Dünyanın En Eski ve Popüler Otellerine Yolculuk

Seyahat etmek ve yeni yerler keşfetmek çoğu insan için bir tutkudur. Eğer imkânınız varsa seyahat etmeniz için birçok sebep bulunuyor. Bunlardan en önemlisi farklı kültürler tanımaktır. Çünkü toplumların farklı yaşam tarzlarını tanıdıkça ufkunuz genişliyor. Bu şekilde bir bilgi birikimine ve deneyimine sahip olmak sizi sosyal alanda da olumlu yönde etkiliyor. Daha özgüvenli oluyorsunuz. Yeni insanlar tanımak, dil öğrenmek ve eşsiz hatıralara sahip olmak seyahat etmenin faydalarının sadece birkaçı. Eğer sizin için seyahat etmek bir tutkuysa, dünyanın en eski ve popüler otellerini keşfetmek isteyebilirsiniz.


Uzakdoğu’nun Değerlileri


Eşsiz bir tarihe ve kültüre sahip Uzakdoğu’da çok eski ve oldukça da değerli oteller yer alıyor. Bunlardan biri dünyanın en eski oteli olan Nishiyama Onsen Keiunkan’dır. Guinness Rekorlar kitabında yerini alan otel Japonya’da bulunuyor. M.S 705 yılında inşa edildi. 1998 yılında restorasyon çalışmalarının başladığı otel, Japon Geleneğini en iyi yansıtan otellerden biridir. Japonya’nın en eski inşa edilen ikinci oteli ise Hoshi Ryokan adlı oteldir. M.S 718 yılında kurulan otelin bir efsanesi mevcut. Efsaneye göre yer altına gizlenmiş kaplıcanın insanların ruhunu iyileştirdiği söyleniyordu. Günümüzde otelin SPA merkezinde bu efsaneyi deneyimlemek isteyen binlerce insan bulunuyor. En eski ve değerli otelleri görmek için Japonya doğru adreslerden biridir.


Avrupa’nın Eşsiz Yapıları


Her gezginin uğrak noktalarından biridir Avrupa. Birçok tarihi yapıya ev sahipliği yapan Avrupa’da birçok eski ve popüler otel de yer alıyor. Almanya’da bulunan Hotel Bären 1311 yılında kurulmuştur. Almanya’nın sakin bir bölgesi olan Wengen’de bulunuyor. Porto Rico’da Hotel El Convento bu eşsiz yapılar arasında yerini alıyor. Porto Rico’da 1651 yılında inşa edilen bu yapı ilk başta otel olarak düşünülmemiştir. 1960’tan sonra otel olarak kullanma kararı alınmıştır. Avrupa’nın en popüler şehirlerinden biri olan Londra da bu listede yerini alıyor. Olde Bell Hotel 1311 yılında hizmet vermeye başlamıştır. Londra ve Oxford arası yolculuk edenler için mükemmel bir dinlenme noktası olarak biliniyor.


Amerika Kıtası’na Keşif


Uçsuz bucaksız bir kıta olan Amerika’da da eski ve popüler oteller bulunuyor. New York’ta bulunan Beekman Arms 1766’da hizmet vermeye başlamıştır. Evinizin konforunu aratmayacak bu han oldukça tercih ediliyor. Hanın odalarının atmosferi Bağımsızlık Savaşı öncesini yansıtıyor. Otelin işleyişi ve özellikleri hala orijinalliğini taşıyor. Amerika'daki en eski han olarak biliniyor. San Diego’da ise 1888 yılında hizmet vermeye başlamış bir otel yer alıyor. Bu otelin adı ise Hotel Del Coronado. Amerika’da bilinen en eski hanlar arasında Concord’s Colonial Inn yer alıyor. Massachusetts’te 1716’da inşa edilen bu han popüler konaklama noktaları arasındadır.


Eskiye Yolculuk Yapmak


Dünya üzerinde eşfedilecek ve görülecek binlerce, milyonlarca doğal güzellikler, yapılar ve tarihi kalıntılar var. Kocaman bir tarihe tanıklık etmiş binaları gezip görmek veya konaklamak listenizin başında yer alabilir. Bu otellere yalnızca orayı görmek için değil aynı zamanda o atmosferde konaklamak için de gitmelisiniz. Amerika’nın 1700’lü yıllarına tanıklık etmek bambaşka bir deneyim. Ya da Avrupa’nın 1300’lü yıllarına zaman yolculuğu yapmanız mümkün. Geçmişten günümüze gelen ve hala hizmet vermekte olan bu oteller dünya için çok değerli. Tarihi veya kültürleri öğrenmenin en etkili yolu onların kökenine yolculuk etmektir. Japonya’nın en eski otelinde konaklayanlar Japon kültürünü birincil olarak deneyimleyebilir. Geçmişe yolculuk yapmak için bu otelleri mutlaka görmelisiniz.

 

18.03.2023