesi Kamp Hazırlıklarında Antalya'nın Yeri
Ülkemizin birçok tarihi ve doğal güzelliklerine ev sahipliği yapan Akdeniz’de yer alan Antalya, her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor. Antalya, antik kentleri, harika doğası, tertemiz denizi, kanyonları ve şelaleleriyle tüm dünyanın ilgisini çekiyor. Antalya’nın gezilip görülmesi gereken yerlerini ziyaret etmek isteyen insanlar, şehirde rahatça konaklamanın yollarını arıyor. Kamp ve karavan konaklaması yapacaklar için birçok kamp alanı yer alan Antalya’da, ülkemizin en güzel koylarında konaklama imkânı bulunuyor. Deniz kıyısında ve Akdeniz’in sakin doğası içinde huzurlu bir tatil geçirmek isteyenler için birçok fırsat bulunuyor. 
 
 

Antalya’da Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler

 
Tarih boyunca birçok medeniyeti içinde barındıran şehirde, tarihi ve kültürel gezileri sevenlerin dolu dolu bir tatil yapmalarını sağlayacak kadar fazla turistik yer bulunuyor. Birbirinden güzel sahilleriyle de tatil severleri cezbediyor. Şehirde en az 3-4 gün konaklayarak Antalya’nın doğasının ve kültürel dokusunun keyfini çıkarabilirsiniz. Antalya Müzesi, Side Sualtı Müzesi, Oyuncak Müzesi, Atatürk Evi Müzesi’ni gezerek pek çok alanda bilgi sahibi olabilirsiniz. 
Türkiye’nin en ünlü plajlarından Ay Işığı, Phaselis, Patara Kumsalı, Adrasan, Kleopatra ve Olympos plajlarında mutlaka denizin ve güneşin tadına varmalısınız.  Antalya’nın gizli kalmış koylarından Kekova, Suluada, Cennet ve Korsan koylarını da gezi rotanızda bulundurmalısınız. Türkiye’nin en çok antik kente sahip şehrinde Olympos, Patara, Side ve Aspendos antik kentlerini ziyaret ederek yüzyıllar boyu ayakta kalmış yapıları görebilirsiniz.
 
 

Antalya’nın Kamp Alanları

 
Türkiye’nin turist cenneti Antalya’da yemyeşil doğasının içinde sakin ve huzurlu bir kamp yapabileceğiniz sayısız kamp alanı bulunuyor. Ücretli veya ücretsiz seçenekleriyle tercih edebileceğiniz kamp alanları, aileniz ve arkadaşlarınızla birlikte eğlenceli vakit geçirmenizi sağlıyor. Göl kenarından koylara, yaylalardan kanyonlara kadar şehrin en güzel yerlerinde konaklayabileceğiniz kamp alanları mevcut. İşte Antalya’daki birbirinden güzel kamp alanları ve detayları:
 
  1. Kleopatra Koyu Kamp Alanı: Kleopatra sahilinin keyfini çıkarabileceğiniz koy, son derece sessiz ve sakin. Antalya kent merkezine 63.9 km mesafede yer alan kamp alanına şahsi aracınızla ulaşım sağlayabilirsiniz. Ateş yakıp piknik yapabileceğiniz alanın girişleri ücretsiz.
  2. Avlan Gölü Kamp Alanı: Antalya merkezine 138 km mesafede yer alan göl kenarında hem çadır hem karavan kampı yapılabiliyor. Çevresinde bir işletme bulunmayan alana aracınızla ulaşım sağlayabilirsiniz. Girişler ücretsiz ve ateş yakmaya müsaade ediliyor.
  3. Geyikbayırı Kamp Alanı: Antalya’ya 25.9 kilometre ve Konyaaltı’na 18 km uzaklıkta yer alan Geyikbayırı; dağ manzarasının tadını çıkarabileceğiniz, yemyeşil ormanında konaklayabileceğiniz saklı bir cennet. Alanda hem ücretli hem ücretsiz kamp alanları bulunuyor. İlçeye toplu taşımayla da rahatça ulaşım sağlanabiliyor. 
  4. Maden Koyu Kamp Alanı: Kemer ilçesinde bulunan kamp alanı, Tekirova’ya 10 km mesafede yer alıyor. Kamp yapmak için en ideal noktalardan biri olan koyda, kumsalın ve denizin keyfini çıkarabilirsiniz. Girişi ücretsiz olan alanda çeşme, yürüyüş yolu ve bisiklet parkuru bulunuyor.
  5. Phaselis Kamp Alanı (Bostanlık Koyu): Şehir merkezine 60 km mesafede yer alan koyun 1 km ötesinde su ve yemek bulabileceğiniz işletme bulunuyor. Girişi ücretsiz olan kamp alanında güvenle kamp yapabilirsiniz. Tarihi kalıntıların ve doğanın bütünleştiği bu koyda balık da tutulabiliyor.
  6. Alacasu Cennet Koyu Kamp Alanı: Şehir merkezine 59, ilçe merkezine 18 km uzaklıkta yer alan koyda çadır ve karavan kampı yapılabiliyor. Türkiye’nin en sevilen koylarından biri olan Cennet koyunda manzara eşliğinde unutamayacağınız bir konaklama yapabilirsiniz. Kamp alanında ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz çeşme ve wc yer alıyor.
  7. Saklıkent Kamp Alanı: Şehir merkezine 50 km, Fethiye’ye 45 dakikalık mesafede yer alan kamp alanı, Kayadibi ilçesinde bulunuyor. Muhteşem kanyonların arasında çadırınızı kurabileceğiniz alana girişler ücretsiz.
  8. Korsan Kamping: Kumluca ilçesinde Korsan koyunda yer alan kamp alanı, çadır ve bungalov evde konaklama imkânı sağlıyor. Alana giriş ücretsizken, konaklamalar ücret dahilinde yapılıyor. Manzaranın büyüsüne kapılacağınız işletmede, wc, wi-fi, otopark ve şarj istasyonu da bulunuyor.
 
Türkiye’nin en güzel koyları ve sahillerine sahip Antalya’da şehrin her yerinde konaklama imkânı bulunuyor. Bahsettiğimiz kamp alanlarında ve turistik beldelerde tatilinizin keyfini çıkarabilirsiniz. 
 
17.12.2022