Kış Mevsiminin Vazgeçilmezi: Saklıkent Kayak Merkezi

Fotoğraf: cometary - GettyImages

Kış turizmi ile de en az yaz turizmi kadar ilgi gören Antalya, Saklıkent ile her yıl oldukça fazla ziyaretçiyi ağırlamaktadır. Saklıkent Kayak Merkezi Torosların Beğdağları bölümünde bulunan Bakırlıdağı yamacına kurulmuş tesisler ve dağ evlerinden oluşur. Antalya’nın saklı cenneti olan Saklıkent’te kar kalınlığı yaklaşık 100-200 cm’dir ve zirvede 4 metreye kadar ulaşır. Antalya merkeze yaklaşık 1 saat, ortalama 50 kilometre mesafededir.

Saklıkent Kayak Merkezi farklı bir deneyim yaşamak isteyen bireylerin tercih ettiği gerek konaklama gerekse eğlence bakımından misafirleri tatmin edecek olanaklara sahip bir bölgedir. Özellikle Antalya gibi genel olarak sıcak bir şehirde kayak yapabilmek oldukça eğlenceli bir deneyim olacaktır.

Saklıkent’e çoğunlukla kayak yapmak için gidilir. Bunun yanında dinlenme amacı da Saklıkent Kayak Merkezi’ni tercih edebilirsiniz. Eşsiz kar görüntüsü ve şömine başında şarap keyfi adeta huzur veriyor. Ahşap malzemelerle dekore edilmiş bu rustik ortamda, şehir kalabalığından uzak bir şekilde sakinleşebilirsiniz. Eğer kayak yapmak için geldiyseniz, sizi burada 4 farklı kayak pisti karşılayacak. Amatör, orta seviye ve profesyonel kayakçılar için farklı pistler bulunur. Saklıkent Kayak Merkezi Antalya pistleri ile ilgili aşağıda kısaca bilgi verilmiştir:

●      Sarı pist: 300 metre uzunluğa sahiptir ve eğitim amaçlı kullanılır. Profesyonel kayak ve snowboard antrenörleri eşliğinde baby lift ile zirveye ulaşabilirsiniz.

●      Mavi pist: 1500 metre uzunluktadır ve amatör kayakçılar için uygundur. Yumuşak eğimlere sahiptir ve profesyonel piste geçmeden önce eğitim alınan bölümdür.

●      Siyah pist: Pistin uzunluğu 1500 metredir ve yukarıda Kırmızı Pist’e bağlanır. Bu piste Karakaya’dan telesiyej ile ulaşabilirsiniz. Ara istasyon olarak kullanılır ve zirvenin yarısından başlar. Siyah dik bir yamacın üzerinde bulunur fakat Kırmızı Pist kadar keskin virajlara sahip değildir.

●      Kırmızı pist: Pist uzunluğu ortalama 4 bin metreyi bulur ve buraya ulaşmak için Karakaya telesiyejini kullanmanız gerekir. Daha çok profesyonel kayakçıların kullandığı pisttir. Dağın zirvesinden başlar ve keskin viraj ve dik yokuşlardan oluşur.

Saklıkent Kayak Merkezi hem ailelerle hem de arkadaşlarla tercih edilebilir. Ortalama kar kalınlığı 100 ile 200 cm arasında değişkenlik gösterir; zirvesi kimi zaman 4 metreye kadar kar ile kaplanabilmektedir. Kayak Merkezi’nin bulunduğu bölge yılın ortalama 2 ayı güneşlidir.

 

Saklıkent Kayak Merkezi’nde Nerede Kalınır?

Saklıkent Kayak Merkezi konaklama için pek çok farklı seçenek sunar. Tesisin içinde kalabileceğiniz ağaç evler bulunur. 32 standart odası ile hizmet verir ve otel 5 yıldızlı konfora sahiptir. Saklıkent Kayak Merkezi bünyesinde toplam 477 müstakil ev bulunur. Buralarda da kalmanız mümkündür. Ayrıca tesise yakın otel ve konaklama merkezleri de vardır. Burada yer alan moteller yaklaşık 200 kişilik kapasiteye sahiptir. Kayak merkezine çok yakına kurulmuştur. Sabah uyanıp tesise gelerek belli bir ücret karşılığında içeri girebilirsiniz.

 

Saklıkent Kayak Merkezi Fiyatları

Saklıkent Kayak Merkezi’ne girmek, kayak yapmak, konaklamak veya teleferiğe binmek için belli ücretler ödemeniz gerekir. Kayak takımlarının kiralanması ve belirli araçların kullanılması için Saklıkent Kayak Merkezi fiyatları değişkenlik gösterebilmektedir.

Saklıkent Kayak Merkezi otel fiyatları oda sayısı, kişi sayısı, konum ve sezona göre değişiklik göstermektedir. Kayak merkezi içinde yer alan evlerin özelliklerine göre de fiyatlar arasında farklılıklar görülür. Çevrede uygun fiyatlı pek çok konaklama merkezi bulmanız mümkün. Ayrıca fiyatları daha uygun hale getirmek için erken rezervasyon yapmanız tavsiye edilir.

28.12.2021