Yılbaşını Antalya'da Geçirmek İçin 3 Neden

2023 yılını uğurlamak üzere olduğumuz şu günlerde,  dünyanın çeşitli noktalarında yeni yılın gelişinin hazırlıkları hız kesmeden devam ediyor. Yeni yıl ayrıca turist hareketliliğinin de parçası olarak da biliniyor. Hem ülke içi dolaşım arttığı gibi ayrıca ülkeler arası seyahatler de bu dönemde oldukça popüler bir hale geliyor. Siz de yurt içinde veya yurt dışında farklı bir tatil deneyimi yaşamak istiyorsanız tatilinizi Akdeniz’in sevilen şehri Antalya’da gerçekleştirmeniz için birçok neden bulunuyor. 

 

Akdeniz’in Sıcaklığını Hissedebilirsiniz


Antalya, doğrudan Akdeniz kıyısında yer almaktadır. Özellikle kuzey ülkelerden gelen birçok ziyaretçi, ülkelerinin aksine, daha sıcak bir iklimde yılbaşı tatili geçirme imkanına sahip olabilir. 

Aralık ve Ocak ayında İngiltere, Almanya ve Rusya gibi ülkelerde soğuk hava oldukça etkili ve hatta kar yağışı görülebilirken, Antalya’da bu durum yaşanmaz. Hatta bazı dönemlerde hava sıcaklığı çift haneli rakamlarda devam edebilir. 

Hava sıcaklığının ılıman seviyelerde olması, yılbaşı tatilinizi havuz veya, eğer dayanıklı iseniz, sahil kenarında geçirmenize imkan sağlayabilir. En azından otelin sahip olduğu açık veya kapalı havuz seçeneklerini yılbaşı tatilinizde değerlendirebilirsiniz. 

 

Partilerle Dolu Bir Yılbaşı Akşamı


Yılbaşı gecesi, birbirinden özel partiler ile daha eğlenceli bir şekilde geçebilir. Antalya’daki yılbaşı eğlencelerine katılarak ünlü sanatçıların konserlerine katılım sağlayabilir, yılbaşı konsepti partileri ile unutulmaz bir yılbaşı akşamı geçirebilirsiniz. 

Antalya’daki yılbaşı partileri mekanlara ve otellere göre farklılık gösterebiliyor. Örneğin, Antalya Delphin Otellerinde yer alan yılbaşı etkinliklerinde canlı müzik veya performans gösterileri yer alabiliyor. Ayrıca otelin restoranlarında yer alan alakart veya açık büfeli restoranlardan leziz yılbaşı menülerinin tadına bakabilirsiniz.

Ailenizle de yılbaşı tatili yapabileceğiniz Delphin Otellerinde çocuklar için yılbaşına özel birçok etkinlik bulunuyor. Mini clubta çocuklara özel animasyon gösterileri ve mini yılbaşı partileri yer alıyor. Ayrıca çocuklara küçük hediyeler de veriliyor.

 

Antalya’nın Tarihini ve Kültürün Keşfedin


Yılbaşı tatilinizi eğlenmenin yanı sıra yeni bir yeri keşfetmek için de tercih edebilirsiniz. Antalya, tarihsel birçok mekanı ile size gezilecek birçok nokta sunuyor. 

Antik çağlardan bu yana birçok kültüre ev sahipliği yapan Antalya’da birçok antik kent bulunuyor. Antalya tatiliniz boyunca Aspendos, Myra, Side ve Termessos gibi antik kentlerin bulunduğu noktaları ziyaret edebilirsiniz. 

Ayrıca Antalya’nın köfte piyaz başta olmak üzere farklı lezzetlerini keşfedebilirsiniz.  Antalya’nın yörük kültürünü yansıtan köylerini veya yaylalarını da ziyaret edebilirsiniz. 

16.12.2023