Dünyaca Ünlü İngiliz Kahvaltısı Nasıl Hazırlanır?

İngiltere, ülkemizdeki gibi yaygın kahvaltı alışkanlığının olduğu ülkelerdendir. Türkiye’deki gibi İngiltere’de de kahvaltı günün en önemli öğünü olarak kabul edilir. Ünlü yazar W. Somerset Maugham İngiliz kahvaltısıyla ilgili “İngiltere’de iyi yemek yemek istiyorsanız günde üç kez kahvaltı etmeniz gerekir” demiş. Bu söz ülkede kahvaltının ne kadar yaygın olduğunu göstermektedir. İngiliz kahvaltısının en ayırt edici özelliği ürün çeşitliliğidir. Tatlı ve tuzlu tüm besinler kahvaltı tabağında bir araya gelmiştir. Ürünler bizim damak tadımıza da oldukça yakın olduğu için beğeni kazanmıştır. Bu bakımdan İngiliz kahvaltısı nasıl hazırlanır sorusu güne zinde ve tok başlamak isteyenlerin araştırdığı konulardandır. İngiliz kahvaltısında kızarmış ekmek, tereyağı, mantar, domates, fasulye, jambon, bacon, sosis, reçel ve marmelatlarla bir araya getirilmiştir. Ayrıca kahvaltının yanında içilecek içecek de, bizim gibi çay olur. Bir fincan sütlü çay İngiliz kahvaltısına eşlik eder. İngiliz kahvaltısını evinizde rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. 


Tatlıları Bir Araya Getirin

İngiliz kahvaltısı reçel ve marmelatlarla tatlandırılmaktadır. Tuzlu ve baharatlı pek çok lezzetin yanına eklenen tatlı kahvaltılıklar tabağı zenginleştirir. Kahvaltı tabağına böğürtlen, çilek gibi meyvelerin reçeli eklenebilir. İngiliz kahvaltısı tarifi ile lezzetli reçelleri tüketebilirsiniz. Toplanan böğürtlenleri toz şekerle bir araya getirerek reçel haline getirebilirsiniz. 1 kilogram böğürtleni 700 gram şeker ve yarım limon ile bir araya getirin. Meyveleri şeker ile katman olacak şekilde tencereye dizin. Sonrasında Meyveleri 2 saat kadar beklettikten sonra ocağa alın. Orta ateşte yarım saat kadar pişirme işlemi yapın. Ardından kıvamını alan reçele limon suyu ekleyerek 5 dakika kadar pişirin. Pişen reçeli kavanoza alın ve ters çevirerek muhafaza edin. Reçeli kızarmış ekmek ve tereyağıyla bir araya getirerek tüketebilirsiniz.

 
Reçelli İngiliz Tostu 

Tost İngiliz kahvaltısının vazgeçilmez parçalarından biridir. 2 dilim tost ekmeği, 30 ml süt, 4 dilim jambon, 50 gr kaşar, 40 gr böğürtlen reçeli ve 1 yemek kaşığı hardal ile İngiliz tostu hazırlanabilir. Tadı yumurtalı ekmeğe fazlasıyla benzeyen tost reçel ile tatlandırılır. Yumurtaları bir kapta çırpın ve tost ekmeğini çırpılan yumurtaya batırın. Yağ eklediğiniz tavaya ekmekleri ekleyerek kızartın. Ekmeğin alt tarafı yumurta ile kızarırken iç kısmına hardal, jambon, kaşar ekleyin. İç kısmı ekmek ile kapatın. Sonrasında damak tadınıza göre uygun olan reçeli tosta sürebilirsiniz. 


Minik Muffinler Hazırlayın 

İngiliz kahvaltısı denildiğinde akla ilk gelen lezzetlerden biri muffinlerdir. İngiliz kahvaltısı nedir diye merak edenler kahvaltı tabaklarına ilk olarak muffinleri ekleyebilir. Muffin hazırlaması oldukça kolay küçük ekmeklerdir. Minik muffin ekmekleri döküm tavalarda hazırlayabilirsiniz. Kesilen ekmeklerin arasına tereyağı ve böğürtlen reçeli sürülebilir. Ayrıca peynir, domates, mantar gibi ürünler de ekmeğe eklenebilir. İngiliz muffin, ülkemizde hazırlanan hamur işi lezzetlere çok benzemektedir. Bu nedenle muffinler damak tadımıza oldukça yakın ekmeklerden biridir. 


Fırında Fasulye  

İngiliz kahvaltısı tatlı ve tuzlu pek çok besinin bir araya geldiği tabaklardır. Kahvaltıda fasulye de sıklıkla kullanılmaktadır. Fırında fasulye için haşlanmış kuru fasulye, 50 gr toz şeker, 1 adet soğan, 3 yemek kaşığı hardal, ketçap ve 4 yemek kaşığı su yeterlidir. Fırın tepsisine soğanları ve haşlanmış fasulyeleri ekleyin. Üzerine hardal, ketçap, limon suyu ve tuz ekleyin. 170 derece fırında 20 dakika kadar pişirebilirsiniz. İngiliz kahvaltısı için hazırladığınız fırında fasulyenin yanına yumurta, kızarmış ekmek, jambon, sosis, bacon ekleyebilirsiniz. İngiliz kahvaltısında tüm ürünler birbirine uygun olarak hazırlanır. Doyurucu sosis, pastırma, bacon gibi et türevi lezzetler de İngiliz kahvaltısına eklenebilecek parçalardan biridir.  

 

05.11.2022