Lüksün ve İhtişamın Merkezi Dubai Hakkında Genel Bilgiler

Lüksün ve ihtişamın merkezi Dubai Arap Yarımadası’nda bulunup 7 Birleşik Arap Emirliklerinden biri şeklinde siz misafirlerine keyfi yaşatıyor. 1900’lü yıllarda küçücük bir liman kasabası ve balıkçı olan Dubai Ortadoğu'nun ticaret ve turizm bölgelerinden biri olarak sizlere kent içinde birçok lüks araba görme şansı tanıyor. Çölün ortasında yer alan ülkenin bir kısmında upuzun sahillerin zevkini tadarken, diğer kısmında ise çöl safari yapabiliyorsunuz. Mayıs ayından sonra aşırı sıcaklar sebebiyle sezon kapandığından dolayı yaz sıcakları gelmeden Dubai’yi ziyaret etmek daha mantıklı oluyor. Birçok turist gibi siz de bu ülkeyi ziyarete gelebilir ve de ihtişamlı alışveriş merkezlerinin, ilgi çekici mimariye sahip binaların, eğlence merkezlerinin ve caddelerinin tadını çıkarabilirsiniz.

 

Dubai birçok ilgi çekici özelliği ile dikkatleri üzerine çekiyor. Örneğin, 1900’lü yıllarda Dubai’de toplam 13 adet araba bulunuyorken, şimdi arabalar dokuz şeritli yollar sığamaz durumda. Ayrıyetten, normalde Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Dubai sayılıyor fakat asıl başkenti Abu Dhabi olarak bilebilirsiniz. Dubai’de yaşayanların anadili Arapçadır ama gittiğinizde herkesin İngilizce konuştuğunu görüyorsunuz. Ayrıca, bu şehri enlerin şehri olarak kabul etmeniz gerekiyor. Mesela, içerisinde 1200 mağaza bulunan en büyük alışveriş merkezi Dubai Mall, en büyük akvaryum, Burj Al Arab isimli en yüksek otel, Burj Khalifa adındaki en yüksek bina, ya da en büyük altın zinciri bu şehirde yer alıyor. Hatta, şehirde fazlasıyla altın ATM’sine denk geliyorsunuz. Alışveriş merkezlerinin bir tanesinde kayak merkezi bile görebilirsiniz. İlaveten, şehirde yerli insanlardan çok Hintliler ve Pakistanlılar yaşıyor. Ek olarak, gelir vergisi olmadığından dünyanın her yerinden buraya çalışmaya gelip birikim yapabilirsiniz. Son olarak, bu şehir eğitim konusunda(Neredeyse tüm öğrencileri eğitim için Avrupa’ya göndermek gibi.) da gençlere çeşitli olanaklar sağlıyor. 
  


Dubai’de konaklayan gezgin olduğunuzda 4-5 gün kalmanız yeterli oluyor. Bu 4-5 gün içerisinde Burj Khalifa’dan şehir manzarası izleme, Burj Al Arab’a karşı denize girme ve fotoğraf çekilme, Dubai Mall’da Hint şarkıları eşliğinde su gösterisi izleme, Palmiye Adası manzarasıyla Skydiving yapma, Souk Medinat Jumeriah’ta su kenarında yemek, güzel restaurantlara ya da küçük saray AVM’lere gitme gibi aktiviteler yapabiliyorsunuz. 

 

Dubai şehri hala bir kültürel yapılanma içerisinde olduğu için oturmuş bir mutfağa sahip değil. Yine de yeme-içme konusunda sizlere farklı alternatifler sunuyor. Dubai’yi ziyaret ettiğinizde şehrin kendine özel yemeklere sahip olmadığını görüyorsunuz. Çin, Meksika, Japon, İtalyan, Arap ve Türk mutfaklarından yiyecekler tercih edebilirsiniz. Manousheh, khanfaroosh, knafeh, luqaimat, al machboos, mandi ve deve eti Dubai’de yiyebileceğiniz geleneksel lezzetlerin bazıları arasında yer alıyor. Manousheh lezzetini Dubai pizzası, khanfaroosh lezzetini kurabiye, knafeh lezzetini künefe, luqaimat lezzetini Ramazan aylarında tüketilen lokma, al machboos lezzetini de Türk yemeklerine yakın bir yemek, mandi lezzetini Yemen yemeklerine yakın bir yemek ve deve etini de özel kutlamalarda tüketilen bir yemek gibi düşünebilirsiniz.


 
Dubai’de konaklama istiyor ve de lüks bir otel arayışında değilseniz veya tarih ilginizi çekiyorsa Bur Dubai bölgesindeki otelleri tercih edebilirsiniz. Burada Dubai müzesini gezebiliyor ve ilginç bilgiler edinebiliyorsunuz. Eğer lüks bir tatil beklentiniz varsa da Dubai merkezi, Burj Khalifa ve çevresine göz atabilirsiniz. Dubai Mall da bu bölgede konumlanıyor. Bunların dışında, tatilden beklentiniz eğlenceyse Dubai Marina ve Palm Cumeyra iyi bir konaklama bölgesi olabilir. Bu bölgelerde pek çok mekan ve aktivite olanakları bulunuyor. Jumeirah bölgesi ise, plajlarıyla ünlü bir bölge ve konaklama konusunda oldukça popüler. Son olarak, Deira bölgesi uygun fiyatlı tesisleri bünyesinde barındıran bir yer. Bu bölgede konaklayanlar Altıncılar çarşıları ve baharatçılara da kolaylıkla ulaşabiliyor.

02.09.2023