Antalya' da Mükemmel bir tatil geçirmek için 5 sebep

Türkiye’de on kişiye ‘tatil’ deseniz, dokuzunun size vereceği ilk cevap ‘Antalya’dır. Tatil denildiğinde ilk akla gelen ülkemizin turizm markası olmuş kenti Antalya, bu şöhretini de sonuna kadar hak ediyor. Tertemiz denizi, dillere destan plajları, binlerce yıllık tarihi, eğlence hayatı ve eşsiz mutfağı ile herkesin hayallerini süsleyecek bir tatil vaat ediyor. Hayallerin tatili için gerçekleştirmek ‘Neden Antalya?’ sorusunun en önemli 5 yanıtına bakalım.  

1- Deniz, Kum, Güneş ve Bir de Kar hepsi Antalya' da var

Başlıkta ‘kar’ kelimesini görünce muhtemelen şaşırdınız. Fakat hiç şaşırmayın… Bu Antalya’da mümkün ve sıradan bir şey. Kemer’de güneşlenip, tertemiz denizin tadını çıkarabilir; aynı gün 2 bin 365 metrede Tahtalı Dağı’nda kartopu savaşı yapabilirsiniz. Bu harika şehrin ilkimi de coğrafyası da tatilinizi bir masala çevirmeye çok uygundur. 

2- Zaman Makinesinde Yolculuklar şehri Antalya

Antalya’da insan yerleşimi Paleolitik döneme kadar gidiyor. Tabi biz o kadar eskilerden başlamayacağız. Şehir II. Attalos tarafından kuruluyor. Zaten anlamı da “Attalos Yurdu” demek. O dönemden bu döneme çok sayıda devlete ev sahipliği yapmış. Bir dönem korsanların bile yurdu olmuş. Antalya ziyaretçisini antik kentlerden, kalelere ve müzelere kadar eşsiz bir zaman yolculuğuna çıkarıyor. 

3- Antalya ’da Sıkılmak İmkansız

Tatilde boş durmak istemiyorsunuz, spora da meraklısınız, o zaman tatilde nereye gitsem diye düşünmenize pek gerek yok.  Trekking, kaya tırmanışı, rafting, tüplü dalış gibi onlarca farklı aktivite için bu şehir dünyanın en güzel noktalarından biridir.

4- Lezzetli Bir Durak Arıyorsanız; Antalya

Adını denizi, kumu, güneşi, tarihi ve kültürel mirası ile daha çok duyduğumuz şehir, aslında tam bir gastronomi durağı da. Belki de en çok bilinen meşhur tahinli piyazının dışında; Enginarlı Girit Kebabı, Laba Dolması, Alanya Bohçası, Finike Usulü Muz Tatlısı sadece birkaç örnek. Lezzetli bir keşfe çıkma istiyorsanız, Antalya yine ilk durağınız… 

5- Festivaller Şehri Antalya

Antalya sadece doğal güzellikleri, tarihi, heyecan dolu aktiviteleri ve yemekleri ile değil; festivalleri ile de Türkiye’nin marka şehirlerinden. Yıl boyunca onlarca festivale ev sahipliği yapan kent, festivalleri sevenler için bir cennet. Uluslararası  Altın Portakal Film Festivali, Uluslararası  Piyano Festivali, Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali gibi dünyada prestij sahibi festivaller bunlardan sadece birkaçı.  

 www.delphinhotel.com

02.07.2021