DELPHİN DELUXE RESORT BAHÇE-2017

Soldan Sağa; Ali Demir, Harun Uysal, Hasan Koç, Nuri Emiroğlu, Celal Çoban, Mustafa Dikmen, Aşır Ekinci Delphin Deluxe Resort Otelimizin bahçesi 2000 yılından itibaren bir bahçe şefi, bir bahçe şefi yardımcısı ve beş bahçıvan personelimiz olmak üzere toplamda yedi personel ile hizmet vermeye başlamıştır. Bahçemizin temel özelliklerinden bahsetmek gerekirse; uzun boylu Palmiye, Hurma, Okaliptus, Gravilya, Arakonya, Çam, Manolya Ağacı Miskamber ve Benjamin ile Defne Ağaçlarının ve daha çok çeşitlerinin olduğu özellikle Gül ve mevsimlik çiçeklerin oldukça çeşitli olduğu bahçemiz,misafirlerimiz tarafından çok sevilmektedir. Bunun için misafir memnuniyetini yüksek tutarak, misafirlerimizin bahçemizden beklentilerini olabildiğince yüksek tutmaya çalışıyoruz. Otelimizin girişinde, kıymetli misafirlerimizi rengarenk çiçekler ile Manolya, Palmiye ve Arokanya Çamları ile karşılamaktayız. Bahçemizin içinde yürüme yolu kenarlarında; mevsimlik çiçekler, Güller, Tüyolar,Tosform, Taflon bitkileri ile Kadife, Cinya, Ateş Çiçeği,Yıldız,Vapur Dumanı,Düğme,Aslan ağzı, Çin Karanfili, Horoz İbiği Rozet, Semiz Otu, Sardunya, Ortanca çeşitlerimiz bulunmaktadır. Çeşitli renklerde aşı zakkumlarımız yol kenarlarını süslemektedir ve yine yürüme yolu kenarında on iki metreye varan Palmiye ağaçları yedi metreye varan Hurma Ağaçları yedi metre ye varan Hurma Ağaçları yol kenarlarına güzellik katmaktadır, ayrıca Havuz Kenarları Taflon ve Tosform Mine Kartopu ile çevrilidir. Bahçemizde çeşitli Kaktüs göbekleri Gül göbekleri güzel bir görünüm vermektedir. Bahçede misafirlerin ilgi ilgi gösterdiği Portakal Limon Nar, Dut, Hünnap, Şeftali, Erik ağaçlarımız ve ayrıca meyve veren Arap Hurmalarımız var ve misafirlerimiz bunları gerçekten çok seviyorlar. Ayrıca sahildeki Palmiye ağaçlarımızın arasında çok sayıda Gazabo konulmuştur; bu bölge görsel olarak gerçekten rahatlatıcı, huzur verici bir etkiye sahiptir. Bahçe Departmanımızda çalışan bahçıvan arkadaşlarımız on sekiz yıldır bahçede hizmet vermekle beraber, bahçe bakımı ile ilgili yeterli bilgi ve tecrübeye sahiptirler. 

Soldan sağa; Harun Uysal, Hasan Koç, Nuri Emiroğlu, Mustafa Dikmen, Aşır Ekinci, Celal Çoban, Ali Demir

Bu güzel bitkilerin hayat kaynağı olan su ile beslenmesi ise yine deneyimli personelimiz tarafından en uygun saatlerde; sabah ve akşam olmak üzere sulanmaktadır. Bahçe sulaması damlama yoluyla, fıskiye yoluyla ve gerektiği zaman duruma göre elle yapılmaktadır.

Harun Uysal

Bahçemizdeki bitkileri, çiçekleri ve ağaç türlerini zararlı böceklerden korumak için belirli zamanlarda ve duruma göre sabah erken ve akşamüstü serin saatlerde tecrübeli personelimiz tarafından ilaçlama yapılmaktadır. İlaçlama yaparken ise; maske, eldiven, gözlük takar ve çizme giyeriz. Can güvenliğimize ve çevremize gerekli özeni göstererek ilaçlama işlemlerimizi tamamlarız. 

Ali Demir

Bahçedeki birtakım ağaç ve çiçek çeşitleri zamanla özelliğini yitirmemesi için; onları gençleştirme çalışması, yani “budama” yaparız. Budama işlemlerini ise yine aynı şekilde tecrübeli personellerimiz Uzayan ve kuruyan dalları ve kuruyan çiçekleri kesmek sureti ile budayarak; çiçeklerimizin ileride kıymetli misafirlerimizin göz zevklerine daha hoş gözükmesi için önemli bir çalışma yaparlar. Bahçe temizliği is çalışma prensiplerimizin en başında gelmekle beraber; -çimlerin biçilmesi, -dökülen yaprakların günlük toplanması, -bitkilerin sararan yapraklarını ve kuruyan dallarını da aynı şekilde temizliyoruz, -biçilen çim alanlarının düzen ve temizliğinin günlük olarak yapılması ve kontrol edilmesi ise bahçe temizlik işlemlerimizin ana unsurlarını teşkil etmektedir. Çimenlerimizi haftalık olarak belirli bir yükseklikte keseriz ve mevsimine göre yükseklik derecesini ayarlarız. Bahçedeki bitkilerin besin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla bazen kimya bazen koyun gübresi kullanıyoruz. Bahçemizdeki ağaç ve çiçek türlerinin fazla olmasından dolayı ayda bir kez veya bir buçuk ayda bir kimyalama işlemi yapıyoruz. Bu kimyaları verirken ne kadar kimya verileceğini bahçıvanlarımız ayarlamakatadır. Fazla kullanımı bitkilere zarar vereceğinden ve az kullanılması ise yeterince beslenmesine engel olacağından oldukça hassas bir ayarla ölçülü olarak tam da besin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde bitkilere vermek gerekmektedir. 

Mustafa Dikmen

Aralık ayı geldiği zaman Bahçeyi Tam budamaya başlıyoruz. Budama yaparken bahçedeki ağaç türlerinin ne zaman kesileceğini bilmek önemlidir. Çünkü bazı türler Kasım Ayı/ Aralık Ayı gibi budanmaya başlar, bazı türler ise Ocak Ayı/Şubat Ayı içinde budanmaya başlanırlar. Şubat Ayı içinde budama işlemlerimiz tamamen bitmiş olur; ayrıca mevsimlik çiçeklerimiz yetiştirmek için Şubat Ayı başında tohumları çimlendirmeye bırakırız. Bu işlemi ise Otelimizin yakınında olan sera alanında gerçekleştiririz. Yetişen çiçeklerimizi Mart Ayı içerisinde dikmeye başlar ve tüm bu işlerin sonunda ise kıymetli misafirlerimizi onlara hitap eden güzel bir bahçe ile yeni sezonda karşılamasını kendimize görev biliriz.

02.07.2021