Gerçek İtalyan Tiramisusu Nasıl Yapılır?

Tiramisu, İtalya’ya özgü bir tatlı türüdür. Kuzey İtalya’da yer alan Treviso’dan yayılarak tüketilmeye başlanan tiramisuyu orijinal tarifiyle evinizde hazırlayabilirsiniz. Gerçek İtalyan Tiramisusunda mascarpone peyniri ve Savoiardi bisküvisi kullanılır. Ayrıca bu tatlı için espresso kahve oldukça önemlidir. Espresso kahveye batırılan bisküviler mascarpone kremasıyla kaplanarak kakao ile servis edilir. Oldukça pratik olan tiramisuyu hiçbir şekilde pişirmeye gerek yoktur. Bu bakımdan taze yumurta kullanılarak tatlının hızlı bir şekilde tüketilmesi gerekir. İtalyan tiramisu tarifi ile evinizde orijinal lezzete sahip tatlılar yapabilirsiniz. Tatlınızın yanında sıcak ya da soğuk içecekler kullanabilirsiniz. Ayrıca özel servis tabaklarıyla tatlınıza kendi zevklerinizi ekleyebilirsiniz. 


İtalyan Tiramisu Malzemeleri 


6 kişilik bir İtalyan tiramisu tarifi 30 dakikalık bir sürede hazırlanabilir. İşte 6 kişilik tiramisu için gerekli olan malzemeler:
- 6 yemek kaşığı toz şeker 
- 3 adet yumurta
- 500 gram mascarpone peyniri
- 1 paket Savoiardi bisküvi 
- 4 fincan uzun çekim espresso
- 2 yemek kaşığı kakao


Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar 


Tiramisu için kullanılacak olan yumurta ve mascarpone peynirinin oda sıcaklığında muhafaza edilmesi gerekir. Ayrıca taze yumurta kullanmaya dikkat edin. Tarihi geçmiş veya soğuk yumurtalar tiramisu tarifinin bozulmasına neden olabilir. İtalya’da yapılmakta olan tiramisu için 2 yemek kaşığı kadar Marsala şarabı kullanılmaktadır. Marsala şarabını şeker ve yumurtayı çırptıktan sonra ekleyebilirsiniz. Yumurtaları pişirmek için sarı kısımları şekerle benmari tekniği kullanarak çırpabilirsiniz. 


Gerçek İtalyan Tiramisu Tarifi 


Lezzetli bir tiramisu için tarifin adım adım doğru bir şekilde uygulanması gerekir. İtalyan tiramisu nasıl yapılır sorusuna tarifi inceleyerek öğrenebilirsiniz. 
1. İlk olarak espresso kahveyi hazırlayın ve geniş bir kaseye alarak soğutun. 
2. Yumurtaların sarı ve beyazlarını ayırarak karıştırın. Öncelikle yumurta beyazlarını mikserde çırpın, beyaz rengini aldıktan sonra 1 yemek kaşığı şeker ilave edin. 
3. Kabınız ters çevirdiğinizde dökülmeyecek kıvama gelene kadar yumurtayı çırpmaya devam edin. Çırpma kabınıza su ve benzer sıvıların girmemesine özen gösterin. Farklı sıvılar karışımın kıvamını bozabilir. 
4. Sonrasında yumurta sarılarına 5 yemek kaşığı şeker ilave edin ve şeker ile birlikte karışımın sarı bir renk almasına kadar mikserde çırpın. 
5. Kıvamını alan yumurta sarılarına az miktarlarda mascarpone peyniri ekleyin ve pürüzsüz olana kadar düşük ayarda mikserde karıştırın. 
6. Yumurta aklarını az miktarlarda olacak şekilde üç adımda spatula ile mascarponeli karışıma ekleyin. 
7. Bütün malzemelerin homojen bir şekilde karıştığından emin olana kadar yavaşça karıştırın. 
8. Daha önceden soğuttuğunuz kahveye kedidili bisküvilerini batırın ve tatlılıyı hazırlayacağınız kaba dizin. Bisküvileri çok fazla kahveye bulamamaya dikkat edin. Aksi taktirde bisküviler krema ile birlikte suyunu salabilir. Bu nedenle bisküvileri 2 saniye kadar batırıp çıkarın. 
9. Hazırlanan kremayı bisküvilerin üzerine spatula ile sürün. 
10. Diğer bisküvileri kahveye batırarak kremanın üzerine dizin ve yeniden krema ilave edin. 
11. Malzemeler bitene kadar hazırladığınız kaba sığacak şekilde dizmeye devam edin. Tatlının en üst kısmının mascarpone kreması olması gerekir. 
12. Hazırladığınız tatlıyı minimum 2 saat kadar buzdolabında dinlendirin ve servisten önce kakao serpin. Gerçek İtalyan tiramisu tatlınız hazır. 


 Tiramisu Kaç Kalori?


Hızlı ve kolay bir şekilde hazırlanabilmesiyle dikkat çeken İtalyan tiramisu, sıcak veya soğuk içecekler ile servis edilerek sunulabilir. Oldukça hafif bir tatlı olan tiramisu mideyi yormaz ve soğuk tüketildiğinde serinlik hissi verir. Tatlıyı hazırlamak isteyenler tiramisu kaç kalori, merak edebilir. 1 dilim tiramisu 290 kcal, 1 porsiyon tiramisu 385 kcal ve 100 gram tiramisu 223 kcal değerlerine sahiptir.

07.01.2023