Manavgat'ta Gezilecek Yerler

Antalya’nın doğa cenneti Manavgat’ta birbirinden harika tarihi yerler, mağaralar, şelaleler ve ırmaklar bulunuyor. Bu harika yeri gezmek için önceden bir plan hazırlayarak zamanı daha iyi değerlendirebilirsiniz. Kısa bir tatil vakti olanların Manavgat’ta mutlaka görmesi gereken noktaları derledik. İşte Manavgat’ta gezilecek yerler.  

1.Manavgat şelalesi: En popüler yerlerin başında gelen Manavgat şelalesi, ilçe merkezine yaklaşık 3 kilometre kadar uzaklıkta yer alıyor. Antalyalılar ve şehre gelenler için kalabalıktan kaçıp, doğa iç içe huzurlu bir gün sunuyor. 4 metre yükseklikten dökülen şelalenin dinlendirici sesi rahatlatıyor. Şelale çevresinde yapılan düzenleme ve planlamalarla birçok restoran ve kafe tarzı işletme bölgeye kazandırıldı. Şelale manzaralı restoranda yemek yerken aynı zamanda doğa güzelliklerini seyretmek harika oluyor.  

2.Side Antik Kenti: Manavgat’ta birden fazla uygarlık ev sahipliği yaptı. Bunların en eskileri, Lidyalılar, Yunanlılar ve Bizanslılar. Lidyalılardan kalan antik şehir Side ise, Side plajının yakınlarında bulunuyor. Antik kentte hamam, şehrin giriş kapısı, tarihi evlerin kalıntıları ve tapınak gezilebiliyor.

3.Apollon Tapınağı: Yunan mitolojisinde güzellik ve ışık tanrısı olarak geçen Apollon’un tapınağı Side Antik Kent sınırları içerisinde bulunuyor. Tapınak M.S 150 yılına ait. Bu nedenle önemli bir tarihi eseri ifade ediyor. Deniz manzaralı tapınağın Yunanlılar için önemi büyük. Bu nedenle birçok Yunan tapınağı ziyaret ediyor. Tarihi bir miras olarak Manavgat’ta gezilecek yerler listesinde bulunuyor.  

4.Köprülü Kanyon Parkı: Manavgat’ın en önemli duraklarından birini ifade ediyor. Tatilciler için harika bir yeşillik cenneti ve doğa yürüyüşü yapma yeridir. Yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret akınına uğrayan Kanyon Parkı içerisinde hem doğadan hem de tarihi zenginliklerden birçok şey bulmak mümkündür. Sedir ağaçları arasında kurulan Artemis ve Zeus tapınakları bunlardan birisidir.

5.Etenna Antik Kenti: Manavgat antik kentler açısından önemli bir zenginliğe sahiptir. Yine yeşiller içerisinde kurulan Etenna Antik Kenti, görülmesi gereken antik kentlerden birisidir. Mezarların, tapınak ve evlerin bulunduğu antik kentin yeşiller içerisinde yükselmesi diğer antik kentlerden çok daha farklı görünüme sahip olmasını sağlıyor.

6.Aspendos Köprüsü: Selçuklular döneminden kalan köprünün tarihi 13.yy dayanıyor. 260 metrelik köprünün günümüze kadar gelebilmesinin en önemli sebepleri arasında o dönemdeki mimari tekniğin ilerlemiş olması dikkat çekiyor. Köprü için seçilen malzeme ve yapılan hesaplar, 8 asırdır köprünün ayakta kalmasını sağlıyor.

7.Titreyen Göl: Manavgat’ın en meşhur gezi alanlarından birisidir. Gölün en sakin havalarda bile titriyor gibi görünmesi gölün isim sebebi oluyor. Göl ve gölün etrafındaki doğal güzellikleri keşfe çıkararak harika bir doğa yürüyüşü yapabilirsiniz. Göl civarında dinlenebileceğiniz yerler bulunuyor.  

8.Oymapınar Gölü: Manavgat’ı gezmek isteyenlerin gelecekleri adreslerden birisi de, bu harika göldür. Doğal güzelliklerin cömertçe sunulduğu gölde vapur turu yapmak mümkündür. Ayrıca rafting, dağ yürüyüşleri ve tırmanışları gibi aktiviteler yapabileceğiniz işletmeler de burada yer alıyor.  

9.Manavgat Külliye Camii: Antalya’nın ikinci büyük camisini ifade eden Külliye Camii, sadece Müslümanlar tarafından değil birçok farklı kültür ve dinden insanlar tarafından ziyaret akınına uğruyor. Caminin harika ve görkemli mimarisi ziyaret akınlarının en büyük sebepleri arasında yer alıyor.  

10.Oluk Köprü: Romalılar döneminde yaptırılan köprü yaklaşık olarak 14 metre kadardır. Çok eski bir köprü olması nedeniyle Manavgat gezi listesinde yer alması gerekiyor. Köprü Selge Antik şehrine ulaşımı kolaylaştırmak için göl üzerine Romalılar tarafından yapılıyor. Zengin gezilecek yerleri ve harika doğasıyla Manavgat mutlaka ziyaret edilmesi gereken noktalar arasında bulunuyor. Eşsiz konaklama fırsatlarını değerlendirerek mükemmel bir tatilin tadını Manavgat sınırları içerisinde yaşa!  

www.delphinhotel.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR Seyahat Edilecek Bölge Seçimi Antalya'da Mükemmel Bir Tatil Geçirmek İçin 5 Sebep Doğru Oteli Seçmek Antalya'da Ne Yapalım?

02.07.2021