Doğru Oteli Seçmek

Eğer gidilecek bölge ve o bölgenin sahip olduğu otellerle ilgili bir bilginiz yoksa tüm tatilinizi geçireceğiniz doğru oteli seçmek için bir kaç püf nokta vardır. Seyahat edilecek olan yerde size uygun olan en doğru olan oteli seçmek için internet en güzel ve kısa yoldur. Tripadvisor.com gibi seyahat yorum sitelerinden gidilecek bölgede yer alan otellere bakabilirsiniz. Bu otellerde konaklama yapan ve yorum yazarak puan veren kullanıcıların tüm tecrübelerini inceleyebilirsiniz. Puanları ve yorumları incelenirken konaklayanların genç olmasına, çift (balayı) olmasına, çocuklu aile tatili yapmasına veya iş seyahati olmasına göre gruplayan seçenekler mevcuttur. Size yakın olan grubu seçerseniz daha kesin sonuca varabilirsiniz. Çünkü her tatilcinin otelden beklentisi farklıdır. Kimisi Disco, eğlence isterken kimisi sessiz rahat bir otel ister. Booking.com, Expedia.com, Hotels.com, Agoda.com, Trivago.com.tr veya holidaycheck.de gibi sitelerden otel yorumu ve fiyatları bulabilirsiniz. Öncelikle fiyatlara bakmaksızın kendinize internet araştırması sonucunda puan ve otel yorumlarına göre beğendiğiniz otellerin listesi oluşturun. Beğeni sırasına göre yapılan bu listenin içerisine yine aynı sitelerde mevcut olan, sizin bulduğunuz fiyatları ekleyin. Unutmayın ki otellerde her 2-3 haftada bir fiyat değişebilmektedir. Doğru fiyatlara ulaşmak için kişi sayısı, varsa çocuk sayısı ve yaşları, giriş - çıkış tarihleri ve oda tipleri her arama yapılan sitede aynı verilerle sahip olmalıdır. Her otelin kendisine ait resmi internet sitesi mevcuttur. Kendi sitelerinde yer alan fiyatlara da mutlaka bakarak fiyat karşılaştırması yapın. Eğer önceden gittiğiniz otele tekrar gitmek istiyorsanız, otel ile iletişime geçerek tekrar konaklamak istediğinizi ve ''eski misafirler''e uygulanan özel fiyat veya indirim olup olmadığını öğrenin. Kendinize otel listesini oluştururken sadece yetişkin kabul eden, evcil hayvan alan veya almayan, ücretsiz çocuk yaş aralığı gibi detayları da öğrenilmesi son dakika yaşanabilecek kötü sürprizlerden sizi korur.   Tur operatörleri veya acentalara da göz atmakta fayda vardır. Tüm sezon boyunca bir çok otelle çalışan acentalar daha iyi fiyata ve servise sahip olabilirler. Ets tur, Jolly tur, Anı tur, Agave Turizm, Mng Turizm, Cafe tur vb. birçok işini iyi yapan Türk acentalar bulunmaktadır. Bu acentaların internet sitelerinden, acenta ofislerinden veya telefonla ulaşabilirsiniz. Kendinize hazırlamış olduğunuz otel listenizde yer alan oteller ile ilgili fiyat ve otel detayı alabilirsiniz. Acenta aracılığı ile yapılan rezervasyonlarda rehberlik hizmetini, sağlık sigortasını, paket tur bilgi ve fiyatlarını dahildir. Otele gidiş ve dönüş transferlerini, evinizden otele gidiş dönüş ulaşımı, taksitli ödeme imkanı gibi bir çok avantajları elde etmiş olursunuz. Yurt içinde ve yurt dışında birçok farklı seviyede farklı şekilde hizmet veren oteller mevcuttur.

Konaklamak istediğiniz otel Avrupa'da ise büyük ihtimalle sadece oda (sadece konaklama fiyata dahil, geri kalan tüm ihtiyaçlar ücretlidir) veya oda kahvaltı hizmeti veren (öğle yemeği, akşam yemeği ve tüm içecekler ücretli) bir oteldir. Yurt içinde yer alan birçok şehir içi oteller de bu şekilde hizmet verirler. Seyahat amacınız içerisinde şehir turu gibi yarım veya tam gün gezme planı varsa ve genelde otel dışında vakit geçirmek istemekteyseniz bu tip konaklama en ideal konaklama tipidir. Ayrıca gezmeyi seven tatilciler için otelin konumu da ulaşım kolaylığı için çok önemlidir. Türkiye ve bir kaç Turizm ülkesinde her şey dahil veya ultra her şey dahil hizmeti kullanılan oteller mevcuttur. Daha çok sahil kenarında bulunan oteller dinlenme seyahati için idealdir. Bu hizmeti veren oteller 24 saat yiyecek ve içecek hizmeti verirler. Ayrıca kolay kolay da extra harcama yapmadan otelden ayrılırsınız. Bu tip otellerin küçük bir kısmında da Yarım Pansiyon (Kahvaltı ve akşam yemeği ücretsiz ancak içecekler ve öğle yemeği ile ara öğünler ücretli). Tam Pansiyon (Kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği ve öğünlerle birlikte alınan alkolsüz içecekler ücretsizdir, ara öğünler ve içecekler ile alkollü içecekler ücretlidir) hizmetine sahiptir ancak çok popüler değildir.

Sonuç olarak

En iyi tercihi, size uygun olan oteli sizden daha iyi tahmin eden biri olamaz bunu sakın unutmayın. Size ve ailenize otel önerisinde bulunan tanıdıklarınız veya satış elemanları olabilir. Onları dinleyin ancak kararınızda büyük rol oynamasınlar. Hizmet aynı anda üretilen ve anında tüketilen bir kavram olduğu için bir kimsenin yaşadığı iyi veya kötü tecrübeyi sizin de yaşayacak olmanız garanti değildir.

www.delphinhotel.com

02.07.2021