DELPHIN DIVA ÖN BÜRO DEPARTMANI-2018

Osman Emin/İbrahim Öztürk/Ulaş Durdu Özman/Gülbeyaz Murad/Ayşegül Ayna/Emre Aydın/Merve Yılmaz/Erkan Toşur/Hakan Ekiz/Rahşan Vasipoğlu. Konuklarımızı ilk karşılayan ve son uğurlayan departman olduğumuz için amacımız; nezaket ve kalite hizmetinin geri dönüşümünü sağlamaktır. Otele gelen konuk, ilk olarak ön büro personeli ile karşılaşır. Dolayısıyla personel gerek görünüş ve davranış gerekse iş başarısı ile konuk üzerinde ilk imajı oluşturur. İlk izler kolay kolay silinmez. Konukta oluşan bu ilk izlenim işletme için çok önemlidir. Ön büro imaj oluşturma, misafir ilişkileri ve satış açısından son derece önemli bir bölümdür, kısaca otelin aynasıdır. 

Osman Emin (Res.Şefi)/ Rahşan Vasipoğlu (Müd.Yrd)/Ayşegül Ayna (Ön.Büro Müd.) Erkan Toşur(Res.Şef

Ön büronun faaliyetleri konuğun işletmeye gelişinden önce başlar. Rezervasyon, karşılama, konaklama, ayrılma ve ayrılma sonrası aşamalarıyla devam eder. Bu aşamalardaki başarısı sadece kendisini değil tüm işletmenin faaliyetlerini etkiler. Biz Delphin Diva Ön Büro takımının görevi; misafirlerimizin giriş işlemlerini yapıp odalarını vermekle bitmez, tam aksine görevimiz o an itibariyle başlamaktadır. Misafirler her türlü problemlerini resepsiyona getirir, her konuyu, resepsiyonun görevi olsun veya olmasın resepsiyona sorarlar. Resepsiyon personeli sabırla, dikkatle, kibar bir şekilde ve içten gelen yardımseverliği ile misafirlerin dertlerine derman olabilmelidir. Otelcilikte “yok, bilmiyorum, görevim değil” cümlesine kesinlikle yer yoktur…

Hakan Ekiz / Ayşegül Ayna /Gürkan Dündar / Rahşan Vasipoğlu

Tebessüm bizim mesleğimizin birinci şartıdır. Tebessüm tatlı bir gülümseyiş, misafirlere içten bir yaklaşımın, onları otelde görmekten memnun olmanın ifadesidir. Tebessüm sadece misafirlerle karşılıklı konuşurken gerekli olmakla kalmayıp, telefonla konuşurken de karşısındakine hissettirilebilen bir tutum ve davranıştır. Tebessüm bütün kapıları açan sihirli bir anahtar gibidir, bulaşıcıdır. Misafir resepsiyon  personeli tarafından tebessümle karşılanınca kendisini yabancı hissetmez, sanki daha önce de bu otelde kalmış biri gibi düşünür. Ön büro personeli tebessüm etmeyi alışkanlık haline getirmelidir.

 

DELPHİN DİVA BELL TEAM; Mustafa Yılmaz

Ön büro personelinin en önemli vasıfları, güler yüzlü, samimi, kibar ve nazik olmaktır.. Bu temel etrafındaki ana hedefimiz, sürekli olarak kendini geliştirme politikasıyla; kendimizi yenilemek ve değerli misafirlerimizin tüm ihtiyaç ve beklentilerine en uygun şekilde cevap vererek, en iyi hizmeti sunarak onların tekrar gelmelerini sağlamaktır. Bellboylarımız; Misafirlerin otele giriş ve çıkış işlemleri ile ilgilenen, misafirlerin valizlerini odalarına kadar taşımakla sorumlu olan, aynı zamanda otel ve oda hakkında misafirlerimize tanıtıcı bilgi veren kişilerdir. Bir bellboy başta otel olmak üzere, çevresinde ki alışveriş, tarihi ve turistik yerler gibi birçok konuda geniş bir bilgi yelpazesine ve yön kabiliyetine sahip olmalıdır. Bellboylar, resepsiyon ve santral tarafından alınan misafir notlarını misafirlerimizin odalarına iletirler. Back officelerin, deskin ve Lobinin günlük düzenini kontrol ederler. Santralde çalışan arkadaşlarımızın görevleri ise; işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanmak, günlük gelen telefonları nazik bir şekilde cevaplamak, telefonları konsepte uygun bir şekilde açmak, gereken notları sağlıklı bir şekilde almak ve mümkün olduğunca çabuk sahibine ulaşmasını sağlamak, telsiz mesajlarını sürekli dinlemek ve aranan kişileri anons etmek, günlük telefon aktarımını ve printerini düzenli olarak kontrol etmektir… Ön büro personeli  uzun yıllardır birlikte çalışmanın vermiş olduğu dayanışma ruhu ile   yılların deneyimini samimi ve güler yüzlü bir  hizmete dönüştürmüştür. Delphin Diva Ön Büro Ekibi sevgi ve saygı çerçevesi içerisinde misafirlerimizin istek ve arzularını işletmemizin standartlarına uygun ve en iyi şekilde hizmet vermeyi amaçlayarak , misafir memnuniyetini en üst seviyede tutmaya devam edecektir.  

Delphin Diva Ön Büro Ekibi Ayşegül  Ayna  

www.delphinhotel.com

14.06.2021