Ulusal ve uluslararası gitar sanatçımız ve medarı iftarımız Gitar Virtüözü Prof. Dr. Ahmet Kanneci Alanya'da Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu'nun konferans salonunda daha önce öğrencisi, şimdi ise meslektaşı olan Hacettepe Üniversitesi Ankara Üniversitesi Konservatuvarı Gitar Dalı Öğretim Görevlisi Özcan Dal ile birlikte Alanya'ya konser vermeye geliyor. 07.10.2019 tarihinde Alanya'ya gelecek olan sanatçılarımız 08.10.2019'da öğleden sonra iki farklı guruba konser verecek. Konser salonu 350 kişilik olduğu için, mevcudiyeti 750 kişi olan Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu öğrencilerinin tamamı sanatçılarımızın konserini izleme imkanı bulabilecek. Aynı zamanda 750 öğrenci de Ahmet Kanneci'ye blok flütleriyle hep birlikte flüt çalarak kendisine mini dinletileriyle sürpriz yapacaklar. Konsere başta Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er olmak üzere, Alanya Kaymakamının da konsere katılması bekleniyor. 09.10.2019 tarihinde yine iki ayrı gruba konser verecek olan sanatçılarımız, başta Alanya'daki müzik öğretmenlerimiz olmak üzere okul müdürleri ve katılmak isteyen öğretmenlere konser verecek. Konsere Türkler Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin de katılması bekleniyor. 10.10.2019 tarihinde Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu öğrencilerinin velileri ile birlikte toplamda 1750 kişiye verilecek olan konser ücretsiz olacak. Sanatçılarımız, aynı gün Alanya'dan ayrılacaklar.
Özellikle eğitim-öğretim içinde çocuklarımızın böylesine değerli sanatçılarımızla buluşmaya, onları tanımaya ve özellikle de "sanatçı" kavramını doğru anlayıp bu konudaki farkındalıklarının gelişmesi amacıyla çok önemli bir konser olmakla birlikte, Ahmet Kanneci gibi gerek öğrencilik yaşantısı gerekse sanat yaşamı boyunca oldukça takip edilmesi gereken örnek ve güçlü mesajlarla dolu bir hayata sahip bir sanatçıyla çocuklarımızın buluşacak olması; belki de Ahmet Kanneci'nin tam da böyle bir başlangıçla sanat yaşantısı adına çıktığı yolda başka başlangıçlara vesile olması bakımından tarihe kimbilir atılacak ne notları barındırmaktadır.
Ahmet Kanneci'yi daha önce hiç adını duymayan öğrencilerden biri müzik öğretmenine şöyle bir soru sormuş, "Öğretmenim, ben Ahmet Kanneci'nin hayatını internetten araştırdım, kendisiyle ilgili birçok bilgiye ulaştım ve şaşırdım. iki şeye şaşırdım. Birincisi hayatım boyunca hiç Profesör doktor bir sanatçıyı tanımamıştım, ikincisi de başarıya ulaşmak için oldukça karmaşık/zor -çalışmak bakımından söylüyor- hayat yaşamış. Madem bu kadar önemli bir baları var ortada öyleyse Türkiye'de neden tanınmıyor? Bizler neden böyle sanatçıları göremiyoruz? televizyonlarımızı açtığımızda neden böyle sanatçılarımızı göremiyoruz da .... -burada piyasada adı sürekli geçen sanatçıların adını sayıyor- gibi hiç de Ahmet Kanneci gibi başarıları olmayan, sadece şov yaşan, tempolu müziklerine uygun kıyafetlerinin içinde şarkı söylemekten başka bir şey yapmayan kişileri tanıyoruz?" İşte, 12 yaşında bir çocuğa böylesine akılcı ve henüz konseri izlemeden, sadece sanatçının hayatını araştırıp öğrenip buradan yola çıkarak bu soruları sorabilen ve sorgulamayı öğrenen öğrenciler yetiştirebiliyorsak, ne mutlu bizlere... Sözü çok daha uzatmadan, öğrencilerin Ahmet Kanneci'nin hayatını defalarca özetini çıkarttıkları halde kendisi için hazırladıkları sıkış tepiş bir panoyu hazırlamaları ve böylesi bir biyografiyle karşılaşmaları onların bu yaşta düşünmeye sevk eden başka bir tecrübeydi. Hiçbir ücret almadan tüm işini gücünü bırakıp Alanya'ya çocuklarımız için konser vermeye gelecek olan Sayın Ahmet Kanneci'ye ve Özcan Dal'a şimdiden teşekkür ederiz. Şimdi gelin, Ahmet Kanneci kimmiş, hep birlikte bu önemli sanatçımızı tanıyalım ve ülkemizde nadide de olsa yetişen bu özel insanları her yerde destekleyelim.
Prof. Dr. Ahmet Kanneci (Mühendis, Gitar Virtüozu, Kompozitör, Eğitmen, Ressam): 1957 yılında Şanlıurfa‘nın Halfeti ilçesinde dünyaya geldi. 1972 yılında henüz 15 yaşında Anadolu Fen Lisesi’ni yüksek puanla kazanmış başarılı bir öğrenciyken bir gün müzik öğretmeni arkadaşlarıyla kendisini Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın açılış konserine götürdü. İşte ne olduysa o zaman oldu ve bu konser Ahmet Kanneci’nin bundan sonraki hayat çizgisini tamamen değiştirecek, sanatçıyı bambaşka bir yola sürükleyecekti…
Hayatında ilk defa böylesine etkileyici bir ortamda konser izleyecek olmak Ahmet Kanneci ve arkadaşları için oldukça heyecanlı bir tecrübe olacakken, hemen ön sırada T.C. Devleti’nin 2. Cumhurbaşkanı olan İsmet İnönü ve eşi Mevhibe Hanım’la aynı konseri izleyecek olmak ise tarihe düşülmesi gereken bambaşka bir nottu. Konser salonunun ihtişamı bir tarafa, konser başladığında sahneye gelen ve daha önce hiç görmediği şekilde giyinmiş, frank elbiseli, papyonlu, vücut dilleri ile daha önce hiç görmediği, adını dahi bilmediği çalgılarla bütünleşmiş sanatçıları görünce adeta büyülenmişti. O koskoca orkestra çalmaya başladığında ise, salonda çıt yok, herkes pür dikkat icra edilen eserleri dinliyordu. Orkestra birkaç eser çaldıktan sonra tüm sanatçılar ayağa kalktı ve sahneye kısa boylu, kara kura bir sanatçı geldi. Elinde yine Ahmet Kanneci’nin bilmediği bir enstrüman vardı. Orkestranın tam da ön tarafına konulmuş sandalyeye gelip oturdu ve enstrümanını kucağına aldı. Sonra tüm enstrümanlar şefin ölçülü hareketleriyle daha önce hiç duymadığı bir eseri çalmaya başladı. O eser Rodrigo gitar konçertosuydu (“Concierto de Aranjuez). İspanyol besteci Joaquín Rodrigo tarafından klasik gitar için bestelenmiş ve “Rodrigo'nun Gitar Konçertosu” olarak bilinen eseri. 1939 yılının başlarında Paris'te II. Dünya savaşının gerilimli ortamında bestelenmişti ve şimdi Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın açılış töreninde emekli olmuş Cumhurbaşkanı ismet İnönü’nün onuruna çalacaktı. Tüm nefesler tutulmuş, herkes orkestraya kilitlenmişti ki, konçertoya gitarıyla eşlik edecek olan İspanyol sanatçı gitar virtüözü Alirio Diaz, gitarıyla orkestraya eşlik edecekti. İşte ne olduysa o zaman oldu. Diaz’ın gitarının tellerinden çıkan tınılar Ahmet Kanneci’yi henüz 15 yaşındayken ta yüreğine işlemiş ve adını bilmediği o enstrümanın sesine orada âşık olmuştu. Konser bittikten sonra müzik öğretmeninden enstrümanın adının gitar olduğunu öğrenen Kanneci, öğretmeninden kendisini Alirio Diaz ile tanıştırmasını rica etti. Müzik öğretmeni Kanneci’yi alıp kulise götürdü ve Kanneci lisede öğrendiği İngilizcesi ile Alirio Diaz’a kendisini tanıttıktan sonra aralarında şöyle bir diyalog geçti…
Ahmet Kanneci: çaldığınız gitarın sesine aşık oldum! Onu çalmayı öğrenmek istiyorum.
Alirio Diaz: Ooo öyleyse yolu yarılamışsın!
Ahmet Kanneci: Peki öteki yarısı nedir?
Alirio Diaz: Çok çalışmak!
İşte o günden sonra Ahmet Kanneci’nin ilk işi bir gitar edinmek olacaktı ve fen lisesini başarıyla bitirip ODTÜ Mimarlığı kazandığında dahi üniversite öğrenciliği boyunca gitar öğrenme ve çalma tutkusu hiç eksilmeden yerini başka hayallere bıraktı. Ahmet Kanneci çok başarılı bir öğrenciydi. ODTÜ Mühendislikten de mezun olup bir yıl mesleğini yapsa da gitar çalmak ve akademik olarak bunun eğitimini alma tutkusu yüreğinde hiçbir şekilde eksilmedi, aksine katlanarak çoğaldı. Ve işte bu tarif edilmez aşk ve ona sahip olmak için derinden duyduğu tutku, onu yüreğinde böylesine taşımasını bilen herkesi mutlaka hedefine kilitlerdi. Mamak Çarşısı'nda hem meyve hem de kırtasiye satan bir dükkandan ucuz ve sıradan olan ilk gitarını 1.5 yıl sonra kavuşan Ahmet Kanneci, enstrümanına verdiği parayı da, 1977 yılında İngiliz Kültür Kurumu'nun verdiği bursla gittiği İngiltere'de katıldığı bir yarışmada kazanmıştı. İngiltere'ye gittiğinde yine boş durmamış, orada İngiliz gitarist Julian BYZANTINE ile de tanışmıştı. Alirio Diaz’dan sonra Juliaz BYZABTINE klasik gitar alanında kendisine seçtiği yoldaki inancını daha da güçlendirmişti.
Bir insanın hayatında eğitim boyunca karşılaştıkları bireyi ne kadar etkileyip meslek edinmesini sağlıyordu ve bu kuru kuruya seçimler ne kadar gerçekti, bu kısmı tartışılır, fakat Ahmet Kanneci'nin hayatındaki bu sürece kadar olan kısmı yorumladığımızda ortaya çıkan net gerçeklerden biri de bir insanın hayatı boyunca karşılaşacağı her iyi örnek, bireyin hayatını şekillendirmede en önemli etkenlerden biri olmanın yanı sıra okullarda öğretmenlerin ya da evde ebeveynlerin çocuklarının meslek seçme konusundaki önerileri, baskıları, kanımca tamamen kendilerine dayandığından, çocuklar yola kendileri olamadan, ve içine ne koyacaklarını şaşırdıkları içinde karışık, kırışık kıyafetlerin tepildiği bir bavulla çıkıyorlardı.
Ahmet Kanneci artık hayatına bambaşka bir yön vermek için kollarını sıvamış, henüz ODTÜ’de öğrenciyken bir taraftan da Türkiye’de müzik alanında farklı disiplinlerde ön plana çıkmış çok değerli müzik hocalarından dersler almaya başladı. Ahmet Kanneci müzik alanındaki teori eğitimine Türkiye’nin önde gelen bestecilerinden Turgay ERDENER ile başladı. İstemihan TAVİLOĞLU ve Ali SEVGİ’den armoni ve kontrpuan dersleri aldı.
Kararlıkla çalışmalarının meyvesini tıpkı Alirio DİAZ ve Julian BYZANTINE gibi gibi vermek istiyordu ve en nihayetinde çalışmalarının sonucunda ulaştığı cesaretle 29 Kasım 1977'de ilk konserini verdi. Gitarın sanat aşkıyla harmanlanarak bu yolda çılgınca bir aşka tutuşan duyguları, artık onu daha ilerilere ulaşmaya hedefliyor, Kanneci bu konuda kabına sığmıyordu. O nedenledir ki bir zamanlar dillerimizi pelesengi olan "Her genç kızın rüyası Zetina dikiş makinesi." misali, kurulduğu günden bu yana her Türk gencinin hayali olan ODTÜ gibi bir üniversitede hem de mimarlık fakültesinde okuyup, sonra da tüm bu bilginin, birikimin, çabanın, mücadelenin, hedefin gözünün yaşına bakmayarak diplomasını bir kenara çekip, adeta hayata sıfırdan yeniden başladı. İşte bu nokta insanın hafızasını oldukça zorluyor. Bunu hangimiz yapabilirdik? Bu aşk nasıl bir aşk? Böylesi bir konuda karar verme cesareti nasıl bir cesaret? İşin bu kısmını kitaplar dolusu da yazsam biliyorum kifayetsiz kalacak. O nedenle sanatçının kendi hayatını her şeyi başka bir disiplin üstünden başarıyla elde edip, sonra bu yeterliliğini belgeleyen belgeyi rafa kaldırıp, gitarın ve sanatın peşinden gitmesi, ardından da tüm ömrünü memlekette sanatın gelişmesi ve bunun için de müziği kendi öz köklerinden alıp, yine hiç ana formu bozmadan kendi enstürümanına göre uyarlayarak bu alanda pek çok eserlerin Türk halkının ve sanatçıların beğenisine sunularak yaşatılmaya çalışılması, Türk bestecilerinin hatırla, ricayla, belki de çoğunu mecbur bırakarak çağdaş bestecilerin gitar alanında beste yapmalarını ya da Türk Anadolu ezgilerini gitara uyarlamalarını sağlaması azımsanacak bir emek olmamakla birlikte, şimdi aşağıda bahsettiğim okullarda okuyup Türkiye'ye geldikten sonra da Türkiye'de beş konservatuvarın bünyesinde gitar bölümleri bizatihi açması, aynı zamanda hocalık yapıp öğrenci yetiştirmesi azımsanacak bir şey değildir. Ahmet Kanneci'nin gerek üniversitelerde yetişmesini sağladığı ve kendisi gibi yurtdışlarına gidip gitar eğitimi alarak ancak bu dalda kendini gösterebilecek ve fakat çoğunun böyle bir şansı olmadığı için de bu eğitimden mahrum olacak nice gençlerimizin yetişip onların kendilerini Avrupa'da göstermelerini ve pek çok öğrencisinin göğsümüzü kabartacak büyük işlere imza atmasını sağlamasının yanı sıra, işte o salonlarda Ahmet Kanneci'nin girişimleriyle gitar için bestelettiği eserlerin yurdışındaki sanat severlerin beğenisine sunulması da, Türk milletinin sanat alanındaki hacmini ve hayretlere vesile olacak yeteneğini ortaya koymaktaydı...
ODTÜ Mimarlık Fakültesi’ni bitirdikten sonra İspanya Hükumeti’nin verdiği bursa hak kazanarak gittiği Alicante Oscar Espla Yüksek Konservatuarında Jose TOMAS’ın sınıfından ve ayrıca Fransa’nın Perpignan kenti Devlet Konservatuarı’ndan “Birincilik Ödülü” ile mezun oldu.
Konserini dinleyerek tutkunu olduğu ve 25 yıldır dersler aldığı Alirio DIAZ gibi ünlü bir virtüöz ile birlikte çalma şansına sahip oldu ve olumlu kritiklerini aldı. Aralarında Museo de Andres Segovia (İspanya), Carnegie Hall, Merkin Hall (ABD), Royal Festival Hall (İngiltere) ve Teatro Colon (Arjantin) gibi salonları da bulunan üç kıtada birçok konser verdi. Türkiye’nin gitar alanında yetişmiş bir sanatçısı olarak tanınan Ahmet Kanneci, bu arenadaki temsil yeteneğiyle ulusal ve uluslararası aldığı çok değerli ödüllerinin yanı sıra bu bayrağı daha da ileri taşıyarak çok büyük başlangıçların adresi olacak işlerin altına imza attı. Türkiye’de bazı üniversitelerin konservatuvar bölümlerinde Gitar Dalı’nı açarak bu alanda kendini yetiştirmek isteyen pek çok öğrencinin ve yetişen sanatçının umudu olan Ahmet Kanneci, bir taraftan sanatını icra ederken bir taraftan da kendisi gibi gitar tutkunlarına gitar dersleri vererek eğitim ayağında da oldukça yoğun bir mesai harcıyordu. Avrupa’daki çalışmalarını tamamlayıp ülkesine döndükten sonra dört ayrı konservatuvar ve üniversitede gitar bölümlerini kuran Kanneci’nin sayesinde birçok gitar öğrencisi mezun olmuş ve bunların pek çoğu ulusal ve uluslararası arenada Türk gitar sanatçıları olarak yarışmalarda, konserlerde, festivallerde ülkemizi temsil ederek bir kişinin nelere mal olacağını bizlere bir kez daha kanıtlamıştı.
4 Ocak 2018'de 40. sanat yılını sevenlerine konser vererek kutlayan Ahmet Kanneci, bu vesileyle Türk Amerikan Derneği Galerisi'nde ilk resim sergisini açtı. 1980'lerden bu yana Jale Necdet Erzen, Duran Karaca, Adnan Turani gibi başarılı ressamlardan dersler alarak uzun yıllar sanat hayatını resimle de bütünleştirmesini bilmiş sanatçının bu yönünü de öğrenen hayranları, Ahmet Kanneci gibi örnek bir sanatçının az yetiştiğini söylerken, Sanatçı Ahmet Kanneci ise kendini şu sözlerle ifade etti. "Müzikte olduğu gibi resimde de kendimi amatör ve hayat boyu öğrenci kabul ediyorum." Sanatçının geleceğe yönelik en önemli projelerinden biri ise Rönesans'tan 20. yüzyıla kadarki süreçte kendini ispat etmiş solo gitar eserlerinden belirlediği ve hesaplarına göre 33 saat sürecek bir repertuvarı kayıt altına almaktır.
Ahmet Kanneci avukat Leyla Kanneci ile evlidir. Kanneci çiftinin Mustafa adında bir çocuğu vardır. İyi derecede İngilizce, İspanyolca, Fransızca bilen Ahmet Kanneci halen Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Gidar Dalı Başkanıdır.
* ODTÜ Klasik Gitar Topluluğu (1984)
1993 yılında “Fulbright Araştırma Bursu” kazanarak araştırmalarını sürdürmek amacıyla A.B.D.’ne gitti.
Alirio DIAZ (Gtr.- Venezuella)
Julian BYZANTINE (Gtr.- England)
Jose TOMAS (Gtr.- Spain)
Turgay ERDENER (Theory - Turkey)
İstemihan TAVİLOĞLU (Theory - Turkey)
Savaş ÇEKİRGE (Gtr.- Turkey)
Ali Sevgi (Theory – Turkey)
Javier HINOJOSA (Baroque Music - Mexico)
Jorge CARDOSO (Latin American Music – Argentina)
Francisco ORTIZ (Gtr.- France)
Jose Luis RODRIGO (Gtr.- Spain)
Miguel Angel CHERUBITO (Modern Music – Argentina)
1963 – 1968 Kurtuluş İlkokulu (Kırıkhan, Hatay-TURKEY)
1971 – 1974 High School (Ankara Fen Lisesi-Ankara-TURKEY)
1974 – 1981 University (METU-Ankara-TURKEY)
1981 – 1982 Conservatorio de Superior de “Oscar Espla” (Alicante-SPAIN)
1982 – 1991 National Conservatory of Perpignan (Perpignan-FRANCE)
1999 – 2001 Master (Gazi Univrsity Instıtute of Education-Turkey)
2002- Doktora (Gazi University Instıtute of Education –Turkey)
1984 – 1985, 1989-1993 Middle East Technical University, Fine Arts and Music Department
1985 – Hacettepe University, State Conservatory
1985 – 1987 Bilkent University, Fine Arts and Music Faculty
1988 – 1989 Anadolu University, State Conservatory, Eskişehir
1993 – SCA Music Foundation in Ankara
Mexico, Morelia-1995
Argentina, Buenos Aires-1995
USA, NewYork – 1993, 2000
France, Perpignan -1992
Spain, Linares- 1996,1997,1998, 1999, 2000, 2001, 2002. 2003, 2004
Spain,Velez-Malaga –1997, 1998, 1999, 2000,2001, 2002, 2003, 2004
Slovakia, Bratislava - 1988
National Guitar Competition, Turkey 1984
Arthez Competition, France. 1990, 1992, 1993
Linares “Andres Segovia Guitar Competition”, Spain. 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004
Velez-Malaga Guitar Competition, Spain. 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2004
Carora “Alirio Diaz International Guitar Competition”, Venezuela, 2000
Orleans “Gitar Competition” 1999, 2002
ARGENTINA Buenos Aires, Rio del Quarto, Rio del Plata, Posadas
BELGIUM Ieper, Antwerp
CHILIE Viña del Mar
CANADA Calgary
COSTA RICA San Jose
DANMARK Copenhagen, Aarhus, Odense
ENGLAND Surrey, Salisbury, Londra
FRANCE Perpignan, Pau, Orleans, Marseilles, Mulhuse, Strasbourg, Laval, etc.
GERMANY Paderborn, Frankfurt-Mainz, Colon, Stuttgart
ITALY Milano, Calgari, Roma
JAPAN Tokio, Yokohama etc.
MACEDONIA Skopje
MEXICO Morelia, Acapulco, Ciudad Victoria, Ciudad Leon, Zitacuaro, Zacapu, Zamora, Patzcuaro, etc.
POLAND Warsaw
SLOVAKIA Bratislava, Banksca Bistrica, Kosicse
SPAIN Linares, Velez-Malaga, Valencia, Barcelona, Madrid, Cordoba, Ubeda, Cadiz
SWEDEN Malmö
SWITZERL. Zurich, Bern, Genevre, Basel
TAJIKISTAN Duchanbe
TRNC Girne
TURKEY Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Bartın, Gaziantep, Burdur, Samsun, Adana, Tarsus, Mersin, Denizli, Çanakkale, Çorum, Şanlıurfa, Hatay, Kayseri, Eskişehir, Van, Amasya, Isparta, Niğde
UKRAINA Kiev
USA New York, Washington DC., Lubbock TX.
Hiroki Terashima (Gtr. – Japan) Jorge Cardoso (Gtr. – Spain)
Juanjo Dominguez (Gtr. – Argentina) Juan Falu (Gtr. – Argentina)
Argun Tekand (Gtr. – Turkey) Viktor Pikaizen (Vl. – Russia)
Ayhan Erman (Vl. – Turkey) Şefika Kutluer (Fl. – Turkey)
Dorothy Randolph (Bar.Vl. – USA) Selva Erdener (Sopr. – Turkey)
Orhan Anafarta (Gtr. – Turkey) Zitta Zempleni (Fl. – Hungary)
Ekrem Öztan (CL – Turkey) Javier Garcia Moreno (Gtr. – Spain)
Diler Argat (Pno- Turkey) Yoko Takaki ( Pno – Japan )
Persidential Symphony Orc. Members Duşanbe String Quartet
Presidential Symphony Orchester, Cond. G. Aykal
İzmir State Symphony Orchester, Cond. R. Gökmen, G. Aykal
Anatolian Chamber Orchester, Cond. H. Şimşek
Akbank Chamber Orchester, Cond. C. Mansur
Borusan Chamber Orchester, Cond. E. Korkmaz, F. Kerimov
Hacettepe University State Conservatory Symo. Orc. Cond. R. Gökmen, G.Aykal, E. Erdinç
Manchester Camarata, Cond. C. Mansur
Orchester of Alsacia, Cond. ?
Tokio Ens. Con. T.Tezuka
A.Vivaldi “Guitar Concertos” (LP) TURKOFON, 1986
Hacettepe Uniersity State Conservatory Symphony Orchestra, Cond. Gürer Aykal
“Anatolian Pieces” (CD) BMG, 1996
Works by T.Erdener, E.Bayraktar, H.E.Korkmaz, İ.Taviloğlu
“Guitarras del Mundo” (CD) EPSA, 1995
Works by E.Bayraktar
“Guitarras del Mundo” (CD) EPSA, 1996
Works by T.Erdener
“Guitar Festival in Morelia” (Cass.), 1994
Works by E.Bayraktar
“Italian Baroque Music” (CD), 1999 (In prep.)
Works by Cimarosa, Scarlatti, Zemboni, Brascianello
“Modern Sonatas” (CD), 1999 (In prep)
Works by T.Erdener, İ.Taviloğlu, H.E.Korkmaz
“Popular Classics” (CD) SONY Classical, SK 87946 2, 2002
Works by Narvaez, Bach, Sanz, Sor, Albeniz, Granados, Llobet, Tarrega, Villa-Lobos, Cardoso, Anonymous
“Erdener Integration” (CD), 2002 (In prep)
Works by T. Erdener
Bir çok radyo ve TV programları ( Argentina, France, Spain, Tajikistan, Mexico, USA and Turkey )
Renaissance: L.Milan, L.de Narvaez, A.de Mudarra, M.de Fuellana, J.Dowland, R.Johnson, R.Ballard, D.Batchelar, etc.
Baroque : J.S.Bach, S.L.Weiss, D.Buxtehude, A.Vivaldi, D.Scarlatti, D.Cimarosa, S.de Murcia, G.Sanz, G.Brascianello, G.Zemboni, etc.
Classic : F.Sor, M.Giuliani, J.K.Mertz, M.Carcassi, J.Haydn, etc.
Romantics : N.Paganini, I.Albeniz, E.Granados, J.Malats, etc.
Moderns : H.Villa-Lobos, M.M.Ponce, J.Turina, J.Cardoso, M.A.Cherubito, T.Erdener, E.Bayraktar, İ.Taviloğlu, H.E.Korkmaz, M.Toros, etc.
1. Klasik Gitar Metodu – 1986, Evrensel Yayınları
2. “Ustam Alirio Diaz” adlı biyografik kitap – 2000, SCA Music Books
3. Bir yıl müddetle, Sabah gazetesinde haftada bir kez “Sanata Dair” isimli köşe yazısı yazmıştır. – 2000/2001
4. 6 Anatolian Pieces, Ertuğrul Bayraktar – 2002, SCA Music Editions
5. 3 Anatolian Songs, Ertuğ Korkmaz – 2002, SCA Music Editions
6. 3 Anatolian Tunes, Turgay Erdener – 2002, SCA Music Editions
7. Anatolian Song, İstemihan Taviloğlu – 2002, SCA Music Editions
8. Anatolian Dance and Song, Anonymous –2002, SCA Music Editions
9. 5 Preludes, M.Toros – 2004, SCA Music Editions
10. 5 Grotesques, T.ERdener – 2004, SCA Music Editions
11. 3 Miniaturas, M.Toros – 2004, SCA Müsic Editions
12. 10 Etudes, M.Toros – 2004 SCA Müsic Editions
13. Loneliness, T.Erdener – 2004, SCA MÜsic Editions
14. 3 Pieces. M.Sun – 2004 SCA Müsic editions
15. 3 Pieces, S.Çekirge – 2004, SCA Müsic Editions
* 1992 – Süleyman Demirel Üniversitesi “Fahri Doktora Diploması”
* 2000 – Fulbright Eğitim Komisyonu “Ömür Boyu Başarı Ödülü”
* 2002 – Harran Üniversitesi “Fahri Doktora Diploması”
* 2004 – ODTÜ “Takdir Belgesi”
* 2006 – Evrensel Kardeşlikten Dünya Barışına Çağrı vakfı “Yılın Sanatçısı Ödülü”
* 2006 – Sanata Saygı Derneği “Sanata Saygı Ödülü”
- 2007 – Hacettepe Üniversitesi “Sanat Ödülü”
* 2008 – Yıldız Teknik Üniversitesi “Yılın Gitaristi Ödülü”
* 2010 – İspanya Devlet Adamı Don Alperdo Poveda tarafından dünyada ancak iki kişinin aldığı “Andres Segovia Onur Madalyası” almaya layık görülmüştür.
Sanatçı yaklaşık olarak 900 ulusal ve uluslararası radyo ve televizyon programı yapmıştır.
* http://www.hurriyet.com.tr/kelebek/gitarlarimla-adeta-sevisirim-15603300
* http://muziksoylesileri.net/klasik-muzik/muzikte-yorumcuyum-resimlerimle-ilk-kez-yaraticiligimi-sergilemeye-cesaret-ettim/ (bazı resimler bu siteden alınmıştır)
* http://muziksoylesileri.net/klasik-muzik/virtuoz-degilim-sadece-gitar-caliyorum/
* http://www.hurriyet.com.tr/gundem/ugurlar-ola-sayin-cumhurbaskanimiz-7169960
* http://www.kanneci.org/yeni/tag/roportaj/
* http://www.kanneci.org/yeni/category/basin/
*http://arsiv.sabah.com.tr/2008/04/19/ct/haber,EA49CB349BD34AC5B56929FAFCE94B8C.html
* http://habermerkezi.gantep.edu.tr/?p=4950
* http://muziksoylesileri.net/klasik-muzik/virtuoz-degilim-sadece-gitar-caliyorum/
* http://muziksoylesileri.net/klasik-muzik/virtuoz-degilim-sadece-gitar-caliyorum/
* http://www.24saatgazetesi.com/4-uluslararasi-antalya-gitar-festivali/
* https://www.fusunsayek.org/galeri?lightbox=imageq4x
* http://www.bursahaber.com/antalya/uluslararasi-gitar-festivali-7-yasinda-h1417846.html
* https://docplayer.biz.tr/108337795-Gitar-camiasi-ve-sevenlerini-bulusturan-festivaller-alirio-diaz.html
* http://www.hurriyet.com.tr/haberleri/odtu-konser
Kerim Özcan Dal 1989 yılında İzmir'de doğdu. İlk orta ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve İzmir Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. Kabul edildiği Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Gitar Sanat Dalı’nda lisans eğitimini ve yüksek lisans eğitimini tamamladı İlk gitar derslerini 12 yaşında almaya başladı. Lise eğitimini tamamladıktan sonra müziği tercih ederek konservatuvar sınavlarına girdi ve başarılı oldu.
Dagoberto Linhares, Ricardo Moyano, Zafer Özgen, Cem Duruöz, Heiki Matlik, Ignacio Rodes gibi gitar sanatçılarının usta sınıflarına katıldı.
2009 yılından bu yana 10. ODTÜ Sanat Festivali, Füsun Sayek Kültür Etkinlikleri gibi birçok yerde Ahmet Kanneci ve Ekrem Öztan ile birlikte konser verme fırsatı buldu.
Kasım 2013’te İspanya-Linares’te düzenlenen Uluslararası Andrés Segovia Gitar Yarışması’nda “1. lik Ödülü”ne layık görüldü.
Halen Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda öğretmenlik yapmakta ve aynı kurumda Sanatta Yeterlik programına devam etmektedir. Genç sanatçımız Özcan Dal'a hayatında başarılar dilerken, tam da askerliğe gitme arifesinde tüm programını değiştirip çocuklarla birlikte olmayı seçtiği için teşekkür ediyor, kendisine başarılar diliyoruz. Ayrıca, sanatçımız Özcan Dal ile ilgili geniş bir yazı daha sonra kaleme alınacaktır. Sayın Ahmet Kanneci'nin biyografisi oldukça uzun olduğu için kendisine bu yazımızda yeterince yer veremedik.
Sanatçılarımıza başarılar dilerim.
Silvan Güneş
Biyografi Yazarı