DELPHIN IMPERIAL HOUSEKEEPING DEPARTMANI-2017

Evinize Hoşgeldiniz Housekeeping departmanı olarak konaklayan misafirlerimizin kendilerini evlerinde gibi hissetmeleri için her türlü konforu sağlayan bir anlayışla ev sahipliği yapıyoruz. 1600 yatak kapasiteli otelimizde kat, meydan ve çamaşırhane olarak çeşitli bölümler halinde hizmet vermekteyiz. Geniş ve konforlu odalarımız, tasarım ödülü almış dizaynımızla sizlere konforu sunuyoruz. Lara’nın en gözde tesisi olarak operasyonun yoğun olduğu otelimizde iyi bir ekiple çalışmaktayız. Personelimizi geliştirici eğitimlerle desteklemekteyiz. Her geçen gün artan turizm taleplerine istinaden yenilenmekteyiz. Temizlik hizmeti anlayışımızda, misafirlerimizin istekleri ile profesyonel birikimimiz ortak bir paydada buluşmaktadır. Kaliteye ve hijyene önem veren bir tesis olarak kimyasallarımız sektörün lider kurumlarından temin edilmektedir. Her türlü kullanılan linen, buklet ve kimyasal ürünlerimizde kaliteci olduğumuz su katılmaz bir gerçektir. Gelişmekte olan turizm dünyasında her gecen gün artan personel istihdamına ek olarak daha çok personel yetiştirme odaklı çalışmalar yapmaktayız. Yeni neslin turizme yönlendirilmesi, yetiştirilmesi için eğitime verdiğimiz destekle turizme olan ilgiyi ve yönelmeyi artırmak amacımızdır. Kaliteden ödün vermeden her zaman bilinen DELPHİN markasını sonuna kadar yaşatmayı amaçlayan bir yönetim anlayışıyla çalışmaktayız. Misafir memnuniyeti odaklı çalışmakta olduğumuz için amacımız;  mutlak misafir memnuniyetidir. Misafirlerimizin mutlu oldukları bir ortamda huzurla beklenen hizmeti almalarından dolayı sürekli artan eski misafir portföyü ile çalışan Delphin grubu her seferinde tekrar tekrar tercih edilmenin vermiş olduğu gururla Türkiye turizmine hizmet etmektedir. Bu bağlamda üzerimize düşen sorumluluk daha da çok arttığı için kendimizi sürekli yenileme ihtiyacı duyup gündemi sıkı takıp ediyoruz. Housekeeping departmanı olarak gelişmekte olan teknolojileri, sistemleri, mevzuat ve standartları takip ederek gerekli revizyonları yapmakta, çağın gerekliliklerine uyum sağlamaya çalışmaktayız. Çevreye olan hassas yaklaşımımız sayesinde departman bazlı gelişim süreçlerini iyileştirmek adına personellerimizin kişisel ve mesleki gelişimlerine destek vermekteyiz. Bu bağlamda gerek mesleki etkinlikler, gerek sosyal aktiviteler ve eğitim faaliyetleri ile kendimizi ve sistemimizi zinde tutmayı amaçlamaktayız

 

Soldan sağa; Ayten Çimen, Ayça Gel, Hilal Özcan, Suna Hırfanoğlu, Hayriye Er, Nebahat Demiral, Ümmühan Aydın, Mediha Dğru, Hülya Derici, Hüsne Uçar, Nazlı Tüfekçi Küçük, Seval Koyun, Housekeeping Müdürü Özlem Kökçen, Sevtap Sağdıç, Durkadın Aksoy, Hafize Kaymakçı, Zeynep Karabudak, Meral Sağlam, Gülburcu Evran, Emine Barsbay, Elvan Ekin, Mustafa Şafak, Arife Doğan, Hatice Arslan[/caption] Kat bölümünde 11 kat şefi 50 maid ve idari kısımla beraber toplam 67 kişi hizmet vermekteyiz. Odaların daha seri bir şekilde temizlenmesi c/in esnasında misafirin bekletilmemesi için her daim hızlı bir çalışma ile koordinasyonlu bir şekilde takip edilir. Ön bürodan alınan bilgilerle misafir c/in saatleri takip edilerek odaların temizliği yapılır. Öncelik sırasına göre occupied odaların temizlikleri yapılmaktadır.  Kalite; yönetim sisteminin gerektirdiği şekilde uygulanmakta ve gerekli dokümantasyonlar düzenli olarak tutulmaktadır. Meydan bölümünde vardiyalar halinde kattan farklı olarak devam eden bir yoğunluk ve bu yoğunluğa göre bir personel dağılımı yapılır. Tesisimizin büyüklüğüne ve yoğunluğuna göre 3 ayrı vardiyada toplam 55 personel çalıştırılmaktadır. Genel alanın sanitasyonu ve hijyeni için gerekli kontroller devam etmektedir. Kullanılan kimyasal ürünler çevreye ve doğaya kesinlikle zararlı olmayıp, doğayı koruma amaçlı çalışmalarımız bulunmaktadır. Meydan işlerinin takibi operasyonun hareketliliğine göre değişkenlikler göstermektedir. Sahil ve havuz alanında yapılan partiler, bu alanların hazırlığı sonrasında düzeni ve temizliği genel alanın, iç mekanların temizliği,  takibi meydan bölümü tarafından kontrol edilir. Mevsimsel geçişlere göre alandaki demirbaş yoğunluğumuz değişmekte olup dolulukla sabit oranda değişkenlik göstermektedir.

 

Çamaşırhanemiz 1 şef 7 personelle 8 kişi hizmet vermektedir. Linen malzemeler otel dışında yıkanmakta olup günlük doluluk oranına göre yeterli olup olmadığı şef tarafından takip edilmektedir. Çamaşırhane bölümünde personel ve misafir kıyafetlerinin yıkanması, mevsimsel geçişlere göre yenilenmesi ve değiştirilmesini takip eder. Her şey sevmeyle başlar işinizi seviyorsanız bireysel olarak değil de ekip olarak hareket ediyorsanız her zaman biz olgusunu ekibe aşılayabilmişseniz başarı yakalanmış, memnuniyet sağlanmış demektir.

02.07.2021