Antalya için Yemek Zamanı! Uluslararası Sokak Lezzetleri Festivali Başlıyor

Bugüne kadar birçok prestijli ulusal ve uluslararası organizasyona ev sahipliği yapan Antalya, bu hafta çok keyifli ve eğlenceli bir festivale merhaba diyor. Uluslararası Sokak Lezzetleri Festivali, 7 Eylül Cuma gününden 9 Eylül Pazar gününe kadar 3 gün boyunca dopdolu bir programla dünya çapında lezzetlerle damak tadına ve mideye, konser ve aktivitelerle de eğlenceye davet ediyor. Yaz aylarına  veda ettiğimiz şu zamanlarda Antalya’nın tadını Eylül ayında da çıkarmak isteyenler için keyifli bir hafta sonu alternatifi olan Uluslararası Sokak Lezzetleri Festivali programı ve detaylarını sizler için inceledik. Şimdi birlikte festivalin ve lezzetin yolculuğuna çıkalım.

Uluslararası Sokak Lezzetleri Festivali Ne Zaman, Nerede? Festival Programı Detayları

Festival, 7-9 Eylül tarihlerinde Antalya’da Aktur Lunapark yanındaki festival alanında gerçekleştirilecek. Türkiye’nin yanı sıra  15 ülkenin mutfağının buluşacağı ve gurmeler ile boğazına düşkün olanlar için bir ziyafet anlamına gelen festivalde yemeklerin çeşitliliği kadar yapılacak aktiviteler ile konserler de oldukça iddialı. 10.000 metrekare büyüklüğünde kurulacak festival alanında 200’den fazla farklı lezzet yer alacak. 3 gün boyunca saat 12:00 ile 23:00 arasında ziyaretçilere açık olacak olan organizasyon, şimdiden ses getirdi. Antalya’da sonbaharı, birbirinden güzel lezzetlerle karşılayacak olan festivalde uluslararası saygınlığa sahip olan şefler de danışmanlık yapıyor. Festivalde yer alacak yemekler ve ülkelerin detayları öncesinde kısaca bu şeflere değinelim.

Bilge Erk

Uluslararası Sokak Lezzetleri Festivali danışman şeflerinden olan Bilge Hanım, 15 yıllık uçuş hostesliği süresince gezdiği ülkelerin mutfaklarından etkilenerek aşçılık okumaya karar vermiş. Aşçılık Okulu Usla’nın Profesyonel Aşçılık Bölümü’nden mezun olduktan sonra girişimciliği ve Türk Mutfağı atölye çalışmaları ile dikkat çeken Bilge Hanım, uluslararası tecrübesi olan, yaratıcı bir şef.

Muzaffer Aydın

Kremlin Culinary Cup Moskova, Almanya Erfurt WACS Dünya Aşçılar Olimpiyatları, Köln Gastronomi Festivali, İstanbul Gastronomi Festivali gibi organizasyonlarda yer alarak başarılar kazanan ve Türkiye Aşçılar Milli Takımı kaptanlığı yapan Muzaffer Bey, hayli aktif ve deneyimli bir şef. Muzaffer Bey’in kariyerinde devlet başkanları için mönü hazırlamak da var.  Uluslararası Sokak Lezzetleri Festivali danışman şeflerini tanıdıktan sonra şimdi de yemeklere ve katılımcı ülkelere geçebiliriz. Festivalde Türkiye ile birlikte 15 ülke davetli ve katılımcı pozisyonundalar. Avrupa’dan; Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, Amerika'dan; Meksika ve Brezilya Asya’dan; Güney Kore, Çin, Tayland, Hindistan, Pakistan, Özbekistan, Endonezya, Sri Lanka, Japonya ve Lübnan, Afrika’dan ; Fas ülkelerinin yanında KKTC de bu 15 ülke arasında yerini alıyor. Davetli ülkelerin lezzetlerine gelince. Öncelikle bu saydığımız ülkelerin mutfaklarına meraklıysanız Uluslararası Sokak Lezzetleri Festivali tam size göre. Her ülkenin öne çıkan lezzetleri, sizlerle olacak. Lübnan mutfağından Falafel, İtalya Mutfağından Cannoli, Çin’den Tatlı ekşi soslu tavuk, Hindistan’dan Aloo Tikki, Fransız Baget Sandviç, Almanların Bratkartofeeln’i, Özbek Pilavı ya da Kıbrıs’ın Şeftali Kebabı ilk göze çarpanlar ama elbette lezzetler bunlarla sınırlı değil. Tabi festivalin sokak lezzetleri festivali olduğunu unutmayın. Dolayısıyla her ülkenin bu bağlamda lezzetleri sizlerle buluşacak. 200 farklı lezzetin içinde Türk mutfağı tarafında ise Adana Börekten süt mısıra, karides şişten kokoreçe, yok yok.  Doymaya doymamaya hazır olmanız gereken festivalde kendinizi önceden iyi hazırlayın deriz. Uluslararası Sokak Lezzetleri Festivali Etkinlikleri

Festivalde elbette yemek en ön planda ve herkes karnını doyuracak. Bu konuda bazı hatırlatmaları, yazımızın son bölümünde yapacağız. Ancak önce yemek dışında festival programında yer alan etkinliklere bakalım. Öncelikle aktiviteler 3 gün boyunca festival alanında devam edecek. Bu aktiviteler, hem çocuklar hem de yetişkinler için. Bu nedenler çocuğunuzla geldiğinizde yalnızca çocuğunuzun eğleneceğini düşünmeyin, festival sizleri de düşünüyor. Ayrıca her gün festival alanında çocuk gösterisi de olacak. Festivalin en keyifli aktivitelerinden biri de ünlü şeflerin yönetiminde yapılacak yemek yarışması. Bu konuda festival alanında organizasyon yönetiminden bilgi alabilirsiniz. Yemek yarışmasının başlama saati 16:15. Bunların ilki Pizza Yeme Yarışması. Katılım ve diğer detaylara festivalin Facebook sayfasından ulaşabilirsiniz. Yine her gün saat 17:15’te festival alanında ünlü şeflerin sokak lezzetleri sunumları ile gastronomi meraklıları için söyleşileri olacak. Sınırsız bir dünya olan gastronomi ve aşçılık konusuna ilginiz varsa kaçırmayın deriz.  Gelelim festivalin konserler bölümüne. Uluslararası Sokak Lezzetleri Festivali her gün akşam saatlerinde keyifli konserlere ev sahipliği yapacak. İlk gün yani 7 Eylül Cuma saat 18:00’de The Mob grubu açılışı yapıyor. Antalyalıların yakından tanıdığı grubun ardından saat 20.00’de bu kez Turbulence Orkestrası farklı bir tarzla sahne alacak. Akşam konserleri, bunlarla sınırlı değil. Gecenin öne çıkan ismi Ece Seçkin, saat 21:00 ile 23:00 arasında hayranlarıyla buluşacak. 26 yaşındaki şarkıcı, iki yıldır oldukça popüler ve festivaldeki coşturmaya hazırlanıyor. Festivalin ikinci gününde saat 18:00’de alternatif bir müzikle Sütlü Kakao grubu ile 19:30’da MayDay grubu sahne alıyor. Bu iki alternatif grup ile ısındıktan sonra saat 21:00’de Burak King, farklı rap tarzıyla sahne alacak. Yine yeni dönemin dikkat çeken bir ismi olan Burak King, kendisini sevenleri bekliyor. 9 Eylül Pazar konser programı ise çok iddialı. Önce 18:00’de 35&07 Band, ardından da meraklılarının yakından tanıdıkları Dolapdere Big Gang festivali ayağa kaldıracak. Ve festivalin kapanışını saat 21:00’de sahne alacak olan Eypio yapacak. Rap şarkıcısı Eypio, son olarak Çukur dizisinin müzikleri ve Mustafa Sandal ile yaptığı düetle çok konuşulmuştu.

Uluslararası Sokak Lezzetleri Festivali Ücretli mi? Ulaşım ve Katılım

Uluslararası Sokak Lezzetleri Festivali, maalesef ücretsiz festivallerden değil. Festival yönetimi, bunun sebebini festival sayfasında : “Festival alanında gün boyu aktiviteler, gösteriler, yarışmalar gerçekleştirilecek ve ünlü müzik grupları sizlerle birlikte olacak. Tüm katılımcıların aileleri ile birlikte huzurlu ve keyifli bir festival yaşamaları için makul bir giriş ücreti belirlenmiştir.” Şeklinde açıklıyor. Peki bilet ücretleri ne kadar? Mobilet uygulaması ve  web sayfasından online olarak ya da Aktur Lunapark Belediye İşhanı, İhsan Özkoç Kuyumculuk önü, Alya Market Mağazaları, Terra City AVM, Antalya Migros AVM , Mall of Antalya AVM noktalarından temin edebileceğiniz biletler, günlük öğrenci 10 TL, tam 15 TL olurken 3 günlük kombine almak isterseniz öğrenci 20, tam 30 TL şeklinde. Yani festival yönetimin de belirttiği gibi makul ücretler denilebilir. Konyaaltı ve Muratpaşa Belediyesi ile Kültür Bakanlığı’nın desteklediği festivalin destekçileri arasında Uluslarası Kadın Dayanışma Derneği ve ATS de bulunuyor. Festival alanı olan Aktur Lunapark’a ise Antalya’nın birçok noktasından belediye otobüsleri ile ulaşım mümkün. Siz de damak tadınıza düşkünseniz Antalya’da bu hafta sonu düzenlenecek olan Uluslararası Sokak Lezzetleri Festivali’ni kaçırmayın. Güzel bir etkinlik sizleri bekliyor.

02.07.2021