Antalya Kaleiçi Turizmin Altın Noktası

Antalya Kaleiçi bölgesi, tarihi antik çağlara kadar uzanan çok önemli bir merkezdir. Bölgedeki tarihi yerleşim yerini hem içeriden hem de dışarıdan surlar çevirmiştir. Bu surların Helenistik, Roma, Bizans Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait olması, Antalya’nın her yüzyılda çok önemli bir yaşam merkezi olduğunu bize göstermekle birlikte, bunda en büyük payı olan unsurlar olarak da denizi olması nedeniyle kentin bir liman şehri olduğunu göz önünde bulundurmak gerekir.

Antalya Akdeniz Ticaretinde En Önemli Liman Şehri Vazifesi Gördü

Bütün Akdeniz coğrafyasını gözünüzün önüne getirdiğinizde yüzyıllar boyunca kıtalar arası denizlerden büyük bir deniz ticaretinin yapılmış olduğunu hayal etmek dahi insanın hayal dünyasını alt üst ediyor. Korsanların ilk başta bu coğrafyayı oldukça yoğun bir yağma altına tutmuşlar.  Daha sonra tüm kıyı şehirlere sahip olmuşlar ve daha sonra bu kendileri yerleşik hayat geçip ticaret yapmışlar. Ticaretlerini daha sağlıklı sağlıklı ve güvenli sürdürebilmek için ise yeni kentler kurmuşlar. Antalya kaleiçinde bölge surları içerisinde 3000’e yakın ev var. Bu çok büyük bir rakamdır. Bu binaların karakteristik özellikleri Antalya’nın tarihi mimarisi hakkında bizlere fikir vermekle birlikte bölgedeki yaşam tarzını, gelenek ve görenekleri, halk bilim içindeki pek çok unsurları ortaya koymakta...

Antalya'nın Mimari Yapısı ve Estetiği Günümüz Anlayışıyla Buluşmalıdır

Günümüzde önemli bir eğlence merkezi olan bu bölgede özellikle gündüzleri alıcı gözle dolaşmak, binaların karakteristik mimari özelliklerini görmek ve günübirlik turlarla hoşça vakitler geçirmek tatilinizi oldukça özel kılacaktır. Ayrıca buraya yapacağınız bir günlük seyahatle kaleiçindeki tüm değerli yapıları ve önemli kalıntıları gezmenizin imkânı da yoktur. Kaleiçi en az üç gün boyunca gezilmesi gereken bir bölgedir. Özellikle Roma döneminden ve Selçuklu döneminde kalma kalıntılar, yerli ve yabancı pek çok turistin dikkatini çekmektedir. Fotoğrafçılar, fotomodeller, tasarımcılar ve modacılar, yazarlar için bir ilham şehridir Antalya. Hadrian Kapısı, Yivli Minare, Keyhüsrev Medresesi, Karatay Medresesi, İskele Camii, Tekeli Mahmut Paşa Camii, Hıdırlık Kulesi, Kesik Minare Camii Zincirlihan Türbesi, Nigar Hatun Türbesi, İskele Camii mutlaka görülmesi gereken yerlerdir.

Antalya’nın en dikkat çekici bir başka coğrafik değeri ise falezlerdir. Falezleri en iyi şekilde görmek ve fotoğraflamak istiyorsanız bunun için sizlere tavsiyem Lara’dan başlamak üzere tüm kıyı boyunca o muhteşem Antalya manzarasını da gözlerinize hapsederek falezlere kadar gelmenizdir. Hatta biraz daha Konya altına kadar ilerleyip tekrar geri dönüşle Lara’ya varacağınız bir güzergâhı sizlere tavsiye edebilirim. Deniz manzarasında çekeceğiniz eşsiz videolara, tatilinizin en güzel anıları içerisinde mutlaka yer alacaktır.

Antalya'da Tatil Ayrıcalıklıdır ve Anı Biriktirmek İçin Çok Yerinde Bir Adrestir

Böyle bir tatili kendinize ön gördüğünüzde yanınıza yüksek kalitede çekim yapan bir video kamera almanızı da şiddetle tavsiye ederim. Çünkü ne yazık ki tatillerimizi ve o eşsiz anları kaliteli olmayan teknolojilerle çekmeye kalktığımızda sonuç bazen bizleri mutsuz edebiliyor. Bu nedenle tatile çıkmadan önce mutlaka bu tür ihtiyaçlarınızı da gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Ayrıca Antalya'ya gidip de Antalya Müzesi'ni görmemeniz tatilinizin en büyük eksikliği olacaktır.

Korona Virüsü Tatile Engel Değildir Fakat Bu Nerede Kalacağınıza Bağlı!

Bu yıl belki korona virüsü nedeniyle evlerimize kapanmış olabiliriz, fakat turizmin yine sağlığımıza ve bir takım kurallara dikkat ettiğimiz takdirde rahatlıkla yapılabileceği kanısındayım. Belki eskisi gibi çok kalabalık ve de yoğunlukların olmadığı bir tatil olacak. Fakat öyle olsa da tatil için gerekli önlemlerini almış, maske ihtiyaçlarını karşılaşmış, her türlü sağlık, hijyen koşullarına en maksimum şekilde dikkat edilmiş olması gerekir. Delphin Oteller Gurubu bu saydığım imkanları sizlere fazlasıyla sunuyor. Sizlere oteli gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. Kendinize böyle bir fırsat verdiğinizde ne kadar yanılmadığımı da göreceksiniz. Şunu unutmayınız ki otelin kendi bünyesinde hem maske üretimi yapmakta hem de personelini her türlü sağlık ve hijyen şartlarını değiştirecek tedbirlerini üst seviyede almıştır. Bu konuda bölgeye de örnek olmuştur.

Umarım hayat en kısa zamanda normale döner ve dönmelidir de… Bunu da hep birlikte aşacağımızı ve önümüzdeki aylarda kontrollü olarak tatil yapmanın yollarının da açılacağını günlerle sizlerle yeniden buluşmayı çok arzu ediyoruz.

Silvan Güneş

Biyografi Yazarı

https://www.youtube.com/watch?v=FdZ9bgTATp8

11.06.2021