Londra'da Gerçekleşecek 2024 Yeni Yıl Kutlama Etkinlikleri

Yeni yılı evinizden uzakta bir noktada geçirmek istiyorsanız Londra sahip olduğu tarihi, kozmopolit yapısı ve etkinlikleri ile sizin için unutulmaz anları yaşayabileceğiniz bir seçenek olabilir. Londra, bir etkinlikler şehri olarak yeni yıl boyunca ziyaretçilerine birbirinden farklı etkinlik seçenekleri sunmaktadır. Sportif aktivitelerden partilere, tarih ve kültür gezilerinden sanat etkinliklerine kadar birçok ilginç aktivite 2024’ü Londra’da karşılamak isteyenleri bekliyor.

 

 

Bir Londra Klasiği: Trafalgar Meydanı Kutlamaları

 

Yılbaşı gecesini şehrin en ünlü meydanında karşılamak hemen hemen tüm dünyada yapılan bir yılbaşı fenomeni. Her yıl olduğu gibi, bu yıl da Londra yeni yıla Trafalgar Meydanında “merhaba” demeye hazırlanıyor. Meydandaki çeşitli müzik etkinliklerine katılabilir veya kalabalığa karışarak Londra’nın sokak kutlamalarının tadını çıkarabilirsiniz. 

Ayrıca yeni yıla giriş itibariyle Thames Nehri üzerinden havaya atılan havai fişekleri izlemek bu etkinliğin en eğlenceli anlarından biri olarak sayılıyor. Ayrıca yılbaşı akşamı metro ve otobüsler 24 saat boyunca çalışır. Böylece gece boyunca kutlamalara dilediğiniz kadar katılım sağlayabilirsiniz.

 

Sanatsal Bir Etkinliğe Katılım Sağlayabilirsiniz


Londra sahip olduğu sanatsal etkinlikleri ile bu yönde bir tatile sahip olmak isteyenler için ideal bir ortam sunuyor. West End olarak bilinen tiyatro sahneleri ile dolu bu bölgede yeni yıla özel tiyatro gösterilerini izleyebilirsiniz. Ayrıca birçok müzikal ve opera da yine bu bölgede yapabileceğiniz etkinlikler arasında yer alıyor. 

Noel ve Yılbaşına özel tiyatro ve müzikal gösterileri ile Londra’nın asırlık geleneğine uyum sağlayarak keyifli bir zaman geçirebilirsiniz. Dilerseniz, 2024 yılında bu bölgede hangi etkinliklerin yapılacağını web sitesinden kontrol edebilirsiniz. 

 

Londra’nın Tarihini Keşfetmeyi Düşünebilirsiniz


Londra, turistik ve tarihi noktaları ile ziyaretçilerine birçok imkan sağlıyor. Yeni yıl ruhunun İngiltere’nin tarihi noktalarındaki izlerini sürmek ve kraliyet ailesinin evi olan Buckingham Sarayı’nın yeni yıla nasıl hazırlandığını görmek iyi bir tercih olabilir. 

Buckingham Sarayı'ndaki muhafız değişimini gözleyebilir, Londra Kulesi’nin ürpertici ama bir o kadar da ihtişamlı görüntüsünü seyredebilirsiniz. Hatta akşamki yılbaşı etkinliğinize gitmeden önce kısa bir tarihi tur yapabilirsiniz.

Ayrıca Londra’nın ünlü Doğa Tarihi Müzesi de farklı bir şeyler görmek isteyenler için tercih edilebilecek bir diğer tarihi noktadır. Özellikle çocuklarınızla birlikte bu müzeyi ziyaret ederek onlara ufak bir yılbaşı hediyesi verebilirsiniz. 

23.12.2023