Avrupa'nın En Çok Ziyaret Edilen Şehirleri Sıralamasında Antalya 4. Sırayı Aldı

Türkiye, son yıllarda sahip olduğu güçlü turizm ağı ile dünyanın birçok noktasından sayısız misafiri ağırlıyor. Bir dünya şehri olan İstanbul, kadim tarihi ve kültürü ile her yıl katlanarak artan bir ziyaretçi sayısına sahip.

İstanbul’un yanı sıra, turizmde iddialı bir şehir olan Antalya, her geçen gün turizmde rekabetçi bir aktör olarak öne çıkıyor. 2023 yılı özelinde Euromonitor International tarafından "Dünyanın En Çok Ziyaret Edilen Şehirleri" adlı araştırmada İstanbul ilk sırada yer alırken Antalya ise 4. sırada yer aldı.

16 Milyona Yakın Ziyaretçi


2023 yılında 19 milyona yakın ziyaretçi oranı ile Londra ve Dubai’yi geride bırakan İstanbul’un yanı sıra Antalya da 16 milyona yakın ziyaretçi sayısıyla Fransa’nın başkenti Paris’i geride bıraktı. Ayrıca listede yer alan Hong Kong ve Newyork ise ziyaretçi rakamları açısından Antalya’nın arkasına sıralandı. 

Rapora göre, Türkiye’nin ilerleyen yıllarda bu sayıları her iki şehir özelinde de arttırması bekleniyor. Özellikle kur farkı ve cazip tatil seçenekleri gibi avantajlar ile Antalya’nın listelerde daha da üst sıralarda yer almasının olasıklıklar dahilinde olduğu söyleniyor. 

 

Niçin Antalya?


Nüfusunun 12 katından daha fazla misafiri ağırlayan Antalya, bu başarısı ile dikkatleri üzerine çekiyor. Alman, Rus ve İngiliz turistlerin tercihleri arasında yer alan Antalya, özellikle yaz aylarında bu ülkelerden gelenlerin keyifli bir tatil geçirmesine imkan veriyor. 

Antalya’nın büyük sahil şeridi ve kaliteli otel hizmetleri Akdeniz’de yer alan diğer şehirlerin çok daha önüne geçmesine imkan veriyor. Ayrıca 2024 ve sonraki yıllarda bu gelen ziyaretçi oranının %30 seviyelerinde olacağı söyleniyor. 

27.03.2024