DELPHİN IMPERIAL BAHÇE DEPARTMANI-2017

Delphin Hotels Bahçe Departmanı Bahçe Koordinatörü yönetiminde her otelimizde bir Bahçe Şefi kontrolünde bahçıvan ekiplerimizle çalışmaktadır. Bahçıvan ekiplerimizin içinde sulamacı, gübrelemeci, ilaçlama, bakım, traktör şoförü personellerimiz mevcuttur. Mevcut personellerimiz misafirlerimizin güzel, bakımlı, rengarenk bir ortamda tatillerini yapabilmeleri için büyük bir özveriyle çalışmaktadırlar. Bahçelerimizde birçok çeşit ağaç, çalı, sukkulent, mevsimlik bitkilerimiz mevcuttur. Bölge iklimine uygun olan ağaç ve çalı bitkilerimiz, görsel zenginlik ve fonksiyonel özellikleri ile bahçelerimizi süslemektedir. Çalı çeşitlerimiz ile hem çit amaçlı bölümleri ayırma, hem görsel olarak, yaprak renkleri, çiçekleri ve formları ile bahçemizi güzelleştirmekteyiz. Mevsimlere uygun mevsimlik bitkiler ile bahçemizi renklendirmekteyiz. Mevsimine göre farklı renk mevsimlik kullanarak, bahçemizin çehresini her zaman farklı göstermek için uğraşmaktayız. Bahçe ekiplerimizle bahçemizde yapım, bakım, onarım işlerimizi yürütmekteyiz. Bahçemize yeni dahil olan alanlarda uygun bitkilerle yapım işlerini, mevcut bitkilerin görsel olarak en güzel şekilde görünmeleri için mevsime ve sezona uygun bakım işlerini, çeşitli sebeplerle kuruyan, ölen bitkilerin yenileriyle değiştirilmesi ile onarım işlerini yapmaktayız. Bahçe departmanında mevcut 4 traktör ve her otelimiz için gerekli makine, aletlerimiz ve donanımlarımızla departman içi ve diğer departmanlarımızın işleri için çalışmaktayız. Bu anlamda personellerimize makine anlamında destek olmaktayız.

Peyzaj alanlarının; bitkinin kullanış amacına göre ve dikili olduğu yerin fiziksel özelliklerine uygun bir şekilde bakımının yapılmasının, bu bakım işlerinin zamanında ve düzgün bir şekilde olmasının insan psikolojisi üzerinde olumlu etkileri olmaktadır. Peyzaj alanlarının kötü olması insanın kendisini huzursuz ve mutsuz hissetmesine sebep olmaktadır. Bu amaçladır ki; peyzaj alanlarımızın bakım çalışmalarını zamanında ve düzgün bir şekilde yaparak, misafirlerimizin tatillerini mutlu ve huzurlu bir şeklide geçirmelerine katkı sağlamaya çalışmaktayız. Bahçe çalışmalarımızı günlük, haftalık, aylık ve mevsimlik planlamalar dahilinde yürütmekteyiz. Çalıştığımız materyal canlı olduğundan dolayı, doğru zamanlarda doğru planlamalarla bitkilerimizi en güzel durumlarında tutmalıyız. Günlük çalışmalarımızda alanımızın sulama ve mıntıka temizliği işleri yapılmaktadır. Haftalık programlarımızda çim kesimi, çit kesilmesi, düzeltilmesi, yollara ve kullanma alanlarına gelen bitki dallarının kesilmesi gibi işlerimizi yapmaktayız. Aylık periyotlarda, gübreleme, ilaçlama, ağaç diplerinin çapalanması, yabancı otların temizliği işlerimiz vardır. Yıllık programlarımızda ise mevsim bakımlarımızı yani kış programında, ağaç ve çalı bitkilerimizin kış budamalarını, yıllanmış bitkilerimizin gençleştirme budamalarını, kışlık mevsimlik bitki dikimi, yaz programında ise şekil budamaları, yazlık mevsimliklerin dikimi işlerini yapmaktayız. 

Soldan sağa; Durdu Akçin, Ali İhsan Karatuğ, Bahçe Müdürü Nalan Duman, Cankurtaran Şefi Erdem Şimşek, Ali Çelik[/caption] Peyzaj alanlarının süsü, mevsimine göre dönem dönem uyguladığımız renkli, küçük mevsimlik bitkilerdir. Delphin Be Grand otelimizde ve Okurcalar’daki seralarımızda, otellerimizde kullandığımız mevsimlik bitkilerin tohum ve çelikle üretimini yapmaktayız. Üretim tohumdan ve bahçelerimizde bulunan bitkilerimizin budanmasından elde ettiğimiz çeliklerle yapılmaktadır. Bu şekilde mevsimlik ve birçok küçük çalı bitkisinin üretimini yaparak bahçelerimizin en güzel şekilde görünmesine katkıda bulunmaya çalışmaktayız. Her zaman görevimizin bilincinde, işimizi en iyi şekilde yapmak ve misafirlerimizin güzel, huzurlu, mutlu bir tatil geçirmesi için elimizden gelen çabayı göstermek suretiyle çalışmalarımıza tüm bahçe personellerimiz olarak devam etmekteyiz. Bahçe departmanı çalışanları olarak Delphin Hotels ailesinin içinde olmanın gururu ve onuruyla işimizi en güzel şekilde yapmaktan mutluluk duymaktayız.

 

02.07.2021