DELPHIN IMPERIAL HOUSEKEEPİNG DEPARTMANI-2018

Hizmet sektöründe kalite kavramı diğer sektörlere oranla tanımlanması ve ölçülmesi daha zor bir kavramdır. Cömertoğlu şirketi olarak Yılların birikimi ve misafir talepleriyle şekillendirdiğimiz kalitemiz sayesinde %100 başarılı bir şirket olarak turizm sektöründe hizmet vermekteyiz. Misafir istekleri ile şekillenen kalite anlayışımıza personele olan değerimizi de eklediğimizde mutlu çalışanlarla kaliteyi yakalamamız çok ta sürpriz olmuyor. Değişen turizm dünyasına ve yeniliklerine ayak uydurmak için kendimizi eğitimlerle tazelemekte ve ilerlemekteyiz personelin eğitimine öncelik vererek her çalışanımızın verimli ve gelecek vaat eden bir çalışan olmasına önem göstermekteyiz.  Turizmin geri planda çalışan gizli kahramanları olarak işimizin zor, özel, ağır ve ne kadar titizlik gerektiren bir meslek olduğunun bilincinde olup bunu da personelimize aşılamaktayız. Başarıyı yakalamanın en kolay yolu iyi bir ekip olmaktan geçer ekibimizdeki çalışma arkadaşlarımızla yıllardır birlikte bu işe gönül verdiğimiz için misafir beklentilerini ve isteklerini deneyimlerimize dayanarak kusursuz biçimde yerine getirmeye çalışmaktayız.

Kat bölümünde toplam 67 kişi hizmet vermekteyiz. Odaların daha seri bir şekilde temizlenmesi c/in esnasında misafirin bekletilmemesi için her daim hızlı bir çalışma ile operasyon takip edilir. Ön bürodan alınan bilgilerle misafir c/in saatleri takip edilerek odaların temizliği sırasıyla yapılır. Oda temizlikleri Kalite; yönetim sisteminin gerektirdiği şekilde uygulanmakta ve gerekli dokümantasyonlar düzenli olarak tutulup takip edilmektedir ve personelimize gerekli eğitimler verilmektedir. Her oda her gün temizlenir misafirlerimize kendi ev konforları sunulmaya çalışılır otelden ayrılan misafir odalarının temizliği daha detaylı yapılır ve kontrolü şef tarafından yapılır,  Amaç odadan ayrılan misafirden sonra konaklama yapacak misafire sanki oda daha önce hiç kullanılmamış izlenimi yaşatmaktır. Bu da odalarda yapılan temizliğin ne kadar profesyonel olduğunun kanıtıdır. Her personelin oda temizliği harcadığı zaman odanın büyüklüğü ve çıkan misafirin ne kadar temiz kullandığı ile doğru orantılıdır.

Meydan bölümünde vardiyalar halinde kattan farklı olarak devam eden bir yoğunluk ve bu yoğunluğa göre bir personel dağılımı yapılır. Tesisimizin büyüklüğüne ve yoğunluğuna göre 3 ayrı vardiyada toplam 55 personel çalıştırılmaktadır. Genel alanın sanitasyonu ve hijyeni için gerekli kontroller devam etmektedir. Kullanılan kimyasal ürünler çevreye ve doğaya kesinlikle zararlı olmayıp, doğayı koruma amaçlı çalışmalarımız bulunmaktadır. Meydan işlerinin takibi operasyonun hareketliliğine göre değişkenlikler göstermektedir. Sahil ve havuz alanında yapılan partiler, bu alanların hazırlığı sonrasında düzeni ve temizliği genel alanın, iç mekanların temizliği,  takibi meydan bölümü tarafından kontrol edilir. Mevsimsel geçişlere göre alandaki demirbaş yoğunluğumuz değişmekte olup dolulukla sabit oranda değişkenlik göstermektedir misafir yoğunluğuyla orantılı olarak alana daha fazla personel takviye edilir. Genel alanın rutin temizliği misafirleri de rahatsız etmeyecek bir şekilde 3 ayrı vardiyada iş paylaşımı yapılarak yapılmaktadır. Çamaşırhanemiz 1 şef 7 personelle 8 kişi hizmet vermektedir. Linen malzemeler otel dışında yıkanmakta olup günlük doluluk oranına göre yeterli olup olmadığı şef tarafından takip edilmektedir. Çamaşırhane bölümünde personel ve misafir kıyafetlerinin yıkanması, mevsimsel geçişlere göre yenilenmesi ve değiştirilmesini takip eder. Turizmin gelişmesinde misafirperverliğimiz büyük önem taşır tekrar gelen misafir portföyü en yüksek olan işletmeler arasında Cömertoğlu otelcilik en başlarda yer alır. İnsanlar her geldıklerınde değişmeyen güler yüzlü samimi eskı personellerle artık aile gibi oldukları için Delphin otellerini tercih etmektedirler. Kalıteli hizmetin ve ürünlerin sunulduğu samımı ve temiz bir ortamda huzur dolu bir tatil buradadır. Evinize hoşgeldınız

ÖZLEM KÖKÇEN HOUSEKEEPING MANAGER

www.delphinhotel.com

14.06.2021