Antalya Civarında Gezebileceğiniz 5 Tatil Bölgesi

Fotoğraf: choja - GettyImages

Antalya’nın vazgeçilmez tatil alanları saymakla bitmez. Ancak turizmin gelişmesiyle birlikte şekillenen bu bölgeler arasında belli başlı konumlar dikkat çeker. Zamanla turistik hale gelmiş olan bu yerleşkeler, sakin ve el değmemiş bir tatil yaşamak isteyenler için birebirdir. Her bölgenin ve yörenin tatil bölgeleri kendi içlerinde değişiklik gösterirken Antalya civarında görülmesi gereken yerler listesinde belli başlı konumlar yer alır. Kimi çeşitli işletmelerle desteklenirken kimi bakir kalmayı sürdüren bu tatil konumları ziyaretçilerine çeşitli olanaklar sunar. Bu yüzden her zevke hitap eden bir tatil merkezi bulmak mümkündür. Antalya tatil bölgesi bakımından oldukça zengin bir ildir. Birbirinden farklı özelliklere sahip bu tatil bölgelerini zevkinize ve bütçenize göre tercih edebilirsiniz. Yalnızca deniz tatili yapmakla kalmaz, aynı zamanda doğal güzellikleri de görebilirsiniz. Sizin için Antalya civarındaki en iyi tatil gölgelerinden 5 tanesini anlattık.

 

Olympos

Antalya’nın güney sahillerinde yer alan Olympos, en eski yerleşim yerlerinden biridir. Antik kent olduğu için tarihi bir değere de sahiptir. Zamanla plaj olarak da kullanılmaya başlamış ve özellikle kampçıların ve gezginlerin durak noktası olmuştur. Bu yüzden Antalya Olimpos tatil bölgesi size kapsamlı bir tatil yapma imkanı verir. Sabah tarihi ve doğal güzelliklerini gezdikten sonra öğleden sonra deniz keyfi yapabilirsiniz. Doğayla baş başa tatil yapmayı seviyorsanız kesinlikle tercih etmelisiniz. Ayrıca Olympos antik kentinden kalma pek çok eser ve yazıyla karşılaşmaya hazır olmalısınız.

 

Finike

Antalya’nın en meşhur tatil beldelerinden olan Finike, her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. Birbirinden güzel denizleri, kumsalları ve doğal güzellikleri ile dikkat çekmektedir. Antalya tatil bölgesi isimleri listesinde Finike’ye kesinlikle yer verilir. Antalya’nın batısında yer alır ve oldukça köklü bir yerleşim yeridir. Antik dönem kalıntıları ve tarihi eserlerle karşılaşmanız mümkündür. Turkuaz renkli berrak denizlere sahiptir ve portakal kokusuyla kaplı pek çok koyu vardır. Doğa ile bütünleşmiş görüntüsü sakinlik arayanlar için birebir.

 

Kaş

Antalya denince ilk akla gelen yerlerden biridir. Tarihi Likya Yolu ve Karia Yolu’nun birleştiği konumda yer alır. Bu yüzden tarihi açıdan da oldukça önemli bir yerdir. Deniz tatili yapmak isteyenler tarafından oldukça sık tercih edilir. Antalya ve Fethiye körfezi arasında bulunan Teke Yarımadası içindedir. Doğal güzelliklere çok yakın olması ve dalış için güzel denizlere sahip olması sayesinde tatilinizi en iyi şekilde geçirmenizi sağlar. Antalya tatil bölgesi tavsiye olarak kesinlikle Kaş verilebilir. Hem doğayı hem tarihi hem mimariyi hem de plaj keyfini bir arada çıkarabilirsiniz.

 

Side

Antalya’nın Manavgat ilçesine bağlı Side, masmavi denizi ile ön plana çıkmıştır. Eski dönemlerde en önemli liman kenti olarak kullanılan Side yarımadası üzerinde kuruludur. Deniz sezonu oldukça uzun sürdüğü için dilediğiniz zaman Side’de tatil yapabilirsiniz. Tarihle iç içe bir yapısı olduğundan kültürel seyahat yapmak isteyenlerin de uğrak noktasıdır. Sakinlik, huzur, eğlence gibi aradığınız farklı şeyleri bir arada bulabileceğiniz bir konum. Konaklama açısından her bütçeye uygun bir alternatif sunar. Antalya tatil bölgesi fiyatları Side için son derece makuldür.

 

Adrasan

Suluada ile ün kazanmış olan Adrasan, eşsiz koylara sahip bir tatil beldesidir. Son zamanlarda Antalya’nın Maldivleri olarak anılmaktadır. Sit alanı olması sayesinde doğal yapısını uzun süre korumayı başarmıştır. Her tarza hitap eden tatil seçenekleri vardır. Hatta Antalya ağaç ev tatili arayışındaysanız bile Adrasan’da pek çok seçenek bulabilirsiniz. Antalya’ya 95 km uzaklıkta bulunan Adrasan’ın suları oldukça berrak. Tarihi kaleler, taş evler, doğal güzellikler ve eşsiz koyları ile ön plana çıkmıştır. Su sporları ile yakından ilgileniyorsanız, Adrasan’da dalış, sörf, yelken gibi etkinlikler yapabilirsiniz.

17.11.2021