Yaz Tatilinizi Alanya Otellerinde Geçirmeniz için 5 Neden

Fotoğraf: Olga_Gavrilova - GettyImages

Antik Çağ’da Pamfilya’nın doğusunda yer alan Klikya ve her iki bölgenin hemen ortasında yer alan Alanya, her iki kültürden de etkilenmiş bir şehirdir. Anadolu Selçuklu Hükümdarı Alaaddin Keykubat’ın fethi ile Türkler tarafından egemenliği kazanılan şehrin adı Alaiye olmuştur. 1935 yılında Atatürk’ün Alanya’yı ziyareti ile şehir günümüzdeki ismine kavuşmuştur. Tarihi dokusu ve eşsiz doğal güzellikleri ile her sezon rağbet gören Alanya otelleri, şehrin güzel atmosferinin tadını çıkarmanıza olanak tanır. Hem Türkiye’den hem de yurtdışından misafirler tarafından ilgi gören Alanya’daki oteller, tatilinizin en iyi şekilde geçmesine olanak tanımaktadır. Özellikle yazın kavurucu sıcaklarında denize girip güneşlenmekten hoşlananların favorilerinden biri olan Kleopatra Plajı Alanya otelleri tercihini arttırmaktadır. Peki Alanya'nın en iyi otelleri arasından hangi oteli seçeceğinizi nasıl belirleyebilirsiniz? Sizlere yaz tatilinizi Alanya Türkiye'deki oteller ile değerlendirmeniz için beş neden sıraladık. Siz de bu beş nedenden dolayı tatilinizi Türkiye Alanya otelleri konaklamasıyla geçirebilirsiniz.

 

Alanya Tatili için İlk Neden: Tarihi Mirasa Tanıklık Etmek 

Alanya, geçmişten günümüze bünyesinde bulundurduğu eşsiz uygarlıkların etkisi ile geniş bir tarihi mirasa sahiptir. Bunların ilk akla gelenleri arasında Syedra Antik Kenti yer almaktadır. M.Ö. 7.yüzyıla kadar dayanan bu antik kent, varlığını 13.yüzyıla kadar sürdürmüştür. Kentin etrafı sularla çevrilidir ve içerisinde doğal su kaynaklarıyla güçlenen sarnıçlar yer almaktadır. Alanya otelleri her şey dahil hizmetleri ile tatilinizi konforlu bir hale getirebilirsiniz. Alanya otelleri Türkiye içerisinde yer alan birçok kültürel mirasa ev sahipliği yapmaktadır. Siz de Syedra Antik Kenti’nin yanı sıra birçok farklı tarihi yere gerçekleştireceğiniz ziyaretiniz ile tarihi dokuya yakından tanıklık edebilirsiniz.

 

Deniz, Kum, Güneş Üçlüsünden Vazgeçemeyenler için İkinci Neden: Kleopatra Plajı  

Alanya’yı ziyaret edip ünlü Kleopatra Plajı’nı görmemek olmaz. Damlataş Mağarası önünden Damlataş Plajı ile başlayan bu özel plaja her yıl binlerce turist ilgi göstermektedir. Alanya Kleopatra sahil otelleri konaklamasının ayrıcalığıyla sizler de bu güzel plajda uzun uzun vakit geçirebilirsiniz. Plaja gitmeden önce Damlataş Mağarası’nı ziyaret edebilirsiniz. Alanya’daki 5 yıldızlı oteller, size evinizin konforunu aratmayacak bir hizmet sunmaktadır. Konforunuzdan taviz vermeden plajın tadını çıkarmak için sizler de sahil yakınındaki otelleri tercih edebilirsiniz. Alanya yakınlarındaki oteller ile değerlendirdiğiniz tatillerinizde de plajın keyfini çıkarmanız mümkün.

 

Manzaranın Keyfini Çıkarmayı Sevenler İçin Üçüncü Neden: Alanya Kalesi   

Alanya'nın manzarasının keyfini çıkarmak için gezeceğiniz en güzel yerlerden biri Alanya Kalesi olacaktır. Kaleden Kleopatra Plajı, Alanya Limanı ile Keykubat Plajı ve Cilvarda Burnu’nun kuşbakışı manzarasını doyasıya seyredebilirsiniz. Alanya merkez otelleri konaklamalarınızda merkeze 3 kilometre mesafede bulunan Alanya Kale’sini rahatlıkla ziyaret edebilirsiniz. Alanya Kale’sine yakın bir konumda bulunan Ehdemek, Gemili Mescit, Sarnıç, Akbeşe, Sultan Mescidi ve Türbesi, Alanya Feneri ziyaretlerinizi kaleyi görmeye gittiğinizde değerlendirebilirsiniz. Alanya’nın en iyi otelleri sayesinde şehrin en görülesi tarihi ve kültürel yerlerini kolaylıkla ziyaret edebilirsiniz.

 

Tarih ve Sanatseverler için Dördüncü Neden: Kızılkule 

13. Yüzyıl Selçuklu Sultanı I.Alaaddin Keykubat tarafından yaptırılmış olan Kızılkule, Alanya’nın simgelerinden biridir. Selçuklu mimarisinin eşsiz örneklerinden biri olan Kızılkule’nin terasından manzarayı doya doya seyredebilirsiniz. Alanya otelleri 5 yıldızlı her şey dahil hizmetleri ile tatilinizin keyfini çıkarırken bölgede gerçekleştireceğiniz gezileriniz arasında Kızılkule’ye mutlaka yer verin. Kızılkule içerisinde açılan sergiler ile tarihe tanıklık edişinizi sanatseverliğiniz ile bütünleştirmeniz mümkün. Alanya otelleri 5 yıldız hizmet kalitesi ile Alanya’nın zenginliklerinin tadını çıkarmanızı kolaylaştıracaktır.

 

Lezzet Seyahatlerini Sevenler için Beşinci Neden: Yöresel Alanya Lezzetleri

Alanya otel rezervasyonu avantajı ile tatilinizi lezzetlendirmeniz çok kolay. Alanya otelleri 5 yıldızlı her şey dahil paketleri ile bölgenin yöresel lezzetleri akdarı çorbası, ilibada sarması, öksüz helvası gibi birbirinden lezzetli ürünleri tadabilirsiniz. Türkiye Alanya otelleri 5 yıldız hizmet kalitesi ile keyifli bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

29.12.2021