Kışın Antalya'da Görülmeye Değer 5 Yer

Fotoğraf: greenp / GettyImages

Yaz aylarında tatil yapmak daha popüler olsa da kış ayları da bazı özellikler bakımından tatil için uygundur. Antalya kış tatili de yaz tatili kadar tercih edilmektedir. Antalya, kışın başka bir güzel yüzünü ortaya koyuyor ve yine kendine hayran bırakıyor. Huzur, sakinlik, eğlence ve keyfi bir arada bulabilirsiniz. Kışın Antalya’da yapacaklarınızın bir sınırı yok. İşte kışın Antalya’da mutlaka görmeniz gereken 5 yer!

 

Saklıkent

Beydağları’nın karlı zirvelerinde gizli kalmış bir yer. Buradan tüm Antalya’nın manzarasını görmeniz mümkün. Akdeniz’in heybetli görüntüsü de manzaranıza eşsiz bir görünüm katıyor. Antalya’ya 45 km uzaklıkta bulunan Saklıkent Kayak Merkezi, kartpostallardaki karlı manzarayı gözler önüne seriyor adeta. Kış tatilini en keyifli yerlerinden olan Saklıkent’te bir de kayak okulu bulunuyor. Otelde, restoranda, kafede bir şeyler içerken kayak yapanları izlemek oldukça keyifli. Antalya kış tatili konusunda önde gelen merkezlerden biri. Her seviyeye uygun pist bulunduğu için herkese hitap ediyor. Yalnızca kayak değil, paintball ve safari gibi eğlenceli aktiviteler de yapabilirsiniz.

 

Finike Sahilleri

Antalya’nın en güzel köşelerinden olan Finike, yaz aylarında olduğu kadar kışın da eşsiz bir görüntü sunuyor. Akdeniz manzarasını kış aylarında Finike’den görebilir ve soğuk havalarda eşsiz portakal kokuları arasında gezebilirsiniz. Narenciye cenneti olarak da anılan Finike’de portakal, mandalina ve limon bahçelerini kış aylarında ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca yat limanının da kışın ayrı bir güzelliği var. Eğer vakit bulabilirseniz Finike’nin antik kentlerini de görmenizi tavsiye ederiz. Finike’de bulunan Antalya kış tatil otelleri yaz aylarına göre oldukça uygun fiyatlar sunar. Böylece hem keyifli vakit geçirebilir hem de bütçenizi koruyarak tatil yapabilirsiniz.

 

Çığlıkara Ormanları         

Sedir ağaçlarından oluşan bir orman olan Çığlıkara, Antalya’nın gizli kalmış güzelliklerinden. Batı Torosların yüksek noktalarından korunuyor. Etrafında hiç yerleşim yeri bulunmuyor ve buraya özel izinle giriliyor. Kış aylarında yeşilin ve beyazın buluştuğu eşsiz bir manzara sunuyor. Kızlar Sivrisi’ni tam karşıdan görmeniz mümkündür. Ayrıca her mevsim yeşilini korumayı başaran nadir yerlerden biri. Doğa ve hayvanlarla baş başa kalmayı sevenler, sakin bir tatil isteyenler için eşsiz bir manzara sunuyor. Kışın Antalya tatili yapacaksanız mutlaka rotanıza burayı eklemelisiniz.

 

Olympos Antik Kenti

Antalya’nın batısında Kumluca ilçesi Tahtalı Dağı’nın 10 km kuzeyinde yer alan Olympos, oldukça eski bir yerleşim yeridir. Antik dönemden kalan pek çok mimari yapı ve tarihi eseri bu gezintide görebilirsiniz. Yaz aylarında ayrı bir güzel olduğu gibi kış aylarında da eşsiz bir manzara sunar. Antalya Olimpos kış tatili yaparken konaklamak için tercih edebileceğiniz pek çok yer var. Genellikle ağaç evler ve bungalovlar bulunan Olympos’ta Kadir’s Tree House ön plana çıkmıştır. Konforlu bir şekilde konaklayabileceğiniz, pek çok imkanı sunan bu tesis, kış aylarında da hizmet vermektedir.

 

Oymapınar Gölü

Antalya’nın doğal güzellikleri arasında yer alan Oymapınar Gölü, Manavgat Nehri’ne giderken görülen barajın arkasına gizlenmiş bir cennettir. Kışın mutlaka görmeniz gereken Oymapınar Gölü’nde tekneyle tur yapabilir ve çevresinde bulunan dağ ve ormanlarda gezebilirsiniz. Piknik yapmak için de uygun olan Oymapınar Gölü’nde soğuk kış günlerinde, sıcak içecekler ile içinizi ısıtabilirsiniz. Antalya kış tatil yerleri arasında en sık ziyaret edilenlerden biridir. Antalya’da kış tatili planlıyorsanız, Manavgat’ta bir otelde kalabilir ve kısa süre içinde Oymapınar Gölü’ne ulaşabilirsiniz. Doğayla iç içe, bol oksijen alabileceğiniz, eşsiz manzaraya sahip Oymapınar, Antalya’nın kış aylarında da ne kadar güzel olduğunu kanıtlar nitelikte.

30.11.2021