Yazın Cilt Bakımı Yapmanın Faydaları

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte cildimiz daha fazla güneş ve rüzgara maruz kalmaya başladı. Güneş ve rüzgar gibi dış etkenler cilt yapısının bozulmasına neden olabilir. Bu nedenle yaz aylarında cilt bakımına özen göstermek gerekir. Sıcak ve güneşli günlerde yapılacak bakımların cilde pek çok faydası olabilir. Bakım ile birlikte güneş ışınları cildimizin sağlıklı bir yapıya bürünmesine yardımcı olacaktır. Derimiz vücudumuzun iklimlendirme aracıdır. Yani dört mevsim boyunca farklı çalışır ve ihtiyaçları değişebilir. Bahar ayları cildimizin tazelendiği zamanlardır. Yaz mevsimi güneşin tüm parlaklığıyla cildimize vurduğu zamanlardır. Bu zamanlarda cildimiz daha fazla su ve güneş ışınlarına maruz kalabilir. Dış etkenlerden dolayı ciltte kuruma ve tahriş yaşanabilir. Dış etkenleri en aza indirmek adına düzenli olarak cilt bakımı yapmak gerekir. Sıcak günler için yapacağınız bakım cildinizi güneşin zararlı ışınlarına karşı korur. 


Sivilce ve Akne İzleri Geçer 


Sivilce ve akneler insan vücudunun farklı bölgelerinde çıkabilir. Özellikle yüzde çıkması sonucu moral bozucu olan sivilce ve akneleri yok etmek için cilt bakımı yapmak oldukça önemlidir. Yazın cilt bakımı yapmanın faydaları nelerdir sorusu sivilce izlerinin geçmesiyle cevaplanabilir. Düzenli bakımlar ile sivilce izleri ortadan kalkabilir. İzler 3 – 4 bakım ile kaybolacaktır. 


Cildiniz Beslenir 


Cilt bakımlarında vücudun ihtiyaç duyduğu mineral ve vitaminler uygulanır. Bu mineraller cildin daha dinç ve sağlıklı olmasına katkı sağlar. İnsan cildinin sağlıklı olabilmesi için bazı değerlere sahip olması gerekir. Özellikle kuru ciltlere sahip kişilerin daha fazla bakım yaptırması gerekebilir. Bu sayede cildin ihtiyacı olan nem kaybı önlenir. Yazın cilt bakımı yapmanın faydaları ve zararları özellikle kadınlar tarafından merak edilir. Sıcak ve güneşli günlerde bakım yaptırmanın zararı yoktur. Düzenli bakım her zaman cildin normal değerlere sahip olmasına yardımcı olacaktır. 


Gözenekler Nefes Alır 


Cilt üzerinde hava almak için gerekli gözenekler bulunur. Bu gözenekler rüzgar, toz, ter ile kapanabilir. Nefes alamayan ciltlerde kuruma ve gerilme yaşanabilir. Yaz aylarında yapacağınız düzenli cilt bakımıyla gözeneklerdeki tıkanıklıkları açabilirsiniz. Nefes alan ciltler her zaman daha canlı görünür.


Kırışıklıklar Azalır 


Kadın ve erkeklerde yaş ilerledikçe ciltte kırışıklık yaşanabilir. Kırışıklığı önlemek adına düzenli olarak cilt bakımı yapılmalıdır. Bu bakımlara yaz aylarında da devam edilebilir. Sık sık ve düzenli yapılacak bakım cildi gerer. 


Siyah Noktalar Azalır 


Düzenli yapılan cilt bakımıyla siyah noktaları yok etmek mümkün. Pürüzsüz ve canlı bir cilt için düzenli peeling yapılabilir. Peeling yaz aylarında da yapılabilecek bakım türlerinden biridir. Sıcak günlerde ferah bir cilt için peelingi tercih edebilirsiniz.


Cilt Sıkılaşır 


İleri yaşlarda kadınlarda ciltte sarkma ve kırışıklık oluşabilir. Bu durumu engellemek için kil maske ve altın maske uygulamaları yapılabilir. Kil ve altın maskeler yaz aylarında da yapılabilecek bir bakımdır. Maske içerisindeki bileşenler cildin daha sıkı bir yapı kazanmasına yardımcı olur. Maskeler günden güne düzenli olarak uygulanabilir. 


Dikkat Edilmesi Gerekenler 


Yaz aylarında cildin en büyük problemi kurumadır. Kurumayı engellemek adına nem dengesinin korunması gerekir. Bu sayede cilt sağlıklı ve ışıltılı bir yapıya sahip olabilir. Güneş ışınlarındaki zararlı bileşenler cildin alt katmanlarına kadar ulaşabilir. Bu durum kuruma ve kırışıklıklara neden olabilir. Bundan dolayı cildin güneş karşıtı besleyici kremlerle korunması gerekir. Kremler cilt tipine uygun olacak şekilde seçilmelidir. Bakım sonrası ilk zamanlar cildin zayıf olduğu anlardır. Cilt bakımı için profesyonel destek alan kişiler minimum 3 – 4 saat güneşe çıkmamalıdır.

05.08.2023