Antalya'da Golf Oynanabilecek Sahalar

Golf, 15 yüzyılın ilk senelerinde İskoçya’da oynanmaya başlanan bir açık hava sporudur. Neredeyse 500 yıllık bir kökene sahip olan Golf sporu, ülkemizde özellikle Antalya’da oldukça yaygındır. Ülkemizde golf sporunun öncü yerlerinden olmayı başaran Antalya, özellikle yaz turizminde golf severlerin ilgisini çekmektedir. Akdeniz’e kıyısı olması dolayısıyla her sene binlerce turistin ziyaret ettiği şehir, golf oynamak isteyen kişilerin de ayrıcalıklı rotalarından biri olmuştur. Şehirde golf oynamak isteyen kişilere özel pek çok tesis bulunmaktadır. Antalya golf turizmi yapılabilecek özel merkezlerdendir. Tesisleşme sayesinde golf sporuna yer başlayacak veya golf hayranı turistler kendilerine uygun olan merkezi tercih edebilir. Antalya, golf tesislerinin fazla olması sayesinde ziyaretçilere oldukça fazla seçenek sunmaktadır. Ayrıca ülkemizde ve uluslararası alanda yapılan pek çok turnuvaya Antalya ev sahipliği yapmaktadır. Antalya golf sahaları arasından kendinize göre en uygun olan yer rahatlıkla seçebilirsiniz. 


Antalya Golf Kulübü 


Antalya Golf Kulübü, dünyaca ünlü golf sporcusu David Jones’in danışmanlığıyla hizmet vermektedir. Ayrıcalıklı bir tesis arayanların ilk tercihlerinden olan kulüpte, iki farklı saha bulunur. Golfe yeni başlayan amatörler için engebe olarak az Pasha adında saha bulunmaktadır. Daha ileri seviye kullanıcılar için ise Sultan adında daha büyük bir saha da tesiste yer almaktadır. 6477 metrelik bir alanda kurulan Sultan sahası dünyaca ünlü golf sporcularını ağırlamıştır. Ayrıca Sultan sahası THY World Finale de ev sahipliği yapmıştır. 


Lykia Links Golf Kulübü 


Lykia Links Golf Kulübü, ülkemizdeki golf sahaları arasında özel bir yere sahiptir. ABD’li mimar Perry O Dye tarafından tasarlanan tesis, Türkiye’de deniz kıyısında yer alan tek golf sahasıdır. 6950 metre uzunluğa ve 72 par’lık sahasıyla Lykia Links Golf Kulübü, 2012 ve 2013 yıllarında Avrupa’nın en iyi tesisleri arasına girmeyi başarmıştır. 


National Golf Kulübü 


National Golf Kulübü, David Feherty ve David Jones tarafından tasarlanmıştır ve 1994 yılında hizmete açılmıştır. 920 dönümlük bir arazide yer alan kulüp, çam ve okaliptüs ağaçlarına ev sahipliği yapar. 72 par’lık alan ve 18 çukurun bulunduğu tesisin kulüp binasından 18. çukuru görmek mümkün.


Cornelia Golf Kulübü 


Cornelia Golf Kulübü, ünlü profesyonel golf oyuncusu Sir Nick Faldo tarafından tasarlanmıştır. Belek’te yer alan Cornelia Golf Kulübü 27 delikli sahasıyla dikkat çekiyor. 72 par ve üç farklı 18 delik kombinasyonunun bulunduğu tesiste King, Queen ve Prince adında farklı sahalar bulunur. Çevreci özellikleriyle öne çıkan tesiste gübre kullanımını %60 azaltan bakteriler kullanılmaktadır. 


Carya Golf Kulübü 


Antalya Belek’te yer alan Carya Golf Club, Akdeniz’de kurulan ilk klasik, fundalık tarzdaki golf sahası özelliğini taşır. Eğimli kumluk tepelere kurulan tesis, 2008 yılında açılmıştır ve bu günden itibaren Avrupa’nın en iyi sahaları arasında yer almayı başarmıştır. Free flowing delikleriyle çam ve okaliptüs ağaçlarının bulunduğu tepeler doğayla iç içe spor yapma imkânı sunmaktadır. Ayrıca tesisin gece 120 direkle aydınlatılan 9 çukuru Avrupa’da ilk ve tek olma özelliğini taşıyor. 


Gloria Golf Kulübü

 
1997 yılında hizmete açılan Gloria Golf Kulübü, 45 çukurdan oluşan 3 sahaya ev sahipliği yapıyor. Tesis bu özellikleriyle her türlü seviyedeki golf severi ağırlayabilir. Tesis ülkemizdeki en kapsamlı ve en büyük Golf Akademisi olarak da öne çıkmaktadır. 


Antalya Golf Sahası Fiyatları 


Antalya, Türkiye’de ve Avrupa’da liste başına yazılabilecek pek çok golf tesisine ev sahipliği yapmaktadır. Antalya golf sahası fiyatları tesislere göre farklılık göstermektedir. Tesisler arasında büyüklük ve eğitime göre değişiklik olabilir. Ayrıca fiyatlar profesyonel ve amatör olarak oynamak isteyen kişilere göre de değişebilir.    

01.04.2023